Ateş Medeniyet Getirip Dünyayı Yok Edecek

Ateş Medeniyet Getirip Dünyayı Yok Edecek

İletigönderen mehmetgarip » Cum Ağu 06, 2021 20:16

İnsanoğlu ateşi keşfettiğinde medeniyete ulaşmak için hızla harekete geçti. Sonra yaşadığı yeri yaşam şartlarını ateşin eşliğinde değiştirdi. Önce yiyecekleri pişirdi. Sonra alet edevat yapmaya başladı. Sonra ateşin sayesinde makinalar yapmaya başladı. Ateşin eşliğinde daha uzak mesafeye daha kısa zamanda ulaşmaya başladı. Ateşin eşliğinde bir başka canlıyı öldürebilmeyi keşfetti. Ateşin eşliğinde dünya gezegeninden uzaklaşabilmeyi keşfetti.
Dünya canlısı İnsanoğlu ateşin eşliğinde geliştirdiği silahlar ile kedinden güçsüz insanoğlunu perişan etti. Yurdunda yurtsuz vatanında taş üstünde taş bırakmadı.
Ateş dünya canlısı insanın elinde her yere girdi. Dünya gezegeninden oksijen yakıp karbondioksit bıraktı. Dünya ısındı ısındı ısındı.
Artık dünya gezegeninde göller kurumaya yağmurlar yağmamaya başladı.
Dünya gezegeninin zenginleri daha lüks ve şatafatlı yaşam sürebilmesi için, dünya gezegeninin kaynaklarını daha fazla tükettik. Daha fazla üretmek için dünya gezegenini daha fazla ısıttık.
Kedi ülkemde yangınlar çıkınca yâda çıkarılınca benim ciğerim yandı. Manavgat yangının çıktığı gün Isparta Yenişarbademli Melikler yaylasında bir kapçının yanık bıraktığı ateşi söndürmekle bir faciayı engellemiştim.
Birinin keyfi, arazi açmak yâda intikam için yaktığı ateş dünya gezegenini ve yananla birlikte yakanı da yok etmeye gittiğini fark edecek aklı olacağını düşünmek imkânsızdır.
Başka ülkelerde durum nedir diye NASA yangın haritasına baktığımda endişem daha da bir arttı. Dünya gezegeni yanıyordu.
Sanırım dünya gezegenini sona doğru sürüklemekteyiz. Kim bilir başka bir gezegende bir hayat vardır zenginler oraya gidecektir. Bizler, Dünya insanları bu gezegen yaşanmaz olduğunda aklımız başımıza gelecektir.
Gazeteci Yazar Mehmet GARİP
Kullanıcı küçük betizi
mehmetgarip
GM Yazarları
GM Yazarları
 
İletiler: 60
Kayıt: Sal Kas 06, 2012 22:01

Şu dizine dön: Gazete Köşe Yazarları

Kİmler çevrİmİçİ

Bu dizini gezen kullanıcılar: Hiç kayıtlı kullanıcı yok ve 2 konuk

x