Eski TBMM Başkanı ve AKP Manisa milletvekili Bülent Arınç, katıldığı bir televizyon programında Genelkurmay Başkanlığını hedef aldı. 21 Ekimde Hakkarinin Dağlıca bölgesinde yaşanan saldırının da yeni bir mücadele konsepti ihtiyacını gözler önüne serdiğini söyleyen Arınç şöyle devam etti:
* Bu son olaya bakıyoruz. 200 kişi köprüyü uçurmuş, karakolu basmış, 12 askerimiz şehit olmuş, 8 tanesi de kaçırılmış. Tam da referandumun yapıldığı gün.
* Peki bu olay nasıl oldu? 200 kişi bir anda sınırdan girdiyse, termal kameralar işe yaramadı mı? Nerede biraraya geldiler, bu istihbarat nerede? Söyleyeceğim çok şey var ama söyleyemiyorum, ancak söyleyebileceklerim bunlar.
Ben birşey anlamadım
Genelkurmay Başkanlığı, 8 askerin serbest bırakılmasının ardından irtibatı kesilen askerlerimizin Silahlı Kuvvetler ile irtibatı sağlandışeklinde bir açıklama yaptı. Bu çok diplomatik bir açıklama. Ben bundan birşey anlamadım. Hani ben birşey anladım da, Manisada bakkal dükkanında oturan Hasan birşey anlamadı, Hüseyin, Ali birşey anlamadı.
Bu büyük bir gerçek
* Evet, terörle mücadelenin zaafa uğramaması için teslim alındıdememek lazım, çünkü düzenli muharabe yapmıyoruz. Ama kaçırıldılar, bu büyük bir gerçek. Aradan şu kadar zaman geçti, bu açıklama bir doğru olayın üstünü ne kadar örtüyor?
Üstünü örtemezsin
* Anneler, babalar bilgi istiyor, bilgiye ulaşamıyorlar. Fakat öbür taraftan telefonla ailelerine ulaşanlar var. Bence çok açık olmalıyız. Bunlar bu baskın sırasında kaçırılmış askerlerimizdir. Şimdi bu gerçeği İrtibat kayboldu, sonra tekrar döndülerşeklinde açıklamak.. Hiçbirşeyi yok kabul edemezsin, hiçbir şeyin üstünü örtemezsin.
Kaynak