Attila İlhan'la Zaman İçinde Yolculuk-01.05.2004

Attilâ İLHAN ile Zaman İçinde Yolculuk

Attila İlhan'la Zaman İçinde Yolculuk-01.05.2004

İletigönderen brd » Pzr Haz 08, 2008 23:31

Attila İlhan'la Zaman İçinde Yolculuk-01.05.2004

Görüntü Ayrıntıları: 24:41 dakika, 17,9 MB

Attila İlhan: ...sonradan bu coğrafya merakım lisedeyken, lise hocamızın etkileyici bir hoca olması dolayısıyla daha da arttı. Çünkü çilli yüzlü ve kızıl saçlı ufak tefek bir adam olan hocamızın muhayelesi (hayal gücü) büyüktü ve dersi anlatırken hep bizi heyecana boğardı, yani mesala bir cümlesi olduğu gibi aklımda kalmış: "Büyük Hindistan Platosu üzerinde devler gibi yükselen Himalaya Dağları". E şimdi bu etkileyici bir şey hakkaten, coğrafyayı böyle anlatan hoca çok yoktu.

O hocamızın övdüğünü hatırladığım bir dergi vardı. Bu bir yabancı dergiydi, Birleşik Amerika'da yayınlanıyordu ve o derdi ki bu dergi coğrafyayla ilgilenen herkesin mutlaka okuması lazım gelen, alması lazım gelen dergidir, çünkü bu derginin içerisinde dünyanın bütün kavimleri, bütün milletleri, bütün coğrafyaları ve bunların serüvenleri vardı. O dergi ismi tabi ben meraklı olduğum için kafama takılıp kaldı. Bilahare İngilizce bilmediğim halde o derginin peşine düştğüm olmuştu, zaman zaman almışımdır bile, anlamasam da çok nefis basıldığı için resimlerine vesairesine bakardım.

Asıl sözü o dergiye getirmemin sebebi aranızdan birisinin bana yazdığı bir mektup. Çünkü bu dergi geçenlerde bir iş yapmış, bu iş o dergiye de yakışmıyor, fakat belki bir manada o dergilerin niçin çıktıklarını da izah ediyor ve bütün dünyaya ne dağıldıklarını da, çünkü bunların milyonlara varan satışları vardır, abonelere giderler ve dünyanın hemen her ülkesinde o ülkenin diliyle de yayınlanırlar, şimdi o dergi bizim ülkemizde bizim dilimizle de yayınlanıyor.

Bana gelen mektupta şöyle bir haber veriliyor, mektubu yazan bir iş adamı, belirli bir yaşa gelmiş bir iş adamı, aklı başında bir adam olduşu yazısından da meseleyi koyuşundan da belli. Söylediği şu, diyor ki, "Bu dergi, ki ben bu dergiye aboneyim, yıllardan beri alırım" diyor, "Mart sayısında Ermenistan'la ilgili bir yazı çıktı". Ermenistan'la ilgili bu yazı baya büyükçe bir yazı ve bu yazının içerisinde Türkiye aleyhinde çok ciddi sataşmalar ve buhran sayılabilecek hakaretler var. Bu insanı isyana sevkediyor tamam. Fakat ilginç olan nedir biliyor musunuz? Derginin o İngilizce sayısı her zamanki gibi Türkiye'ye gönderilip dağıtılmamış, yani Türkiye'ye o dergiyi yollamamışlar, satmamışlar. Türkiye'de ki sadece abonelere gelmiş, tabi aboneler bunu görünce isyan ediyorlar, isayan edince bu defa o derginin Türkçesi de çıktığı için Mart sayısını almışlar. Orada da ilginç bir şey, İngilizce sayısında olan bu Ermenistan yazısı o derginin Türkçesinde de yokmuş.

Şimdi karşımıza ne çıkıyor? Çocuk avutur gibi bir milleti avutmaya uğraşıyorlar. Bütün dünyaya hitap eden İngilizce sayısına Türkiye'nin aleyhine bir röportaj yazı konuyor, kısa da olmayan ve taraflılığı belli bir yazı, fakat o yazı Türkiye'ye gönderilmiyor Türk okurlar haberdar olmasın diye veyahut Türkçe nüshasında basılmıyor, Türklerin hiç haberi olmasın diye...


[BBvideo 600,480]http://en.sevenload.com/pl/PJbOXeL/500x366/swf[/BBvideo]

>> İndir <<


..
Kullanıcı küçük betizi
brd
Üye
Üye
 
İletiler: 179
Kayıt: Pzr Eki 28, 2007 23:53

İletigönderen MansurSah » Sal Eki 21, 2008 11:13

Tek parça görüntü:


Fatih "Mansur Şah" Özaydın

Hem Cemaat hem Cumhuriyet olunmaz,
Ters mıknatıslanma yapar!!!
Kullanıcı küçük betizi
MansurSah
Bilim Adamı
Bilim Adamı
 
İletiler: 611
Kayıt: Cum Ara 07, 2007 18:04
Konum: Osaka, JP

Re: Attila İlhan'la Zaman İçinde Yolculuk-01.05.2004

İletigönderen perzuhal » Pzr Eyl 26, 2010 13:41

Çok teşekkürler...
Kullanıcı küçük betizi
perzuhal
Üye
Üye
 
İletiler: 26
Kayıt: Pzt Ağu 24, 2009 7:20


Şu dizine dön: Attilâ İLHAN ile Zaman İçinde Yolculuk

Kİmler çevrİmİçİ

Bu dizini gezen kullanıcılar: Hiç kayıtlı kullanıcı yok ve 0 konuk

cron

x