Atatürk İnsandı, Ne Olacaktı Başka?

Forumda gereksiz, yanlışlıkla açılmış veya kilitlenmiş başlıklar buraya taşınır.

Atatürk İnsandı, Ne Olacaktı Başka?

İletigönderen zfrtxt » Cum Kas 28, 2008 14:28

Kimse onların insan mı yoksa başka bir şey mi olduklarını yazmıyor; ama onlar Kumandan’ı ikiye bölüyorlar. “İnsan yanını “yazıyorlar, film yapıyorlar ve sonra da kalkıp “iyi iş yaptık diyorlar. Ne iş yaptıklarını bilmek gerekmez; ancak iyi hizmet ettikleri bir gerçek. Bilmem ki dikkatinizi çekti mi: Işık Kansu, film yapımcıları ve “usta yönetmen”i koruyup kollayanları, filmin perde arkasındaki “tarih danışmanı”nı kısa; ama bilgi yüklü satırlarla köşesinde dizi yapıverdi. Kumandan’ın “insan yanı” diyen gri aymazlara da değinmişti:

> (Cumhuriyet, 15.11.2008)

“İnsan Atatürk’ü” yazdım ve gösterdim diyenlere Kansu’nun sorusunu yöneltmek en kestirme, en duru davranış olmaz mı? Belki o zaman dökerler içlerindeki kini o gri adamlar. Kumandan, aç yürürken de insandır, öfkelenip söverken de. 58 gün süren büyük direnişten bir kesiti (kitabı görmemiş olanlar için) aşağıya alıyorum:

>
Tepesinden mermi yağarken İngiliz pilota sövüp sayan Kumandan, o zaman da insandı sonraki 20 yılda da… Bir dakikası boş geçmedi; 57 yılda 157 yıl ya-şadı. Yönetmenler, işbirlikçi sözde tarihçiler, içleri bulanık gri adamlar, “entegrasyon”cu generaller de, Kumandan ölüm vadilerinde korkusuzca yürüdü-ğü için yaşama doğdular.
Şimdi, kişiliklerini dışarı kusanlara Kumandan’ın yaptığı gibi sövüp sayarsak insan yanımızı göstermiş mi olacağız? Yoksa “acımasızca eleştirmiş” mi?..

İm (Kod): Tümünü seç
http://www.hakimiyetimilliye.org/index.php?news=3230
Kullanıcı küçük betizi
zfrtxt
Üye
Üye

İletiler: 106

İletigönderen Türk-Kan » Cum Kas 28, 2008 14:30

Türk Genci, devrimlerin ve cumhuriyetin sahibi ve bekçisidir. Bunların gereğine, doğruluğuna herkesten çok inanmıştır. Yönetim biçimini ve devrimleri benimsemiştir.

Bunları güçsüz düşürecek en küçük ya da en büyük bir kıpırtı ve bir davranış duydu mu, "Bu ülkenin polisi vardır, jandarması vardır, ordusu vardır, adalet örgütü vardır" demeyecektir. Elle, taşla, sopa ve silahla; nesi varsa onunla kendi yapıtını koruyacaktır.
Kullanıcı küçük betizi
Türk-Kan
Kuvva-i Milliye

İletiler: 6735

Şu dizine dön: Güncel Meydan Çöp Tenekesi

Kİmler çevrİmİçİ

Bu dizini gezen kullanıcılar: Hiç kayıtlı kullanıcı yok ve 0 konuk

x