Bakanın Elini Sıkmayan Öğrenciye Hapis

Genel & Güncel Konular

Bakanın Elini Sıkmayan Öğrenciye Hapis

İletigönderen scar-face » Cum Eyl 21, 2007 1:15

Resim

Bakan Akdağ'a tepki gösteren üniversiteli yargılanıyor

Sağlık Bakanı Akdağ'ın elini sıkmayı reddeden ve bakana 'hakaret ettiği' öne sürülen üniversite öğrencisi yargılanıyor.

Erzurum'da, Sağlık Bakanı Recep Akdağ'ın elini sıkmayı reddeden ve bakana 'hakaret ettiği' öne sürülen üniversite öğrencisi Türk Ceza Kanunu'nun 301'inci maddesinden yargılanıyor.

Davaya konu olan olay, 11 Temmuz'da Bakan Akdağ'ın Olur ilçesini ziyareti sırasında meydana geldi.

İddiaya göre, Ankara Gazi Üniversitesi Eğitim Fakültesi son sınıf öğrencisi Durmuş Şahin (24) kendisine elini uzatan bakana, "Ben iktidar olup da vatana hizmeti dokunmayanın elini sıkmam" diyerek tepki gösterdi.

İddianamede ise, Şahin'in bakana "Vatan hainlerinin elini sıkmam" diye hakaret ettiği, arkadaşları Selçuk Uçan ve Ayberk Yurtseven'in ise "Bu şerefsiz ne diyor?" dedikleri ve üzerine yürümek istedikleri öne sürüldü.

5 gün cezaevinde kalan Durmuş Şahin ve arkadaşları hakkında dava açıldı. 28 Eylül'de Olur Sulh Ceza Mahkemesi'nde hakim karşısına çıkacak olan Şahin'in, 6 aydan 2 yıla kadar hapsi isteniyor. Arkadaşları ise, "kamu görevlisine alanen hakaret suçu"ndan yargılanıyor.

Olayın gelişimi

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, seçim çalışmaları yapmak üzere 11 Temmuz günü Erzurum'un Olur ilçesine gitti. Olur'da düzenlenen festivali izlemek için Gazi Üniversitesi Eğitim Fakültesi'nden arkadaşı Ayberk Yurtseven'in (24) konuğu olan Durmuş Şahin, Şafak Kahvesi'nin önünde çay içerken karşısında Sağlık Bakanı Recep Akdağ'ı gördü.

Rastladığı her vatandaşla tokalaşan Bakan Akdağ, önce elini Eğitim Fakültesi Özel Eğitim Bölümü son sınıf öğrencisi Durmuş Şahin'e uzattı. Ancak Durmuş Şahin, Bakan Akdağ'a elini vermedi.

Eli havada kalan Bakan Akdağ, "Neden elini uzatmıyorsun?" deyince Durmuş Şahin iddiaya göre, "Ben iktidar olup da vatana hizmeti dokunmayanın elini sıkmam" diye karşılık verdi.

Aldığı tepki üzerine iyice şaşıran Bakan Akdağ iddiaya göre, "Ne demek istiyorsun ben vatan haini miyim?" dedi. Yine iddiaya göre, sinirlenen Bakan Akdağ, "Sensin asıl vatan haini. Annen de, baban da ecdadın da kardeşin de vatan hainidir" diye konuştu.

Çevresinde ülkücü olarak bilinen Durmuş Şahin de "Ben Müslüman Türk çocuğuyum. Siz bir devletin bakanısınız. Nasıl konuşuyorsunuz?" dedi.

Daha sonra korumalar araya girdi ve Bakan Akdağ'ın şikayeti üzerine Durmuş Şahin ile Ayberk Yurtseven ve Selçuk Uçan, Olur Sulh Ceza Mahkemesi'ne çıkarıldı.

"Tokalaşmak zorunda değilim"

Karayollarında işçi olan ve babası bir süre önce ölen Kırıkkaleli Durmuş Şahin, 16 Temmuz günü yapılan ilk duruşmada "Ben tokalaşmak zorunda değilim. Israrla tokalaşmak istedi. Elini sıkmadığım için bakan beni cezalandırarak cezaevine gönderdi" dedi.

Hakim Mehmet Cengiz, delillerin toplanmış olması, kaçma şüphesininin bulunmaması üzerine Şahin'in tutuksuz
yargılanmasına karar verdi.

TCK'nın 301'inci maddesi ne diyor?

(1) Türklüğü, Cumhuriyeti veya Türkiye Büyük Millet Meclisi'ni alenen aşağılayan kişi, 6 aydan 3 yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır.
(2) Türkiye Cumhuriyeti Hükümetini, devletin yargı organlarını, askeri veya emniyet teşkilatını alenen aşağılayan kişi, 6 aydan 2 yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır.
(3) Türklüğü aşağılamanın yabancı bir ülkede bir Türk vatandaşı tarafından işlenmesi halinde, verilecek ceza üçte bir oranında artırılır.
(4) Eleştiri amacıyla yapılan düşünce açıklamaları suç oluşturmaz
En son bezgin tarafından Prş Eki 01, 2009 1:33 tarihinde düzenlendi, toplamda 1 kez düzenlendi.
Neden: Güncelleme
Resim
Kullanıcı küçük betizi
scar-face
Üye
Üye

İletiler: 112

İletigönderen Ram » Cum Eyl 21, 2007 4:53

Burada 301 ile ilgili bir mevzu yoktur. Kişisel hakaretler, ne zamandan beri kurumsallaştırılıyor anlamış değilim.

Unutmadan scar-face, bu bölüme başlık açarken kaynak belirtilmek zorundadır. Kaynağı başlığa eklersen sevinirim.
Mevzuubahs olan; millete saltanatını, hâkimiyetini bırakacak mıyız, bırakmayacak mıyız¿? meselesi değildir. Mesele, zaten emrivâki olmuş bir hakikati ifadeden ibarettir. Bu, behemehâl, olacaktır. Burada içtima edenler, Meclis ve herkes meseleyi tabiî görürse, fikrimce muvafık olur. Aksi takdirde, yine hakikat usûlü dairesinde ifade olunacaktır.

Fakat ihtimâl, bazı kafalar kesilecektir!
Kullanıcı küçük betizi
Ram
Zûlme Karşı İsyan!

İletiler: 8167

Re: Bakan Akdağ'a tepki gösteren üniversiteli yargılanıyor ...

İletigönderen bezgin » Prş Eki 01, 2009 1:30

Bakanın elini sıkmayan öğrenciye hapis

Üniversite öğrencisi Sağlık Bakanı Recep Akdağ'ın uzattığı eli sıkmadığı için 'kamu görevlisine hakaret' suçundan 2 ay hapis cezasına çarptırıldı.

2007 seçimleri öncesi Erzurum'un Olur ilçesinde giden Sağlık Bakanı Recep Akdağ, bir kahvehanenin önünden geçerken vatandaşlarla tokalaşmıştı. Akdağ, kahvehanedeki Kırıkkale Üniversitesi Eğitim Fakültesi Özel Eğitim Bölümü öğrencisi Durmuş Şahin'e (24) de elini uzatmış, ancak Şahin, "Ben iktidar olup da vatana hizmeti dokunmayanın elini sıkmam" diyerek bakanın elini sıkmamıştı.

TOKALAŞMADIĞIM İÇİN BENİ TUTUKLATTI
Bakan Akdağ’ın şikayeti üzerine gözaltına alınan ve çıkarıldığı mahkemece tutuklanan Şahin, 5 gün hapis yattıktan sonra avukatlarının itirazı üzerine tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmıştı. Hakkında 'kamu görevlisine hakaret' suçundan 3 aydan 2 yıla kadar hapis istemi ile Olur Sulh Ceza Mahkemesi'nde dava açılan Şahin, karar duruşmasında, "Kahvede otururken Sağlık Bakanı seçim gezisi için vatandaşlarla tokalaştığını gördüm. Bu sırada benimle de tokalaşmak istedi. Ben de Bakan beyle tokalaşmak istemedim. Tokalaşmak zorunda da değildim. Tokalaşmadığım için beni tutuklattı" dedi.

Mahkeme heyeti, Durmuş Şahin'i 'kamu görevlisine alenen hakaret' suçundan TCK'nın 125'inci maddesi kapsamında 'Onur, şeref ve saygınlığını rencide edebilecek nitelikteki' eyleminden dolayı 2 ay hapis cezasına çarptırdı. Durmuş’un hapis cezası para cezasına çevrilerek 1720 TL para cezası ödemeye mahkum edildi.

haber3

Resim
İşgâlciler ölmeli! :turkiye:

"Bir ülkenin nüfusunun yarıya yakın bölümünün bir bölgede, dörtte birinin bir şehirde yaşaması, başlı başına tezgahtır."
Kullanıcı küçük betizi
bezgin
Genel Yetkili
Genel Yetkili

İletiler: 1394

Re: Bakanın Elini Sıkmayan Öğrenciye Hapis

İletigönderen devimsel » Prş Eki 01, 2009 5:12

bezgin yazdı:
Resim

Alışmışlar el etek öptürmeye,dik birini gördüler mi hazmedemiyorlar bile demokratik açılım güzelleri.
"Tam bağımsızlık demek, kuşkusuz siyasal, maliye, ekonomi, adalet, askerlik,
kültür... gibi her alanda bağımsızlık ve tam özgürlük demektir.
Bu saydıklarımın herhangi birinde bağımsızlıktan yoksunluk, ulusun ve ülkenin
gerçek anlamıyla bütün bağımsızlığından yoksunluğu demektir."

Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK
Kullanıcı küçük betizi
devimsel
Üye
Üye

İletiler: 291

İletigönderen Yargan Kam » Prş Eki 01, 2009 6:20

Demek ki neymiş?

Bunları gördüğünde, yolun diğer tarafına geçmek gerekiyormuş!

Her an tokalaşmak isteyip, hapse atmak isteyebilirlermiş.

Aman dikkat kardeşlerim, her an önünüze çıkabilirler, aman dikkat...
...Umut Samimiyettir...

Resim ''Üze Tenri Basmasar, Asra Yir Telinmeser''
''Yukarıda Gökyüzü Çökmedikçe, Aşağıda Yer Delinmedikçe''

...Cumhuriyet Fazilettir.
Kullanıcı küçük betizi
Yargan Kam
Üye
Üye

İletiler: 199

İletigönderen Demo-X-Race-Y » Prş Eki 01, 2009 6:43

Gençsin güzelsin de senin onun elini sıkmaman onun senin bir taraflarını sıkmamasına mani değil ki görüyorsun işte! Tamam olayın yarattığı tepki ile bile haklısın. Lakin akıl ve bilim ile davranmazsan böyle yaparak gerçekten güzel şeyler yapabileceklerin de moralini bozmakla kalırsın.
Bu söylediklerim hakikat olduğu gün, senden ve bütün medeni beşeriyetten dileğim şudur: Beni hatırlayınız.
K. Atatürk
Kullanıcı küçük betizi
Demo-X-Race-Y
Üye
Üye

İletiler: 71

İletigönderen alamancı » Prş Eki 01, 2009 12:08

Recep Akdag yetenekleri ve basarilari nedeniyle degil sirf belli bir cemaate mensup oldugu için bakan oldugunu unutmus kendini kaf daginda görüyor. dinci fasist tarikat zihniyeti iste nedeceksin. beyni yikanmis kendi cemaati disindaki herkese kin ve nefretle bakmaya hazir. biraz onuru ve haysiyeti olsa deniz fenerini gibi soygunlari sümenalti eden bir hükümette durmazdi.
Kullanıcı küçük betizi
alamancı
Üye
Üye

İletiler: 241

İletigönderen ozan35 » Prş Eki 01, 2009 13:12

yedikleri hakaretleri bile (aslında hakaret bile değil itiraf) fırsata çevirecek kadar arsızlaşmışlar. 301 i kaldırmanın bahaneleri arasında olur artık bu olay.
acaba şu yılların ilerideki tarih kitaplarındaki hali nasıl olur? iktidar atatürkçü kesimde olmazsa, muhtemelen ergenekon ve balyoz olduğu gibi yazılır... Peki yüz yıl önceki tarih doğru mudur? olduğu gibi midir? emperyalizme karşı olduğu ve birtakım çevreleri rahatsız ettiği için doğrudur. şimdi o yılları çarpıtmaya çalışan kesimlerin ortak bir noktada buluştuğunu görünce daha bir anlaşılıyor.
Kullanıcı küçük betizi
ozan35
Üye
Üye

İletiler: 71

İletigönderen yigitler » Prş Eki 01, 2009 21:57

O cocuk niye bakanin elini SIKSIN ki? O kim oluyor? Allah mi kral mi zannediyor bu bakan kendisini?
Kullanıcı küçük betizi
yigitler
Üye
Üye

İletiler: 600

İletigönderen maydonos » Prş Eki 01, 2009 23:38

Yigitler, bunlar yaritanrilar, dokunulmazliklari var, meclis tanrilastirilmis ve kutsallastirilmis. Inanclari ve taptiklari objeler ve putlari var. bu millette buna razi, etek opuculer. oyle olmasa ikinci kez basimiza bunlar gelmezdi. muhalefeti dahil bu sistemi devam ettiriyor. kolluk kuvvetleri de dahil.
Resim

Ne MuTLu TüRkÜm DiYeNe
Kullanıcı küçük betizi
maydonos
Üye
Üye

İletiler: 1651

Şu dizine dön: Genel - Güncel Konular

Kİmler çevrİmİçİ

Bu dizini gezen kullanıcılar: Hiç kayıtlı kullanıcı yok ve 2 konuk

x