"Apo'ya TV gönderin G.Saray maçlarını izlesin"

Genel & Güncel Konular

"Apo'ya TV gönderin G.Saray maçlarını izlesin"

İletigönderen Türk-Kan » Prş Ara 04, 2008 1:09

"Apo'ya TV gönderin G.Saray maçlarını izlesin"

Söz Sende'de Balçiçek Pamir'in sorularını yanıtlayan Adalet Bakanı eski Hikmet Sami Türk 12 Eylül anılarını anlatırken gözyaşlarını tutamadı.



İMRALI'YA YENİ HÜKÜMLÜLERİN GÖNDERİLMESİ


Bölücü terör örgütü elebaşısının kaldığı İmralı Cezaevine başka hükümlülerin gönderilebileceğini söyleyen Türk, "İnsanı rahatsız eden taraf sanki ona özel bir iyileştirme sağlanmak isteniyor" dedi.

Öcalan'ın tek başına kalmasının güvenlik nedeniyle olduğunu vurgulayan Türk, Öcalan'ın idam cezası kaldırıldıktan sonra ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırıldığını hatırlattı.

GALATASARAY MAÇLARINI İZLEYEBİLMELİ

Türk şunları kaydetti:

"Bana 'Öcalan'a televizyon verilebilir mi?' diye soruldu, 'Olabilir' dedim. Bildiğim kadarıyla şu anda 3 kanallı bir radyosu var. Galatasaray'a sempatisi var, pekala o maçları televizyondan izleyebilmelidir. Diğer hükümlüler hangi konumdaysa onu da ayır etmeye gerek yok"

Türk, Öcalan'a özel muamele uygalanmadığını belirterek, güvenlik nedeniyle cezasını tek başına çekmesinin dışında bir uygulamanın olmadığını söyledi.

KİTAP YAZABİLİR, ÖNEMLİ OLAN NE YAZDIĞI

Türk, Öcalan'ın kitap yazdığı iddialarının ardından başlayan tartışmalarla ilgili olarak da "Kitap yazabilir, önemli olan kitabın suç teşkil edip etmediğidir" dedi. Cezaevinde kitap yazmanın yasaklanmış bir şey olmadığını kaydeden Türk, kitap yazmanın başlı başına bir suç olmadığını söyledi.

RAHŞAN AFFI

Kamuoyunda 'Rahşan Affı' olarak bilinen aftan pişman olmadığını kaydeden Türk, "Rahşan affı, özel bir af değil, 'Rahşan affının' 'marka' haline gelmesi rahatsız edici" dedi.

Af kararının, Cumhuriyet'in 75. yıldönümü nedeniyle DSP Parti Meclisi'nde alındığını kaydeden Türk, "Önce DSP Parti Meclisi'nde görüşüldü, sonra Meclis'ten geçti. Daha sonra yeniden Meclis'e gönderildi ve şartla salıverme kanunu çıkarıldı" dedi.

Türk, "Af"tan faydalanan 43 bin kişiden 700'ünün yeniden hüküm giydiğini açıkladı.



Resim

Türk Genci, devrimlerin ve cumhuriyetin sahibi ve bekçisidir. Bunların gereğine, doğruluğuna herkesten çok inanmıştır. Yönetim biçimini ve devrimleri benimsemiştir.

Bunları güçsüz düşürecek en küçük ya da en büyük bir kıpırtı ve bir davranış duydu mu, "Bu ülkenin polisi vardır, jandarması vardır, ordusu vardır, adalet örgütü vardır" demeyecektir. Elle, taşla, sopa ve silahla; nesi varsa onunla kendi yapıtını koruyacaktır.
Kullanıcı küçük betizi
Türk-Kan
Kuvva-i Milliye
 
İletiler: 6735
Kayıt: Pzt Şub 19, 2007 20:56

İletigönderen Ram » Prş Ara 04, 2008 3:05

Bu adam pek bir demokratik, pek bir diplomatik kişiliğe sahiptir. Başka türlü bir açıklama beklenemezdi.
Mevzuubahs olan; millete saltanatını, hâkimiyetini bırakacak mıyız, bırakmayacak mıyız¿? meselesi değildir. Mesele, zaten emrivâki olmuş bir hakikati ifadeden ibarettir. Bu, behemehâl, olacaktır. Burada içtima edenler, Meclis ve herkes meseleyi tabiî görürse, fikrimce muvafık olur. Aksi takdirde, yine hakikat usûlü dairesinde ifade olunacaktır.

Fakat ihtimâl, bazı kafalar kesilecektir!
Kullanıcı küçük betizi
Ram
Zûlme Karşı İsyan!
 
İletiler: 8167
Kayıt: Sal Şub 20, 2007 1:06
Konum: Aç haritaya bak!


Şu dizine dön: Genel - Güncel Konular

Kİmler çevrİmİçİ

Bu dizini gezen kullanıcılar: Hiç kayıtlı kullanıcı yok ve 1 konuk

x