ARI'dan ÇYDD'ye ve Türkan Saylan'a Destek

IRI'nın Arıları

ARI'dan ÇYDD'ye ve Türkan Saylan'a Destek

İletigönderen Ram » Cum Nis 24, 2009 17:14

Sivil Toplum Kuruluşlarının Kayıtlarına El Koymak Çetelerle Mücadele Etmeye Fayda Sağlamaz

15 yıldır Türkiye'de sivil toplumun gelişmesi ve katılımcı demokrasinin etkin olması için çalışan ARI Hareketi olarak, Türkiye’nin çetelerden arındırılmasını istiyoruz ve Bağımsız Türk Yargısına güveniyoruz. Fakat devlet içindeki çetelerle mücadele edilmesini hedefleyen Ergenekon Davası'nda, 20. yaşını kutlayan, birçok badirelerle bugünlere gelen, nasıl kurulduğu ve fedakârca yönetildiği tarafımızdan çok iyi bilinen Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD) gibi Türkiye’de laik, demokratik eğitimin güçlendirilmesi, kız çocuklarımızın eğitim hayatına kazandırılması gibi çok değerli çalışmalar yapan sivil toplum kuruluşlarının (STK) hedef alınmasını, Türk sivil toplum dünyasının mensupları olarak tepki ile karşılıyoruz.

Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği’nin kayıtlarına el konması, bir eğitim gönüllüsü olan Prof. Dr.Türkan Saylan’a reva görülen muamele ve kaçma şüphesi olmadığı halde bazı şüpheliler hakkındaki uygulamalar maksadını aşmakta ve sivil Toplum, akademi dünyasında rahatsızlığa yol açmaktadır.

Türkiye’nin demokrasi dışı yöntemlerle yönetimini değiştirmek isteyenlerle mücadele edilmesinden yanayız. Fakat operasyon kapsamında, Ceza Usul Kanunu’nun şüpheli ve sanık haklarını, arama ve gözaltına alma şartlarını ve usullerini düzenleyen hükümlerinin zaman zaman maksadını aşan şekilde uygulandığına, daha sanık statüsüne dahi geçmemiş birçok değerli şahsın toplum önünde küçük düşürüldüğüne yönelik oluşan izlenimlerin soruşturma sürecine zarar verdiğine inanıyoruz.

Özellikle de, soruşturma kapsamında nasıl bir amaca hizmet edeceğini anlayamadığımız bir şekilde, ÇYDD’nin bütün kayıtlarına el konulmasının, kurumun devamını temin eden altyapısının hedef alınmasının, demokratik yaşamın vazgeçilmez bir unsuru olan STK’lar açısından kaygı verici olduğunu düşünüyoruz.

Operasyonlar kapsamında atılan bu tarz adımların, Ergenekon soruşturmasının, asıl oturması gereken ‘silahlı eylem ve darbeye teşebbüs’ iddialarının hukuki süreç içinde açıklığa kavuşturulması zemininden uzaklaşarak, Türkiye’de laiklik konusundaki hassasiyetleri bilinen toplum önderlerinin cezalandırılması, diğerlerinin de gözlerinin korkutulması gibi siyasi bir zemine kaydığı yönündeki yaygın endişeleri güçlendireceğinin altını çizmek istiyoruz.

ARI Hareketi olarak Türkiye Cumhuriyeti’nin demokrasi, laiklik ve hukukun üstünlüğüne bağlılık ilkelerinin her birine eşit oranda ve güçlü bir şekilde bağlı olduğumuzu, ülkemizin bütün sorunlarına en sağlıklı çözümlerin ancak ve ancak sivil demokratik süreçler ve halkın oyuna dayalı seçimlerin içinde bulunabileceğine yönelik inancımızı bu vesile ile bir kez daha beyan ederiz.

Demokrasi, laiklik, hukukun üstünlüğü ilkelerinin birbirleri ile ayrılmaz bir bütün teşkil ettiklerini ve eş oranda korunmaları gerektiğini düşünüyoruz. Ülkemizde hukukun üstünlüğünü, hukuka uyulmasına teminle görevli yargı mensuplarımızın ve onların yönlendirmesi altında çalışması gereken kolluk kuvvetlerimizin, kendi davranışlarının hukuka uygunluğu hususunda önemli bir sorumlulukları olduğuna inanıyoruz.

Bu çerçevede, yargı mensuplarımızın, sivil, çoğulcu demokrasinin ve öyle bir düzenin vazgeçilmez unsurları olan STK’ların korunması, soruşturmaların üzerine siyasilik şüphesi düşürecek davranışlardan kaçınılması ve ülkemizin gündemini uzun süredir işgal eden Ergenekon soruşturmasının ceza muhakemesi usullerine uygun ve hassas bir şekilde süratle sonuçlandırılması hususlarında toplumca kendilerinden beklediğimiz hassasiyeti göstereceklerini umut ediyoruz.

ARI Hareketi Türk sivil toplum dünyasının tartışmasız en önemli isimlerinden olan Sayın Prof. Dr. Türkan Saylan’a geçmiş olsun dileklerini iletmektedir. Türkiye’de değişim ve gelişimin en önemli katalizörü Sivil Toplum Kuruluşları olmalıdır. Bu yönde gönüllülük esasına dayalı çalışan insanlar teşvik edilmelidir.

Saygılarımızla bilgilerinize sunarız,

Ural Aküzüm

Yönetim Kurulu Başkanı

15 Nisan 2009

Kaynak:
İm (Kod): Tümünü seç
http://www.ari.org.tr/index.php?option=com_content&task=view&id=329&Itemid=30

Not: "Mevzubahis Türkan Saylan'sa, gerisi teferruattır. Varsın MANİSALI gibiler tutuklansın, yeterki ÇYD derneğimize dokunmasınlar."
Mevzuubahs olan; millete saltanatını, hâkimiyetini bırakacak mıyız, bırakmayacak mıyız¿? meselesi değildir. Mesele, zaten emrivâki olmuş bir hakikati ifadeden ibarettir. Bu, behemehâl, olacaktır. Burada içtima edenler, Meclis ve herkes meseleyi tabiî görürse, fikrimce muvafık olur. Aksi takdirde, yine hakikat usûlü dairesinde ifade olunacaktır.

Fakat ihtimâl, bazı kafalar kesilecektir!
Kullanıcı küçük betizi
Ram
Zûlme Karşı İsyan!
 
İletiler: 8167
Kayıt: Sal Şub 20, 2007 1:06
Konum: Aç haritaya bak!

Şu dizine dön: ARI

Kİmler çevrİmİçİ

Bu dizini gezen kullanıcılar: Hiç kayıtlı kullanıcı yok ve 0 konuk

x