Bir TAKKE DAHA DÜŞTÜ KEL GÖZÜKTÜ
Yıllardır Milli Strateji üretiyoruz aldatmacası ile başta emekli generallerimiz olmak üzere milli hassasiyetlerimizi istismar eden bir şer odağı daha deşifre oldu.
Hasan değil parayı basan ASAM'ı aldı..
Milli sazanlara ders olsun..
ASAMda yenilenme depremi
Türkiyenin önde gelen düşünce kuruluşlarından Avrasya Stratejik Araştırmalar Merkezi (ASAM), yeniden yapılanma sürecinde istifa ve görevden alınmalarla sarsıldı
ASAM Başkanı emekli Büyükelçi Faruk Loğoğlu görevden alınırken, yönetim kurulu da toplu olarak istifa etti.
Loğoğlu, ASAM, Avrasya-Bir Vakfı yerine başka bir vakfa bağlanıyor. Bu bağlamda sponsorlar kurumsal değişiklik ihtiyacı hissettiler sanırım. İstifa ettim veya ayrıldım diyemem. Karşılıklı olarak gerçekleşti süreç, karşılıklı istedik. Kırgınlığım ve kızgınlığım yok ama üzülmedim de diyemem. Ben 3-5 ay daha kalırım diye planlamıştım. Böyle daha erken gelmesi beni şaşırttı diye konuştu.
İnançlı nesil hedefi
28 Şubat sürecinde Ülker Grubunun finansörlüğünde kurulan ASAMın, Avrasya-Bir Vakfı yerine, geçtiğimiz günlerde kurulan Avrasya Türk Kültürü Stratejik Araştırmalar Vakfına bağlanması kararı alınmıştı. Yeni vakfın ASAMın da yenilenmesini istediği ve yönetimde değişikliğe gidilmesine karar verdiği öğrenildi.
Başbakan Recep Tayyip Erdoğanın Dış Politika Başdanışmanı Ahmet Davutoğlu da ASAMın bağlandığı yeni vakfın da kurucuları arasında bulunuyor. Loğoğlunun yerine, bir dönem DP Genel Başkanlığına aday olan Doç. Dr. Çağrı Erhan vekâleten göreve başladı.
Kaynak