Ankara Simitçiler Odası Başkanı simidin yeni fiyatı açıkladı 10 TL OLMALI

Genel & Güncel Konular

Ankara Simitçiler Odası Başkanı simidin yeni fiyatı açıkladı 10 TL OLMALI

İletigönderen İlteriş Kağan » Çrş Oca 04, 2023 9:11

Ankara Simitçiler Odası Başkanı Savaş Delibaş, "Ocak ayının 20-25'i gibi 5 TL'den satılan simit 7'ye satılacak" dedi. TÜİK'in aralık ayı verilerine göre 6 aylık enflasyon rakamı yaklaşık yüzde 16 olarak gerçekleşirken, Ankara'da simide yüzde 40 zam yapılacak. 

Bilindiği üzere simide en son ekim ayında bir zam yapılmıştı.
Konuya ilişkin açıklama yapan Ankara Simitçiler Odası Başkanı Savaş Delibaş, hammaddeye yüzde 200'ün üzerinde zam geldiğini belirterek fiyat artışının kaçınılmaz olduğunu söyledi.

10 TL OLMALI
Simidin gerçek fiyatının 10 TL olması gerektiğini belirten Delibaş, “Ekim ayından şu ana kadar hammaddeye gelen zamlar yüzde 200’ün üzerinde. Ekmekte şu anda un sübvansiyonu olduğu için ekmek o yüzden 5 TL. Yoksa ekmek de 8 TL. Simit özel bir üründür. Bunun susamı yağı işçiliği daha fazladır" diye konuştu. 

Delibaş "Simit unlu mamuller her zaman özel ürün olduğu için KDV’si yüksek olduğu için maalesef şu an 7 TL’ye dahi hiçbir esnafın para kazanmadığını söyleyebilirim. Simidin gerçek fiyatının 10 TL olması gerekiyor ki esnaf para kazanabilsin. Ankara’da ocak ayı itibarıyla 7 TL, zam yazılarını yazdık. Büyük bir ihtimalle onaylanacak. Ocak ayının 20-25'i gibi simit 7 TL diyebiliriz. Olmazsa bu sefer esnaf kalmayacak." dedi.

ZAMLARA DİKKAT ÇEKTİ 
ANKA'nın aktardığına göre enerji maliyetleri ve kira zamları nedeniyle esnafın ayakta duramadığını ifade eden Savaş Delibaş, “Geçen ay aldığımız odun şu an yüzde 200 zam yemiş durumda. Geçen yıl ile bu yıl arasında yüzde 300 elektrik ve gaza zam gelmiş. Geçen ekim ayı itibarıyla şu anın arasında sadece yüzde 60 susama zam geldi. Ekim ayında odunun tonunu 1 buçuk milyona alırken şu an 3 buçuk milyon civarında.” şeklinde konuştu.
Aklı Başında Bir Toplum Her 5 Yılda bir Meclisi Ve Yönetimi yenileyen Toplumlardır.
Bir hamalın yükü geçicidir; fakat sahtekâr bir politikacının yükü kalıcıdır çünkü onun dolandırıcılıklarının muazzam yükünü her daim akılsız toplumlar taşımaktadır.
Üçkâğıtçı politikacılar tarafından sürekli olarak kandırılan, tekrar tekrar aldatılan bir millet için hangi sıfat kullanılabilir? Şaşkın? Çok hafif! Ahmak? Yeterli değil! Beyinsiz? Evet, işte tam da sıfat budur! Aptal kalabalıklar, sahtekâr politikacıların en büyük servetidir!
Kullanıcı küçük betizi
İlteriş Kağan
Üye
Üye
 
İletiler: 2100
Kayıt: Cmt Şub 08, 2020 18:53

Şu dizine dön: Genel - Güncel Konular

Kİmler çevrİmİçİ

Bu dizini gezen kullanıcılar: Hiç kayıtlı kullanıcı yok ve 5 konuk

x