Aselsan Hisse Senedi Nasıl Alınır Satılır?

Bilim, teknoloji ve genel ağ (internet) hakkında her türlü yazıyı burada paylaşabilirsiniz. Alt bölümler şunlardır: Uzay, Küresel Isınma / Ekoloji, Bilim ve Toplum, Tutum (Ekonomi)

Aselsan Hisse Senedi Nasıl Alınır Satılır?

İletigönderen gunceakay » Pzt Kas 27, 2017 15:39

Resim

Türk Silahlı Kuvvetleri’nin haberleşme cihazlarının üreticisi ve geliştiricisi olan Aselsan, Borsa İstanbul’da işlem gören güçlü hisse senetlerindendir. Şirketin %15,3 oranında hisse senedi borsada, ASELS koduyla işlem görmektedir. Türkiye’nin en büyük savunma elektroniği kuruluşu olan Aselsan’ın %84,58 oranında hissesi Türk Silahlı Kuvvetlerini Güçlendirme Vakfı’na (TSKGV) aittir.

En çok önerilen hisseler arasında yer alan Aselsan, dünyanın ilk 100 savunma sanayi şirketinden birisidir. Şirket, uluslararası pazardaki ortaklıkları ile insansız araçlar, füze sistemleri, elektronik harp, haberleşme ve bilgi teknolojileri gibi alanlarda lider konumdadır. Yıllık ortalama cirosunun %6’sını kendi özkaynakları ile finanse ettiği Ar-Ge çalışmalarına harcamaktadır. Bu gibi daha birçok nedenden dolayı Aselsan hisseleri, yatırımcıların beğenisini kazanmaktadır.

Aselsan hisselerine yatırım yapmak istiyorsanız kendinize yasal bir aracı kurum seçmelisiniz. Borsa işlemlerine aracılık eden kurumları belirleyerek, en iyi hizmeti ve olanakları sunanlardan seçim yapabilirsiniz. Daha sonra yatırım hesabınızı oluşturmalı ve aktif olmasını beklemelisiniz. Hesabınızın aktif olmasıyla birlikte yatırım için belirlediğiniz tutarı yatırmanız gerekiyor. Ardından Aselsan hisselerini uygun seviyelerden alıp satabilirsiniz.

Hisse senedi yatırımına başlamadan önce kendinizi iyi bir şekilde hazırlamanız gerektiğini bilmelisiniz. Eğer iyi derecede bilgi ve deneyim sahibi değilseniz, önce bu eksikliklerinizi gidermelisiniz. Eğitimlere katılabilir, borsa uygulamalarından faydalanarak sanal para ile deneyim kazanabilir. Bir oyun benzeri olan bu uygulamalar sayesinde hem risk almadan al – sat yapmayı öğrenir hem de hisse senetlerinde meydana gelen değişikliklerin nasıl etkiler yarattığını öğrenebilirsiniz.

Hisse senedi fiyatlarının nelerden etkilendiğini bilmeniz de ikinci önemli konudur. Örneğin; Aselsan hisseleri üzerine hangi faktörler etkili bilirseniz buna uygun pozisyonlar alabilir ve yaptığınız işlemlerden kazançlı çıkarsınız. Bu nedenle yatırımlara başlamadan bu konuda detaylı bilgiler edinmelisiniz. Aselsan hisseleri ile ilgileniyorsanız mutlaka şirketin yapısını, ortaklıklarını, Ar-Ge faaliyetlerini ve yeni yapacağı girişimler gibi konuları sıkı bir şekilde takip etmelisiniz. Çünkü bu konular, hisse senetlerinin düşüş veya yükselişini etkileyen en önemli konuları oluşturmaktadır.

Tüm paranızı tek bir yatırım aracına yatırmamanız gerektiği konusunu da unutmamalısınız. Yani sadece Aselsan hisseleri ile işlem yapmamalısınız. Bir portföy oluşturmanız, güvenli bir yatırım için daha iyi olacaktır. Bu nedenle benzer ve bağlantılı sektörlerin hisse senetlerine de yatırım yapmayı tercih edebilirsiniz. Hisseler dışında; tahviller, bonolar ve vadeli işlem kontratları da yatırımınıza eşlik edebilir. Böyle bir yol izlediğiniz zaman çok daha iyi sonuçlar elde edeceğinizi bilmelisiniz.

Alıntıdır
Kullanıcı küçük betizi
gunceakay
Üye
Üye
 
İletiler: 22
Kayıt: Pzt Kas 20, 2017 18:33

Şu dizine dön: Bilim ve Teknoloji

Kİmler çevrİmİçİ

Bu dizini gezen kullanıcılar: Hiç kayıtlı kullanıcı yok ve 0 konuk

x