Babacan Avusturya'dan AB için destek istedi

Genel & Güncel Konular

İletigönderen Pınar » Sal Nis 22, 2008 8:09

Dışişleri Bakanı ve Başmüzakereci Ali Babacan, dün Ankara'da görüştüğü Avusturyalı mevkidaşı Ursula Plassnik'ten Türkiye'nin Avrupa Birliği (AB) üyeliği sürecinde daha fazla destek istedi. Babacan görüşme sonrasında düzenlenen basın toplantısında, Plassnik'e Türkiye'nin AB üyelik hedefinin ve bugüne kadar yapılan reformların kararlılıkla devam edeceğini vurguladığını ifade etti.

Babacan, Avusturya'da Türkiye'nin AB sürecine verilen toplumsal desteğin az olduğu hatırlatılarak, bu oranı geliştirmek için nelerin yapılabileceğine dair bir soru üzerine, "İnsanlar bazen hakkında fazla bir şey bilmediği, tanımadığı kavramlara karşı sevmeme ya da korku hisleri taşıyabiliyor. Bu süreç aynı zamanda önemli bir iletişim sürecidir. Türkiye'nin AB üyeliği, ancak tüm AB üyelerinin ve aynı zamanda Türkiye'nin ortak kararıyla mümkün olacaktır. Ama bu kararı bugün vermeyeceğiz, vakti geldiğinde hep beraber vereceğiz." dedi. Son 5 yılda Türkiye'nin neler yaptığına bakıldığında, bundan sonraki 5-10 sene içerisinde Türkiye'de nelerin değişebileceğini kestirmenin güç olmayacağını belirten Babacan, "Bu tartışmalar için daha çok erken, şu anda bu sürecin devamı, katılım sürecinin sağlıklı şekilde sürmesi önemlidir" diye konuştu

'Mümkün olduğu kadar yakın olmalı'

Plassnik ise, Türkiye'nin AB üyeliği konusundaki düşüncelerinin sorulması üzerine, hedeflerinin Türkiye'nin istikrarlı, modern, dinamik ve başarılı bir partner olarak Avrupa'ya mümkün olduğu kadar yakın olabilmesini sağlamak olduğunu söyledi. Müzakereler başladığında kendi açılarından bunun otomatik olması gerekmediği, ucunun açık olması ve birlikte başka bir geleceği de araştırmaları gerektiğini söylediğini hatırlatan Plassnik, "Türkiye açısından hedefin tam üyelik olduğunu biliyorum. Ben sadece, 'burada hayal gücümüzün kapsamını biraz daha genişletebilir miyiz, acaba Türkiye ile AB arasında bu ilişkileri başka türlü bir rasyonel çerçeve içinde, kendine has bir şekle oturtabilir miyiz' sorusunu sorarak bugüne kadar pozisyonumuzu ifade ettim" dedi.

KAYNAK
Halk tarafından devlete "Sen bana hizmet etmek için varsın, bunun ötesinde senin bir anlamın yok" dendiğinde herşey yoluna girecektir...

(Osman Pamukoğlu)
Kullanıcı küçük betizi
Pınar
Üye
Üye

İletiler: 1380

Şu dizine dön: Genel - Güncel Konular

Kİmler çevrİmİçİ

Bu dizini gezen kullanıcılar: Hiç kayıtlı kullanıcı yok ve 1 konuk

x