''Halkların şehitleri''... Böyle demiş Arda Turan, Türkiye - Kazakistan karşılaşmasından sonra. Daha önce de ''ölenlerin' hepsi bizimdir, akan kan dursun'' demiş.
Arda Turan'ın bu ''barışçıl'' sözleri terör örgütü Bdp'nin kongresinde alkışlanmış.
Aman ne de hoş...
İyi güzel de, bu sözleri liboş söylese olağandır. Tkp'li, Ödp'li söylese olağandır. Ama bu sözleri bir milliyetçi söyleyince, işte orada duracaksın.
Nereden mi çıkardım Arda Turan'ın milliyetçi olduğunu? E kendi söyledi. Öyle ya herkes karşılaşmadan sonraki sözlerini biliyor. Ama bir de önceki basın toplantısı konuşması var. Arda Turan'a karşılaşmadan önce soruyorlar: ''Sen neden kulüp takımında milli takımdaki kadar iyi oynamıyorsun?''
Arda Turan cevap verir: ''Milliyetçilik duygularım çok yükseltir.''
Şimdi, Arda Turan milliyetçiymiş. Hem de yüksek milliyetçi...
Pek biz neyiz?
Bizi boş ver. 33 askeri şehit düştüğü halde karakol savunmasına devam eden Erdal Sarızeybek ne?
Binlerce teröristi etkisiz hale getiren Osman Pamukoğlu ne oluyor?
Ya da 13 şehidimizden sonra sokağa dökülen binler milliyetçi değil mi şimdi? ''Elbette onlarda milliyetçi, ama ne ilgisi var'' diyen olabilir.
Peki siz o saydığım milliyetçilerden böyle sözler duydunuz mu? Hayır.
Peki bu tip sözleri kimlerden duyarsınız?
''Milliyetçilik en büyük sorunumuzdur'' diyen Etyen Mahçupyan'dan duyabilirsiniz.
''Apo'yu paşa yapalım'' diyen Mümtaz'er Türköne'den de duyabilirsiniz.
Ya da ''şehitlere üzülelim ama Pkk'nınkilere de'' diyen Hasan Cemal böyle şeyler söyler.
Hatta söylüyorlar da.
Ama bu saydığım şebek maymunlarının hiçbirisi milliyetçilik iddia etmiyor. Bilakis milliyetçiliğin 'zararlarını' anlatıp dururlar. O vakit Arda Turan ne tür bir milliyetçi oluyor anlamadım. Acaba neo-osmanlı, neo-liberalizm derken şimdi de yeni bir milliyetçilik mi çıktı?
Kafırun Sure'sinde ''Sizin dininiz size, benim dinim bana kalsın'' der. O halde Arda Turan'ın ''neo-milliyetçiliği'' ona kalsın.
Bizim milliyetçiliğimiz Atatürk'ümüzün, Gökalp'imizin gösterdiği milliyetçiliktir.
Terör bitecek. Şehitler Ölmez Vatan Bölünmez....
holosko.cihan