Ay’dan Dünya’nın doğuşu görüntülendi

Bilim, teknoloji ve genel ağ (internet) hakkında her türlü yazıyı burada paylaşabilirsiniz. Alt bölümler şunlardır: Uzay, Küresel Isınma / Ekoloji, Bilim ve Toplum, Tutum (Ekonomi)

Ay’dan Dünya’nın doğuşu görüntülendi

İletigönderen Panzehir » Prş Kas 15, 2007 0:51

Japon uzay ajansının (JAXA) Ay’ın yörüngesinde bulunan aracı Kaguya, ilk kez özel bir kamerayla ‘Dünya’nın doğuşu’nu yüksek çözünürlüklü biçimde görüntüledi.

Resim


AXA’nın yayınladığı görüntülerin alt bölümünde Ay yüzeyi, ufukta da her sabah yeryüzünde güneşin doğuşu gibi, ‘Dünya’nın doğuşu’ an be an görülüyor. İlk kez böylesine yüksek görüntü kalitesiyle çekilen film, JAXA ve Japon radyo televizyon kurumu NHK’nin teknik imkanlarıyla uzaydan Dünya’ya geçildi.

14 Eylül’de Japon yapımı H-2A füzesiyle fırlatılan Kaguya uzay aracı, Ekim başında Ay’ın çekimine girdikten sonra, Dünya’nın uydusundan 100 kilometre kadar mesafede, gözlem için istikrarlı yörüngeye oturmuştu.

İsmini geleneksel bir Japon hikayesindeki bir prensesten alan Kaguya, Ay yüzeyinin ve alt tabakasının ayrıntılı haritasını çıkaracak.

ABD’nin 1960 ve 1970’li yıllardaki Apollo programlarından beri en önemli Ay projesi olarak sunulan Kaguya projesi 1 yıl sürecek.

Kaynak

Gün gelir devran döner
Adımıza türküler söylenir bu şehirde!..
...
Kullanıcı küçük betizi
Panzehir
Site Yöneticisi
Site Yöneticisi
 
İletiler: 3483
Kayıt: Pzr Şub 18, 2007 20:02

İletigönderen KRAL » Cmt Ara 08, 2007 0:25

Geçenler de bi haber sitesinde bu olayı vermişlerdi, ilk kez yüksek çözünürlükte Dünya'nın doğuşu diye merak edip bakmıştım ama bana pek inandırıcı gibi gelmemişti görüntüler.Photoshop ustalığı da olabilir diye düşünüyorum.Ama gerçekten böyle bir olay gerçeklemişse adamların teknolojilerine bravo diyorum.
savrulurken raconun kırmızı pelerini o zarif öfkeye,
zaman ki sana hasta olmuş, incelikli haytasın,
nüksederken raksına mahallenin maşallahı, eyvallahı,
güzelleş be oğlum şimdilik ölümüne kadar hayattasın...
Kullanıcı küçük betizi
KRAL
Site Yöneticisi
Site Yöneticisi
 
İletiler: 103
Kayıt: Pzr Şub 18, 2007 0:24


Şu dizine dön: Bilim ve Teknoloji

Kİmler çevrİmİçİ

Bu dizini gezen kullanıcılar: Hiç kayıtlı kullanıcı yok ve 0 konuk

cron

x