'Ankara-Erivan hattında tarihi fırsat'

Genel & Güncel Konular

İletigönderen Türk-Kan » Sal Mar 03, 2009 17:10

ABD Kongresi'nin alt kanadı Temsilciler Meclisi'ndeki Türkiye Dostluk Grubu'nun Demokrat Partili eşbaşkanı Robert Wexler, Türkiye ile Ermenistan ilişkilerinde tarihi bir fırsat noktasında olunduğunu, sınırın açılması ve ilişkilerin normalleştirilmesi ihtimalinin bulunduğunu söyledi.

Geçen hafta Ankara'yı ziyaret ederek Türk liderleriyle görüşen Florida eyaleti milletvekili Wexler, Temsilciler Meclisi Dışişleri Komitesi'nin bir oturumunda, Türk-Ermeni ilişkilerine değinen açıklamalarda bulundu.

Wexler, "Geçen hafta Türkiye'den geldim ve bana öyle görünüyor ki, Türk-Ermeni ilişkilerinde tarihi bir fırsat noktasındayız. Bu iki ülkenin, 2009'da birbiriyle olağanüstü bir ölçüde angajmana girmesi ihtimali var, sınırın açılması ihtimali var. Ardından da (ilişkilerin) normalleşmesi gibi konular gelebilir" dedi.

Kaynak

Türk Genci, devrimlerin ve cumhuriyetin sahibi ve bekçisidir. Bunların gereğine, doğruluğuna herkesten çok inanmıştır. Yönetim biçimini ve devrimleri benimsemiştir.

Bunları güçsüz düşürecek en küçük ya da en büyük bir kıpırtı ve bir davranış duydu mu, "Bu ülkenin polisi vardır, jandarması vardır, ordusu vardır, adalet örgütü vardır" demeyecektir. Elle, taşla, sopa ve silahla; nesi varsa onunla kendi yapıtını koruyacaktır.
Kullanıcı küçük betizi
Türk-Kan
Kuvva-i Milliye

İletiler: 6735

İletigönderen Urumchi » Sal Mar 03, 2009 22:15

Biz ermenistanla iliskiye girsek bize ne yarari olacak ki . Hadi herseyi unuttuk onlarda ermeni iddalarindan vazgecti 3 milyonluk devlet ; fakir gucsuz , dogal kaynagi yok , ekonmisi perisan Mal versek parasini alamayiz . Verimsiz bos bir ulke . Bence ermenistan ile enerjimizi harcayacagimiza , gidip Turkmen devletlerine yakinlasalim , Iranla Rusya ile iliskilerimizi duzeltelim . Avrasya birligi, dunyaya yeni bir sekil verecek , bizde onemli aktor olalim .
Tabi bunu kim yapacak derseniz :)

Allahtan umit kesilmez ...
Kullanıcı küçük betizi
Urumchi
Üye
Üye

İletiler: 259

Şu dizine dön: Genel - Güncel Konular

Kİmler çevrİmİçİ

Bu dizini gezen kullanıcılar: Hiç kayıtlı kullanıcı yok ve 1 konuk

x