Atatürk'ün "Orta Doğu Planı"...

Türkiye ve dünya gündemindeki gelişmeler hakkındaki fikirleriniz, yayınladığımız izlencelerin bölümleri hakkındaki düşüncelerinizi paylaşabileceğiniz alan.

Atatürk'ün "Orta Doğu Planı"...

İletigönderen MİLLİ KURT ATILIMI ! » Pzr Şub 18, 2024 10:30



Atatürk Rus dostluğunu vasiyet etti Türk Milletine, eski Osmanlı ülkelerine siz bağımsız olun, tekrar biraraya geliriz demişti, emperyalizme karşı kendimizi savunmak için.

Atatürk'ün Orta Doğu Planı; Asya'yı arkasına alarak, İkinci Dünya Savaşı'nın da mutlak galibi Rusları arkasına alarak, eski Osmanlı Dünyasında, Orta Doğu'da Batı'ya karşı Ortak Savunma İttifakı kurmaktı.

İsrail de kurulamayacaktı, Libya-Suriye-Irak da bombalanamayacaktı. Türkiye'nin 60lı yıllarda nükleer silahları da olacaktı. Endüstirileşecektik.

Bugün de jeostrateji aynı. Rusları arkamıza alarak, kendimiz dahil Müslüman Dünyanın savunmasını yapmak gerekiyor.

Atatürk'ün Orta Doğu Planı'nın bugünkü karşılığı Ruslardan 700 tane nükleer silah alarak önce kendimizi bombalanamaz ve yokedilemez bir devlet durumuna getirmek, sonra da nükleer şemsiyeyi Orta Doğu'ya genişleterek diğer Müslüman ülkeleri de nükleer savunma şemsiyesi altına almaktır.

Bugünkü jeostrateji de Rusya'yı Asya'yı arkamıza alarak Orta Doğu'da bir savunma şemsiyesi kurmayı gerektirmektedir. Atatürk'ün Orta Doğu Planı budur.

Büyük bir savaşta Rusya'yı köşeye sıkıştıracak, ve Çin'i de daha da çevreleyecek, ve bu iki ülkeyi nötrolize edecek bir Batı'nın Türkiye'yi bölerek, İran'ı da bombalayacağını unutmayalım. Batı'da yer alacak bir Türkiye ve Türk Dünyası'nın Asya'dan sert bir cevap alacağını unutmayalım. Asya'lılar Doğulular temiz kalpli olabilir, ama saf değiller ve de cesurlar, deli kanlılar.

Kişisel çıkarlarını Türk Milleti'nin çıkarları üstünde tutanları, Küresel Zenginler Çetesinin üyeleri olmak için yanıp tutuşanları, villa ve mersedes peşinde koşarak Millet'in halkçılık ve devletçilik ilkeleri gereği olan çıkarlarını gözardı edenleri uyaralım, ve onlara Atatürk'ün bu sözünü hatırlatalım;

Muhtemelen bazı kelleler gidecektir, efendiler.

Türk Milleti'ni ve Türk Devleti'ni yokolma, yokedilme durumuna düşürenler, 23 yıllık Haçlı Seferleri sırasında tedbir almayanlar, Batı Dünyası Orta Doğu'ya on milyonlarca insan ile yığınak yaptığında, ve Türkiye'yi bölmek için bölgeye geldiklerinde, Türkiye bölünsün ve bir iç savaş yaşasın diye düğmeye bastıklarında, hesap vereceklerini unutmasınlar.

Millet ve Devlet kimlerin hain olduklarını asla unutmayacaktır.


Kullanıcı küçük betizi
MİLLİ KURT ATILIMI !
Üye
Üye
 
İletiler: 311
Kayıt: Çrş Kas 03, 2021 12:10

Re: Atatürk'ün "Orta Doğu Planı"...

İletigönderen zeus » Cmt Şub 24, 2024 1:06

Atatürk'ün Orta Doğu Planı, Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu ve ilk Cumhurbaşkanı Mustafa Kemal Atatürk'ün dış politika stratejilerinden biridir. Bu plan, Türkiye'nin Orta Doğu'da etkin bir rol oynamasını ve bölgedeki istikrarı sağlamayı hedeflemektedir.

Atatürk, Türkiye'nin bağımsızlığını kazandıktan sonra, ülkenin dış politikasını şekillendirmek için çeşitli stratejiler geliştirdi. Orta Doğu Planı da bu stratejilerden biridir. Atatürk, Türkiye'nin bölgedeki jeopolitik konumunu ve tarihi bağlarını göz önünde bulundurarak, Orta Doğu'da etkin bir aktör olmayı amaçlamıştır.

Bu planın temel amacı, Türkiye'nin bölgedeki istikrarı ve güvenliği sağlamak, ekonomik işbirliğini geliştirmek ve bölgesel barışa katkıda bulunmaktır. Atatürk, Türkiye'nin Orta Doğu'da liderlik rolü üstlenmesi gerektiğine inanıyordu ve bu doğrultuda çeşitli politikalar izledi.

Atatürk'ün Orta Doğu Planı, Türkiye'nin bölgedeki diğer ülkelerle ilişkilerini güçlendirmeyi ve işbirliğini artırmayı hedeflemektedir. Bu plan çerçevesinde, Türkiye, ekonomik, kültürel ve siyasi alanlarda diğer Orta Doğu ülkeleriyle ilişkilerini geliştirmiş ve ortak projeler yürütmüştür.

Atatürk'ün Orta Doğu Planı, Türkiye'nin bölgedeki etkinliğini artırmayı ve uluslararası ilişkilerde söz sahibi olmayı hedeflemektedir. Bu plan, Türkiye'nin Orta Doğu'da barış, istikrar ve refahın sağlanmasına katkıda bulunmasını amaçlamaktadırhttps://www.tarihselbilgi.com
Kullanıcı küçük betizi
zeus
Üye
Üye
 
İletiler: 1
Kayıt: Cmt Şub 24, 2024 1:01

Re: Atatürk'ün "Orta Doğu Planı"...

İletigönderen MİLLİ KURT ATILIMI ! » Cmt Şub 24, 2024 1:31



Atatürk Iraklılara ve Suriyelilere, siz bağımsızlığınızı kazanın, sonra tekrar biraraya gelmeyi düşünürüz diyor. Bunu Atilla İlhan anlatıyor. Atilla İlhan'ın Atatürk'ün Orta Doğu Projesi adlı videosu da var.

Atatürk'ün fikirlerini anlamak için, Atilla İlhan ve Sinan Meydan gibi kişiler iyi dinlenmeli.

Bu sözlükteki açıklama zayıf kalıyor.

Ruslar Bütün Dünya Savaşlarını kazandı. Üçüncüyü de kazanacak. Atatürk'ün Asya Planı ve Orta Doğu Planı iyi incelendiğinde şu anlaşılıyor ki, Atatürk Rus dostluğu ile çok güçlü bir Türkiye yaratacaktı ve Orta Doğuyu da kendi kafasındaki plana göre şekillendirecek ve koruyacaktı.

Atatürk 30 yıl daha yaşasaydı, İsrail'i kurmak da mümkün olmayacaktı.

Atatürk iyi anlaşıldığında bunlar anlaşılıyor.


Kullanıcı küçük betizi
MİLLİ KURT ATILIMI !
Üye
Üye
 
İletiler: 311
Kayıt: Çrş Kas 03, 2021 12:10


Şu dizine dön: Tartışma ve Fikir Meydanı

Kİmler çevrİmİçİ

Bu dizini gezen kullanıcılar: Hiç kayıtlı kullanıcı yok ve 1 konuk

cron

x