Askerin babası: Vatanseverim

Genel & Güncel Konular

Askerin babası: Vatanseverim

İletigönderen |Cansu| » Pzt Kas 12, 2007 9:41

Tutuklanan askerin ailesi şokta. Baba "bu yaşta yine askere giderim" diyor.
Van Askeri Mahkemesi tarafından oğullarının tutuklandığı haberini alan Adanalı Çağan ailesi büyük bir şaşkınlık içerisinde.

Terör örgütü PKK üyelerinin, Hakkari'nin Yüksekova ilçesine bağlı Dağlıca bölgesindeki askeri birliğe saldırısı sırasında irtibat kesilen 8 asker, Van Jandarma Asayiş Kolordu Komutanlığı Askeri Mahkemesi tarafından tutuklandı.

ŞOK OLDUK

Tutuklan askerlerden Adanalı Uzman Çavuş Halis Çağan'ın babası İbrahim Çağan, oğlunun yeniden görevine dönmesini beklediklerini söyleyerek, "Oğlumun diğer askerlerle beraber tutuklandığı haberini televizyonlardan öğrendim. Gerçekten büyük bir şok yaşadık. Biz kendisine kavuşacağımız günü beklerken şimdi tutuklandı. Buraya gelir diye bekliyorduk. Ancak, Ankara serbest bırakmış Van'da tutuklanmışlar. Ne olduğunu anlayamadık" diye konuştu.

BU YAŞIMDA YİNE ASKERE GİDERİM

Adalete ve Türk Silahlı Kuvvetleri'ne güvendiklerini kaydeden İbrahim Çağan, haklarındaki iddialarla ilgili olarak ise "Sınırı geçmiş diyorlar. Onlar bilerek geçmemişlerdir. Gece karanlıkta dağların arasında bulunuyorlardı nereye gittiklerini bilmiyorlardır. Biz vatansever bir aileyiz. Bu yaşımda çağırsalar bu vatan için göreve hazırım" dedi.

Büyük oğlu Murtaza ile gelini Zübeyde Çağan'ın Van'a gittiğini anlatan İbrahim Çağan, "Tutuklanan 8 askerin aileleri yarın Van'da bir araya gelecekler. Ortak bir avukat bulacaklar. İnşallah askerlerimiz geri dönerler" ifadelerini kullandı. Öte yandan Halis Çağan'ın yeğeni Yusuf Arıkan da dayısının suçlu olmadığına inandığını söyleyerek, "Haberi alınca gerçekten şok olduk. Çünkü böyle birşey beklemiyorduk. Ortaya atılan iddialara inanmak istemiyoruz" şeklinde konuştu.


Kaynak
Irak’ta savaşan ABD’li kahraman bay ve bayan askerlere, en az zayiatla ülkelerine mümkün olan en kısa zamanda dönmeleri arzusuyla dua ediyoruz.”
“We further hope and pray that the brave young men and women return home with the lowest possible casualties, and the suffering in Iraq ends as soon as possible.”
By Recep Tayyip Erdogan
The Wall Street Journal
March 31st, 2003
Kullanıcı küçük betizi
|Cansu|
Üye
Üye
 
İletiler: 2689
Kayıt: Cmt Nis 21, 2007 16:43

Şu dizine dön: Genel - Güncel Konular

Kİmler çevrİmİçİ

Bu dizini gezen kullanıcılar: Hiç kayıtlı kullanıcı yok ve 0 konuk

x