AYDINLIK Avrupa Tamamdır / Teoman ALİLİ

AYDINLIK Avrupa Tamamdır / Teoman ALİLİ

İletigönderen Türk-Kan » Cmt Mar 05, 2011 21:24

AYDINLIK Avrupa Tamamdır

TEOMAN ALİLİ

Hani demiştim ya Aydınlık günlük çıkarken içimde buruk bir sevinç var diye, dokunamayacağım diye meğer nasıl da yanılmışım. Örgütümün gücünü bir an unutmuşum da resmen gaflete düşmüşüm yahu. Mazur görün memleketten uzak bazen gerçeklerden de uzak bırakıyor insanı.

ÇALAN BİR TELEFON

Makedonya’dayken 2 Mart Çarşamba günü bir e posta geldi, Ali Mercan Aydınlık Avrupa Genel Yayın Yönetmeni: “Teoman hemen Almanya’ya gel, Avrupa Aydınlık çıkıyor” dedi. Kapladı beni bir heyecan, anaaa, uçak bileti bulmak lazım, uçak yoksa? Eyvah otobüs bileti alırım... İyi de ben tek koltuğa sığmam ki? Olsun, iki koltuk alırım. Hemen çarşıya gidip bilet bakayım derken, Almanya’dan Ali Doğan aradı: “bilet hazır, yarın 14.10’da uçağın kalkıyor” dedi. Offf, heyecana bak. Aydınlık’a dokunmayı bırakın yaratan ekibe katılmaya gidiyordum. Hemen hazırlıklarımı tamamladım. Sürgündeki en iyi dostum üç tekerlekli siyah bavulumu da hazırlayıp yattım. Yattım da dön o taraf, dön bu taraf uyku tutmaz arkadaş. Dört dizi tekrarı, üç belgesel bir NBA maçı seyredip geceyi bitirir bitirmez duşa girdim. Benim Makedonya’daki taksi şoförü Boşnak Şaban Abi’yi aradım, iki dakika içinde 1976 model beyaz Mercedes kapıya geldi. 13.30’da Makedonya’nın toplam 400 metrekarelik havaalanına vardım. Adı büyük kendi küçük İskender havaalanında hostesleri çok güzel olan Çek Havayolları uçağına bindim. 9B numaralı koltuga oturdum ki tam zulüm. Orta koltukta iki kolçağı kaldırdım da anca sığdım. Kemer yetişmiyor ya yedek kemir istedim ama bir baktım ki kemer yetişti. Anne müjde zayıflamışım. (yandık annem gene kız bakmaya başlar şimdi günlerde falan) Güzel hostesli uçak önce Prag’a indi, ordan aktarmayla Frankfurt’a geldim. Sonra hoooop, Frankenalle sokağına. Ali Mercan, Ercan Boral ve Erkan Erdoğan dalmışlar makinelere, harıl harıl çalışıyorlar. Ben de daldım olaya. Biraz elim hızlıdır hani, elbirliğiyle 36 sayfalık gazeteyi bitirdik. Güzel oldu bee... Böylece Avrupa’da yaşamak zorunda olan insanlarımıza da gün Aydınlık oldu. Şimdilik haftada bir günlük Aydınlık’ın özetlerini ve Avrupa’dan özel haberleri takip edebileceğiz. Olsun şimdilik haftada bir de olsa dokunabileceğiz Aydınlık’a...

ABONE OLUN, ABONE BULUN!!!

Vallahi biz emek yoğun çalışıp gazeteciler içeri alınırken yeni gazetemizi hem Türkiye’de hem Avrupa’da çıkardık. Yaşasın demek yetmez, yaşatmak lazım. Abone olması artık sizden. Nasıl mı abone olacaksınız? 00 49 69 73 91 87 73 numaralı telefonu hemen arayabilirsiniz. Olmadı info@aydinlikavrupa.eu adresine e posta atın, ya posta mosta uğraşamam derseniz http://www.aydinlikavrupa.eu. Adresine girin ordan abone olun. Almanya’dan 6 aylık 55 avro, yıllık 100 avro, Avrupa’nın diğer ülkelerinden 6 aylık 70 avro, yıllık 125 avro. Vallahi hesapladım günde bir dal sigara anca ediyor. Sigara içmiyorum diyenlere de söyliyim 1.92 avro haftalık masraf edeceksiniz. Bir başka değişle bir şampuan eksik alsanız iki abonelik alırsınız. Hadin gayrı taşın altına elinizi sokma zamanı.

AVRUPA’DA GÜNLÜK AYDINLIK İÇİN GERİ SAYIM

Haaaa, unutmadan müjdeliyim ama müjdemi isterim. Siz hele sağlam bir el atın hergün Aydınlık okuyacaksınız. Ey Avrupa’daki Türk gücü, ey Lozan’ı yazın titreten, Berlin’i kışın kavuran millet asıl bakalım körüklere. Günlük Aydınlık için geri sayıyoruz hele bir iki ay haftalık Aydınlık’a omuz verin bakalım. Hergün tren istasyonlarında ve bayilerde Aydınlık göreceksiniz. 13 Haziran’da vekillerimizi meclise göndermeye hazırlanırken Avrupa bayilerine de Aydınlık’ı sokacağız. 21 Mart en uzun gün. 21 Mart 2007 kötü bir gündü, karanlıktı ama mesela bu 21 Mart’a AYDINLIK girsek mesela fena mı olur? Siz isterseniz olur vallahi olur billahi olur.


TEOMAN ALİLİ, 5 Mart 2011
Türk Genci, devrimlerin ve cumhuriyetin sahibi ve bekçisidir. Bunların gereğine, doğruluğuna herkesten çok inanmıştır. Yönetim biçimini ve devrimleri benimsemiştir.

Bunları güçsüz düşürecek en küçük ya da en büyük bir kıpırtı ve bir davranış duydu mu, "Bu ülkenin polisi vardır, jandarması vardır, ordusu vardır, adalet örgütü vardır" demeyecektir. Elle, taşla, sopa ve silahla; nesi varsa onunla kendi yapıtını koruyacaktır.
Kullanıcı küçük betizi
Türk-Kan
Kuvva-i Milliye
 
İletiler: 6735
Kayıt: Pzt Şub 19, 2007 20:56

Şu dizine dön: Teoman ALİLİ

Kİmler çevrİmİçİ

Bu dizini gezen kullanıcılar: Hiç kayıtlı kullanıcı yok ve 0 konuk

x