Ata'ya bağlılık yemini

Genel & Güncel Konular

Ata'ya bağlılık yemini

İletigönderen Çetin Taş » Çrş Mar 14, 2007 19:18

Büyük komutana Anıtkabir’de bağlılıklarını yineleyen Harbiyeliler, “O daima içimizde” diye haykırdı.

Harbiyeliler Anıtkabir’de
Atatürk’ün Kara Harp Okulu’na girişinin 108. yıl dönümünde Harbiyeliler Anıtkabir’i ziyaret etti. Kara Harp Okulu öğrencileri ve öğretim üyelerinden oluşan heyet, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün manevi huzurunda saygı duruşunda bulundu.

Başkomutanlarına koştular
Atatürk’ün Kara Harp Okulu’na girişinin 108. yıldönümünde Harbiye’liler, tek vücut, tek yürek Anıtkabir’e gidip saygı ve bağlılıklarını sundu

Harbiye’liler, Büyük Önder Atatürk’ün Kara Harp Okulu’na girişinin 108. yıl dönümü dolayısıyla Anıtkabir’i ziyaret etti. Tümgeneral Özkılıç başkanlığındaki Kara Harp Okulu öğrencileri ve öğretim üyelerinden oluşan heyet, Büyük Önder Atatürk’ün manevi huzuruna çıktı. Tümgeneral Özkılıç’ın, mozoleye çelenk koymasının ardından saygı duruşunda bulunuldu. Özkılıç, Anıtkabir Özel Defteri’ne şunları yazdı: “Yorgun, yoksul ve çaresiz sanılan bir ulusa, bütün dünyaya meydan okuma gücü veren en büyük Harbiyeli. Türk ulusunun güzide okulu, ilim ve irfan yuvası Kara Harp Okulu’nu şereflendirdiğin günün 108. yıl dönümününü yaşamanın gurur ve heyecanını seninle paylaşmak için huzurlarındayız.

Cumhuriyet’in bekçileriyiz
Bizler bugün, sana olan özlem ve minnet duyguları ile ülkemizin güvenliğini, bağımsızlığını ve çağdaş kazanımlarını ilelebet muhafaza ve müdafaa etmek üzere artan bir azimle, nöbetimizin başındayız. Her 13 Mart’ta ‘içimizde’ diye haykıran Harbiyeliler, mirasına sarsılmaz bir azimle sahip çıkmaktadırlar ve bu haykırış, sonsuza kadar sahip çıkacaklarının ifadesidir. Rahat Uyu En Büyük Ata.”

Rahat uyu... Biz varız...
Harbiyeli’ler Anıtkabir’e gidip, okullarından çıkan en büyük komutan Atatürk’e bağlılıklarını dile getirdiler. Her 13 Mart’ta ‘İçimizde’ diye haykıran Harbiye’liler, “Bu haykırış sonsuza kadar sürecek” dediler.

Kaynak: Yeniçağ gazetesi,14.03.2007
Kemalistim.Vatanımı her şeyden çok seviyorum.
Kullanıcı küçük betizi
Çetin Taş
Üye
Üye
 
İletiler: 2354
Kayıt: Pzt Şub 19, 2007 22:02

Şu dizine dön: Genel - Güncel Konular

Kİmler çevrİmİçİ

Bu dizini gezen kullanıcılar: Hiç kayıtlı kullanıcı yok ve 5 konuk

x