Arınç aday olmayacak

Genel & Güncel Konular

Arınç aday olmayacak

İletigönderen Veled » Sal Ağu 07, 2007 13:29

Arınç aday olmayacak

Eski TBMM Başkanı Bülent Arınç, Meclis başkanlığına bu dönem aday olmayacağını açıkladı

TBMM'de saat 11.30'da düzenlediği basın toplantısıyla Meclis Başkanı sıfatıyla son kez basının karşısına çıkan Bülent Arınç, "381 oyla seçildim ve Meclis Başkanlığı yaptım. Tüm arkadaşlarıma teşekkür ediyorum" dedi.
4 yıl 9 ay Meclis başkanlığı yaptığını söyleyen Bülent Arınç, "Milletin emanetini bırakıyorum" diyerek yeni dönemde Meclis başkanlığına aday olmayacağını açıkladı.
"Şimdiden Meclis başkanlığına aday olacak arkadaşlarımızı kutluyorum" diyen Arınç, İnanıyorum aday olacak arkadaşlarımızın meclsi itibarına parlamentoya yönelik çok değerli çalışmaları olacaktır" dedi.
Bülent Arınç, bundan sonraki göreviyle ilgili olarak da şöyle konuştu: "Görevim sade milletvekilliğidir. Asıl görev milletvekillği görevidir. Bunun dışında önemli olan AK Parti'nin 5 yıllığına iktidar olmasıdır. Güçlü bir halk desteğiyle iktidar oldu. Artık tek amacımız var: AK Parti'nin başarılı olması." Arınç Meclis'teki konuşmasını şöyle sürdürdü: "Şahsımla ilgili olarak bazı yayın organlarında bir kampanya yürütülmekte olduğunun farkındayım. Kendi gücüme güvenirim. Kimsenin hoşuna gidecek şeyler söylemem. Alnım açıktır. Başım diktir."

CHP MECLİS BAŞKANLIĞI İÇİN ADAY GÖSTERMEYECEK

CHP Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Özyürek, partisinin Meclis Başkanlığı için bir aday göstermeyeceğini söyledi.
Özyürek, ANKA'ya yaptığı açıklamada, başvuru süresi yarın sona erecek olan Meclis Başkanlığı seçimi için, CHP'nin aday göstermeyeceğini kaydetti. Meclis aritmetiğine dikkat çeken Özyürek, "Nafile turlar için aday göstermemizin bir anlamı yok. Meclis Başkanlığı bizim için önemli değil" dedi.
Meclis Başkanlığına AKP içinden bir ismin seçileceğini belirten Özyürek, başkanlık için isimleri gündeme gelen, Köksal Toptan, Vecdi Gönül, Cemil Çiçek ve Murat Başesgioğlu hakkında ise bir değerlendirme yapmadı.
Özyürek, TBMM Başkanvekilliği içinse bir isim belirlemediklerini, bu konuda son kararı CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'ın vereceğini söyledi.
Diğer yandan, CHP Genel Başkan Yardımcısı Cevdet Selvi de, Meclis Başkanvekilliği konusunun yarın yapılması planlanan CHP Merkez Yönetim Kurulu toplantısında ele alınabileceğini bildirdi.

Kanal Türk
http://www.kanalturk.com.tr/23991/arınç-aday-olmayacak.html
Kullanıcı küçük betizi
Veled
Satılmıştır

İletiler: 3

Şu dizine dön: Genel - Güncel Konular

Kİmler çevrİmİçİ

Bu dizini gezen kullanıcılar: Hiç kayıtlı kullanıcı yok ve 1 konuk

x