Ayasofya'ya Haç Takacağım!

Tartışma Alanı

Ayasofya'ya Haç Takacağım!

İletigönderen DAVUD » Çrş Mar 07, 2007 20:42

Yunanlı komandoların eğitimleri sırasında söyledikleri Türkler ve Arnavutlar aleyhindeki marşlar, Yunan hükümetinin başına dert açtı. Marşların birinde "Ayasofya’ya giden yolu açmak için gençler öldü, çocuklar öldü. Ayasofya’nın kubbesine çıkacağım, hilali söküp haçı takacağım" deniyor.

Bir askeri birlikte, cep telefonu kamerasından kaydedilmiş ve Yunanlı komandoların 6 ayda bir tekrarladıkları 50 kilometrelik yürüyüş eğitimi sırasında söyledikleri şarkı ve marşlar, You-tube gibi internetteki video sitelerinde yayınlanınca Arnavutluk hükümeti sert tepki gösterdi.

Savunma Bakanı yardımcısı Petrit Karabina, Yunanlı komandoların şarkı ve marşları için "Nato üyesi bir ülke için skandal. Yunan savunma bakanlığından Arnavutlara karşı bu aşırı milliyetçi ifadelerin Yunan ordusunda söylenmemesi için tedbir almasını isteyeceğiz" dedi. Arnavutluk’un Fieri şehrinde ise protesto gösterisi düzenlenerek Yunan bayrağı yakıldı.

Yunan Savunma Bakanlığı açıklamasında, internete yayınlanan kayıt görüntülerin gerçek olmayabileceğini çağrıştırmakla birlikte "Böylesi davranışlar eğer yapılmışsa bunlar Yunan halkının komşu ülkeye olan duygularını yansıtmamaktadır. Yunan silahlı kuvvetleri Arnavutluk silahlı kuvvetleri ile işbirliği içindedir" dedi. Yunan Kara Kuvvetleri Komutanlığı da konuyla ilgili soruşturma açtı.

DERİLERİNDEN POSTAL YAPACAĞIZ

İnternette (http://www.youtube.com) dolaşan görüntülerde Yunanlı komandolar şu şarkıları söylüyor:

"Bunları görüyor musunuz. Bunların adı Arnavut, Bunların bağırsaklarından postallarımıza bağ yapacağız. Bunları görüyor musunuz, bunların adı Osmanlı, bunların derisinden postal yapacağız"..

Bir başka şarkıda ise şöyle:

"Ayasofya’ya giden yolu açmak için gençler öldü, çocuklar öldü. Ayasofya’nın kubbesine çıkacağım, hilali söküp haçı takacağım. Sadece o zaman tanrı İstanbul’u aydınlatacak ve Yunan marşı her yerden duyulacak".

Yunanistan’da 1988 yılında askeri eğitim sırasında başka milletlere değinen marş veya şarkıların orduda söylenmesi yasaklandı. İnternette dolaşan bu kin dolu marş ve şarkıların Yunan kara kuvvetleri’nin şarkı ve marş listesinde bulunmadığı belirtildi.

kaynak:hürriyet
....................................

Ben derim ki,bugünlerde,tam da,yavaş yavaş,Yunanlılarla aramızı düzeltiyoruz derken,bizim komşularımızla hiçbir zaman barış içinde olmamızı istemeyen''güçler''tarafından,zaten içimizde var olan kini uyandırmak için,karşı tarafın yaptığı aşağılığı bizlere aktarıp,ortalığı karıştırmaya çalışmaları,bunların üstüne,youtube.de yayınlanan ve aşağılığın son haddine ulaştığı Mustafa Kemal Atatürk'e hakaret videosu,hiç de hayra alamet değil kardeşlerim.Bu konuda görüşlerinizi almak isterim...
Resim

S.S NAZIO
Kullanıcı küçük betizi
DAVUD
Üye
Üye
 
İletiler: 32
Kayıt: Çrş Mar 07, 2007 18:38

İletigönderen |Kuralsız| » Çrş Mar 07, 2007 21:42

Türklerin bi yere kaçtığı yok.. Biz burdayız ;)

hesabı olan gelir görür 8)

Keser döner sap döner gün gelir Hesap Döner Piskoo :twisted:


haber için tşk.
''Hayattaki yegane üstünlüğüm Türk doğmaktır! Muhterem milletime şunu tavsiye ederim ki; sinesinde yetiştirerek başının üstüne kadar çıkaracağı adamların kanındaki, vicdanındaki cevher-i asli'yi çok iyi tahlil etmek dikkatinden bir an feragat etmesin."
Başbuğ Mustafa Kemal Atatürk

Ruhun Şad, Mekanın Cennet Olsun Türklüğün Yüce Başbuğu ATATÜRK
Kullanıcı küçük betizi
|Kuralsız|
Üye
Üye
 
İletiler: 2244
Kayıt: Pzr Şub 25, 2007 13:25
Konum: Gecenin Kıyısından Karanlığın Tam Ortasından |K@yse®ciyes|

İletigönderen Hasta » Prş Mar 08, 2007 22:11

Zaten,ABD ve İsrail,bizim hep komşularımızla arası açık,soyutlanmış,bölgede yalnız olup,sadece kendileri ile muhatap olmamız üzerine politikalar yürüttüler.Paylaşım için teşekkürler,DAVUD.
Kullanıcı küçük betizi
Hasta
Satılmıştır
 
İletiler: 1
Kayıt: Pzt Şub 19, 2007 14:52

İletigönderen DAVUD » Prş Mar 08, 2007 22:15

nurdi, bişey değil...
Resim

S.S NAZIO
Kullanıcı küçük betizi
DAVUD
Üye
Üye
 
İletiler: 32
Kayıt: Çrş Mar 07, 2007 18:38


Şu dizine dön: Devlet ve Siyaset

Kİmler çevrİmİçİ

Bu dizini gezen kullanıcılar: Hiç kayıtlı kullanıcı yok ve 0 konuk

x