B. AVAR ve diğer aydınlardan davet: 10 Kasım'da ANITKABİR'e

Sitemiz hakkında duyurular buradan bildirilecektir..

B. AVAR ve diğer aydınlardan davet: 10 Kasım'da ANITKABİR'e

İletigönderen Türk-Kan » Prş Eki 29, 2009 18:08

Resim

Atatürk’ün ölüm yıldönümde Anıtkabir’e milyonlarca insanın toplanması için bir girişim başlatıldı.

Ülkenin gidişatından şikayetçi olduklarını belirten Muazzez İlmiye Çığ, Banu Avar, Hakan Yavuz, Adnan Pelvanlar ve Zeynep Haznedaroğlu, 10 Kasım’da tüm Türkiye’yi Anıtkabir’e davet ediyor. Beş aydın, aynı gün saat 20.00’de ışıkları söndürme eylemini de başlatmak istiyor. Eylemle yaklaşık 10 milyon insanı Anıtkabir’e toplanması bekleniyor. Sonuçsuz eylemlerin, çürümüş düzenin sürdürülebilir olmasına hizmet verdiğine inandıklarını belirten Çığ, Avar, Yavuz, Pelvanlar ve Haznedaroğlu, kurtuluşun ise ancak Mustafa Kemal Atatürk’ün etrafında toplanan büyük halk hareketi ile gerçekleşeceğini savunuyor. Düzenlenen eylem şöyle tanımlanıyor;

1- Hiçbir partinin adı geçmeyecektir. Hepsi davetlidir.
2- Hiçbir kuruluşun, örgütün etkinliği olmayacaktır. Herkes davetlidir.
3- Düzenleme heyeti yoktur. Düzenleyen, Milletin ortak aklı ve ruhudur.
4- Sadece Türk Bayrağı taşınacaktır.
5- Hiçbir pankart, afiş, yazı taşınmayacaktır.
6- Slogan atılmayacak, bağırılmayacak, düzenli ve özenli hareket edilecektir.
7- Göğüslere Atatürk resmi, rozeti veya siyah kurdele takılacaktır.
8- Milli yas ve vakur bir matem havası hakim olacaktır.
9- Tüm davranışların temel ilkesi; insan sevgisi, saygı, tevazu ve yoldaşlıktır.

http://www.odatv.com/Siyaset/ikinci_cum ... 18213.html
Türk Genci, devrimlerin ve cumhuriyetin sahibi ve bekçisidir. Bunların gereğine, doğruluğuna herkesten çok inanmıştır. Yönetim biçimini ve devrimleri benimsemiştir.

Bunları güçsüz düşürecek en küçük ya da en büyük bir kıpırtı ve bir davranış duydu mu, "Bu ülkenin polisi vardır, jandarması vardır, ordusu vardır, adalet örgütü vardır" demeyecektir. Elle, taşla, sopa ve silahla; nesi varsa onunla kendi yapıtını koruyacaktır.
Kullanıcı küçük betizi
Türk-Kan
Kuvva-i Milliye

İletiler: 6735

Re: B. AVAR ve diğer aydınlardan davet: 10 Kasım'da ANITKABİR'e

İletigönderen Cojako » Prş Eki 29, 2009 18:33

Saygıdeğer, GM kullanıcıları ve bize bu güzel ortamı sağlayan GM yöneticileri,

Öncelikle böyle bir sitenin oluşumunda emeği geçen herkesi kutlar, bu güzel konunun altına ilk iletimi atmanın mutluluğu içerisinde olduğumu belirtirim.

Konuya gelecek olursam;

Arkadaşlar bu konuyu insanlara anlatmamız ve bu hareketi gerçekleştirmemiz gerekiyor. GM kullanıcıları olarak, bu işe sarılmalı ve elimizden geldiği kadar etrafımızdaki, e-posta listelerimizde ki ve/veya diğer internet oluşumlarında bu olayı anlatmalı ve insanları o gün de oraya çekmeliyiz.

Hepinize saygı ve selamlar.
Kullanıcı küçük betizi
Cojako
Üye
Üye

İletiler: 1

İletigönderen Mustafa Recep » Prş Eki 29, 2009 22:22

Katılabilir miyim bilmiyorum ama imkanlarımı zorlayacağım...

Atamıza yürüyoruz...
Kullanıcı küçük betizi
Mustafa Recep
Üye
Üye

İletiler: 417

İletigönderen Gökhan DEDE » Cum Eki 30, 2009 21:59

Bence bu konunun üzerine giderek katılacak halk kitlesini çoğalmak durumundayız.
Kemalist54, sen Adapazarı'ndan ben Tuzla ve Adapazarı'ndan yanımıza alabildiğimiz tüm dostlarımızla orada olmalıyız.
Aslın da imkanı olan tüm GM üyeleri orada olmalı.
Kullanıcı küçük betizi
Gökhan DEDE
Üye
Üye

İletiler: 101

İletigönderen Mustafa Recep » Cum Eki 30, 2009 22:10

haklısın, umarım şartlar uyar da katılırız..
Kullanıcı küçük betizi
Mustafa Recep
Üye
Üye

İletigönderen Mustafa Recep » Pzt Kas 02, 2009 0:45

Arkadaşlar bu konuyla ilgili TÜYAP'ta Banu Avar'la konuşma fırsatı buldum kendisi bana böyle bir eylemin olmadığını ancak kendisinin aslında her yıl bu çağrıyı yaptığını böyle örgütlenmiş bir eylem olmasa dahi gidebilenlerin 10 Kasım'da ANITKABİR'e gitmeleri gerektiğini söyledi.
Muazez İlmiye Hanım'a ben sormadım ama sorulduğunda oradaydım onun söylediklerini duyamadım ama yanındaki hanımefendi sanırım yardımcısıydı gitseniz bile tören saati almazlar dedi. Buradan anlaşılıyorki Muazez Hanım'ın da haber yok. Yani ODA.TV yanılmış veya yanıltılmış.

Yinede gidebilneler Atamızın huzuruna çıkmalılar, derim. Bu arada Banu Avar'ın son kitabını mutlaka alın bildiğimiz şeyler fakat çevremizdekilere de okutalım...
Kullanıcı küçük betizi
Mustafa Recep
Üye
Üye

İletigönderen Mustafa Recep » Sal Kas 03, 2009 16:34

İHANET AÇILIMLARINA HAYIR!
Millete Birlik, Vatana Bütünlük!
10 KASIM'DA ANITKABİR'DEYİZ!

AKP iktidarının ihanet açılımlarına karşı, “10 Kasım’da 10 Milyon Türk Anıtkabir’e” sloganı ile yola çıkan eylemi destekleyenlerin sayısı gün geçtikçe artıyor. İşçi Partisi'nin de katılma kararı aldığı 10 Kasım’da Anıtkabir’de düzenlenmesi planlanan eylem, medya, üniversite ve bilim dünyasının önemli isimlerinden destek bulmaya başladı.
Dr. Muazzez İlmiye Çığ (Sümerolog, Tarihçi), Banu Avar (Gazeteci, Yazar, Program Yapımcısı ve Sunucusu), Vural Savaş (Yargıtay Onursal Cumhuriyet Başsavcısı), Prof.Dr. Server Tanilli (Yazar, Anayasa Hukuku Profesörü), Teoman Alili (Ulusal Kanal Programcısı), Ümit Zileli (Gazeteci, Yazar), Aydın Ilgaz (Yazar, Yayıncı)’ın da aralarında bulunduğu aydınlar, Türkiye’nin bugünkü durumundan şikayet eden herkesi mitinge davet ediyor.
Bilindiği üzere ihanet açılımları 10 Kasım günü TBMM'de görüşülecek.

http://www.ip.org.tr/lib/pages/detay.as ... haber=2088
Kullanıcı küçük betizi
Mustafa Recep
Üye
Üye

Şu dizine dön: Duyurular

Kİmler çevrİmİçİ

Bu dizini gezen kullanıcılar: Hiç kayıtlı kullanıcı yok ve 0 konuk

x