DTPli Ahmet Türkün Meclis grubunda Kürtçe konuşmasına MHP Genel Başkanı Devlet Bahçelinin tepki göstermesi hayretle karşılandı. Milliyetçiler, Bahçelinin Mecliste DTPlilere gösterdiği yakınlığı hatırlatarak, Şimdi ihanet cezası istemesi inandırıcı değil yorumunu yaptı.Tavrıyla cesaret verdiBahçelinin yönettiği MHPnin, PKK uzantısı durumundaki DTP ile siyaseten mücadelesini imkansız gören partililer, Bahçeli, bu zeminin oluşmasında pay sahibi. Tokalaşma ve yanına buyur etme jestleriyle DTPlileri meşrulaştıran kendisidir diye tepki gösterdi.
* MHP Diyarbakır İl Başkanı Abdullah Arzakçı, 14 Mayıs 2006da İl Kongresinde Kürtçe konuştu. Devlet Bahçeli tebrik etti.DÜNGel Hasip yanıma otur, Meclisin renklerini tamamlayalım... Gel Ahmet yanıma tokalaşalım...
BUGÜNPKK piyonu... PKK yandaşı... Siyasi bölücülüğün temsilcisi... PKKnın Meclis uzantısı... Hain...
TOKA HATIRLATMASI!* Ahmet Türkün grup toplantısında yaptığı konuşmayı ihanet, DTPlileri ise Meclisteki siyasi bölücüler olarak niteleyen Devlet Bahçeli, parti tabanında hayret uyandırdı
* PKKnın Meclisteki uzantısı DTP ile siyasi mücadeleyi yetersiz bulan MHP tabanı Tokalaşma ve yanına buyur etme jestleriyle DTPlileri meşrulaştıran kendisidir diye tepki gösterdi
DTP Genel Başkanı Ahmet Türkün TBMM grup toplantısında yaptığı Kürtçe konuşma Türkiyenin ana gündem maddelerinden biri oldu. Başta AKP, CHP ve sivil toplum kuruluşları olmak üzere toplumun değişik kesimlerinden tepkiler geldi. DTP Genel Başkanına en sert tepkiyi ise MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli gösterdi. Türkün girişimi ihanet olarak yorumlayan Bahçeli, İstiklal Savaşını yönetmiş bir Gazi Meclis içinde böyle bir ihanetin karşılıksız kalmaması için TBMM üyelerinin onurlarını koruyacaklarına ve millet adına gerekeni derhal yaparak bu lekeyi mutlaka temizleyeceklerine inanıyorum dedi. DTPyi Meclisteki siyasi bölücüler olarak niteleyen Bahçeli, satır başları ile şu ifadeleri kullandı:
İmralı canisinin Meclisteki piyonları* Terör destekli etnik bölücülük siyaset sahnesine taşınmış, PKKnın siyasallaşma stratejisinde yeni bir aşamaya gelinmiştir.
* AKP ile Meclisteki siyasal bölücüler arasındaki işbirliği sıkılaşmış; bölünme ve husumetin sahiplenilmesinde görev dağılımı ile ince rekabet yaşanmaya başlanmıştır.
* Bugün yapılmak istenen, etnik bölücülüğün siyasi bir sorun olarak çözümü için uygun bir ortam yaratılması, bunun siyasi ve toplumsal altyapısının iktidar ve bölücülük elbirliği ile içten içe hazırlanmasıdır.
* Türkiyedeki Brüksel ve Erbil lobilerinin, İmralı canisinin, PKKnın ve Türkiye Büyük Millet Meclisindeki piyonlarının Türkiyeye dayatmak istedikleri bu siyasi senaryonun sahneye konulması mümkün olabilirse, PKKnın siyasi talepleri ve eylem planı, bu süreçte demokratik çözüm platformu haline getirilecek ve iktidar tarafından yürürlüğe konulacaktır.
* Nitekim, demokrasinin sağladığı imkânla milletvekilliğine kadar ulaşarak siyasi bölücülüğün temsilciliğini yapan bir zatın; partisinin Meclis Grup toplantısında, Anayasa ve yasalara aykırı olarak Türkçe dışında bir dille konuşma yapması bu zihniyetin aldığı mesafeyi ve iktidarla arasındaki irtibatı göstermesi bakımından önemli ve anlamlı olmuştur.
* Türkiye Cumhuriyetinin bölünmesine, etnik farklılıkları aşan ve ortak değerlere dayanan milli birliğimizin tahrip edilmesine elbette hiç kimsenin gücü yetmeyecektir. Bundan kimse kuşku duymamalı ve tereddüt etmemelidir.
* Hiç kimse hayale kapılmamalı Türkiye Cumhuriyeti devletinin temel harcı olan ilke ve esasları değiştirmeyi, milli devlet niteliğini ve üniter yapıyı tavsiye etmeyi hatırından geçirmemelidir.
MHP tabanı tepki gösterdiBahçelinin bu açıklamaları yeni bir tartışma başlattı. Meclise girdikleri günden itibaren DTPlilere gösterdiği yakınlıkla dikkat çeken Bahçelinin tepkisi hayret uyandırdı. Gazetemizi arayarak Bahçelinin başında olduğu bir MHPnin, PKK uzantısı durumundaki DTP ile siyaseten mücadelesini imkansız gören partililer, Tokalaşma ve yanına buyur etme jestleriyle DTPlileri meşrulaştıran kendisidir diye tepki gösterdi. Partililer, Bahçeliyi bu zeminin oluşmasında pay sahibi olmakla suçladı.
DTPlilerin TBMMde Kürtçe konuşmasına kızan Bahçeli, 2006 yılında Diyarbakır İl Kongresinde Kürtçe konuşma yapan MHP İl Başkanı Abdullah Arzakçıyı da tebrik etmişti. Bahçeli, MHP tabanında tepki toplamasına rağmen DTPlilerle de bir çok kez samimi pozlar vermişti. İşte Bahçelinin söylemleri ile çelişen eylemleri:
14 Mayıs 2006
Partide Kürtçeye vizeMHPnin Diyarbakır il kongresinde tek başına aday olup il başkanlığına seçilen Abdullah Arzakçı, Kürtçe teşekkür konuşması yaptı. Burada Türkçe bilmeyen anneler var sözleriyle başladığı konuşmasına Kürtçe devam eden Arzaktı, yine Kürtçe Allah, Devlet Bahçeliyi başımızdan eksik etmesin. Onu başbakan yapsın. dileğinde bulundu. Arzakçı, MHP tabanında rahatsızlık yaratan konuşmadan dolayı MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeliden tebrik aldığını açıkladı.
04 Ağustos 2007
Manşete çıkan fotoğraf22 Temmuz 2007 seçimlerinde TBMMye giren DTPli vekiller, yemin töreni için gittikleri Genel Kurul salonunda sıcak ilgi ile karşılaştılar. TBMM solonuna girip aralarında kısa bir süre konuştuktan sonra MHP sıralarına giden DTPliler Bahçeli ve kurmayları ile tokalaştılar. Bahçeli ile ilk tokalaşan Ahmet Türk oldu. Ardından da diğer DTPliler Bahçeli ve Bahçelinin yanında oturan diğer MHP milletvekilleriyle tokalaşıp yerlerine geçtiler.
2 Ekim 2008
Atatürk Anıtı önünde samimi pozlarDTP ve MHP Genel Başkanları ikinci tokaşmayı ise Meclis bahçesindeki Atatürk Anıtı önünde gerçekleştirdi. Yasama yılı açılışı için törene katılan Ahmet Türk ve Devlet Bahçeli, tokalaştıktan sonra kısa bir süre sohbet etti. İki Genel Başkanın bu samimi görüntüleri yine gazetelerin manşetlerini süsledi.
23 Nisan 2008
Aponun avukatını yanına davet etti23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı için Birinci Mecliste tören düzenlendi. MHP Genel Başkanı Bahçeli, törenler sırasında ayakta kalan DTP Şırnak Milletvekili Hasip Kaplana elini uzatarak, Gel Hasip, yanıma otur. Birinci Meclisin renkleri tamamlansın dedi. Bahçelinin daveti üzerine Kaplan, DTP Grup Başkanının törende bulunmaması nedeniyle, Ahmet Türke ayrılan koltuğa oturdu. TBMMye girmeden önce bebek katili Öcalanın avukatlığını yapan Kaplan, Bahçelinin samimiyetinden memnun olduğunu açıkladı.
