Bakü'deki anıtta Türk bayrakları indirildi

Genel & Güncel Konular

Re: Bakü'deki anıtta Türk bayrakları indirildi

İletigönderen Ram » Sal Eki 20, 2009 0:44

[mod="Ram"]Suçlamaların temeli yoksa ya da ortada yanlış anlaşılma varsa, tartışmanın da, kavganında gerekliliği yoktur. Gerekli iletiler gönderin.[/mod]
Mevzuubahs olan; millete saltanatını, hâkimiyetini bırakacak mıyız, bırakmayacak mıyız¿? meselesi değildir. Mesele, zaten emrivâki olmuş bir hakikati ifadeden ibarettir. Bu, behemehâl, olacaktır. Burada içtima edenler, Meclis ve herkes meseleyi tabiî görürse, fikrimce muvafık olur. Aksi takdirde, yine hakikat usûlü dairesinde ifade olunacaktır.

Fakat ihtimâl, bazı kafalar kesilecektir!
Kullanıcı küçük betizi
Ram
Zûlme Karşı İsyan!

İletiler: 8167

İletigönderen recepkuyubasi » Sal Eki 20, 2009 7:45

-Alintilar Fikirlere Karsi-

Bana uc onemli suclamada bulunuldu:

1- Ordan burdan iki uc tiklamayla ulasacagimiz yazilari toparlayip burada propaganda yapmak.
2- Ve bu yolla onemli memleket meseleleri uzerinde atip tutmak.
3- Isin icinden benim yorurum yok diyerek siyrilmak.

Taktire sayan emek harcanarak oluturulan bu guzel forumda kimse beni tanimaz, ben de kimseyi tanimam. Kimse bana muhtac degil ben de kimseye muhtac degilim Allah'a cok sukur (eklenen guzel programlarin baglantilarini uye olmayanlar da gorebiliyor). Yani beni biri uyeliktan atsa cokta dert degil, zaten baska bir e-posta adresiyle yeniden uye olunabilir.

Bu forumda bana yapilan suclamalara karsi cevap verme ihtiyaci da duymazdim eger burada bulunan bir suru insanla uc asagi bes yukari ayni fikirlere sahibim diye dusunmeseydim. Bir ornek, okudugum kadariyla mesela alamanci arkadasin neredeyse butun yazilarina katiliyorum. Ya da bu forumda bulunan insanlarin daha iyi olmasi ve sayilarinin artmasi vesilesiyle mesela akepe iktidarindan kurtulma imkanimizin bulunmadigini dusunseydim.

Bu foruma girmeden once kurallarini okudum, ezberledim diyemem. Benim kendi kurallarim var ve onlara uyarim. Zaten kurallara uymazsak, uyarirlar. Mesela bana kimse Turk dusmani diyemez, en azindan yuzume karsi. Sifirlar ve birler aleminde derse ben de oyle olmadigimi sifirlar ve birler aleminde kendisine acikca soyleme ihtiyaci hissederim. Anlamak istemeyene bir daha anlatirim.

Bu forumdaki bircok yazi iki uc tiklamayla ulasilabilecek yazilar zaten. Mesela cokta fazla insanin Beyazit Kutuphanesinden Osmanlica yazili belgeleri cevirip de burda paylastigini sanmiyorum. Bu forumun amaci da o degil sanirim.

Onemli memleket meseleri uzerinde herkesin birseyler soyleme hakki vardir. Isteyen buna atip tutma diyebilir. Atan atar akli olan dogru olani tutar. Benim memleket meseleri hakkinda carpik veya yalan bir seyler soylemek gibi bir niyetim asla olamaz. Hata herkes yapar ama ben su ana kadar bu forumda bir hata yaptigimi sanmiyorum. Nihayetinde bu sitenin giris sayfasinda Guncel Meydan Diktatoryasi yazmiyor.

Isin icinden benim yorumum yok diyerek siyrilmak konusu tamamen goreceli bir konu. Mesela su an yazdigim yazi icin benim yorumum yok diyerek isin icinden siyrilamam. Ama Trabzon Rize karayolunda kaza da 5 kisi olmus diye bir haber paylasirsam bunda benim yorumum yok derim. Adamlar olmus Allah rahmet eylesin ben ne yapayim. Yok eger, adamlar olmus, cok fena olmus, keske olmeselerdi, zaten bu akepe de her yere karayolu yapiyor biraz da tren yolu yapsin yazmis olsam, o zaman konusurduk. Ola ki, NTV ya da HaberTurk gibi yayin kuruluslari bir kisiye hepten yakilasi, yazari cizeri oldurulesi gibi gelirse orasi beni baglamaz. Benim suzgecim var, geciririm. Olmayan her mahalle kosesinde bulunan bir hirdavatcidan temin edebilir. Kurallarda su medya kuruluslarindan alinti yapilamaz yazmiyor.

Ayrica ben buraya ekledigim hicbir alintiyi kotu niyetle ya da propaganda yapmak icin yapmadim. Zamani gelince propaganda amacli da yapabilirim (herkes gibi) ama asla kotu niyetle degil.

Azeri kardeslerimizle olan meseleye gelince. Hep soylenen birsey vardir. Dis iliskilerde duygular degil cikarlar vardir diye. Biz bu meseleye cok duygusal yaklasiyoruz diye dusunuyorum. Mesela benim yaptigim ikinci alintida Laciner ne guzel soylemis "kardes olmamiz daha kotu ya" diye. Bu mesele hukumet meselesidir. Biz onlarin bayragina saygisizlik yaptik, onlarda bizimkine, biz Ermenilerle anlastik, onlarda muhtemel Ruslarla anlasir (hale hazirda anlasmamislarsa).

Hayali bir durum dusunelim: Diyelim ki Ermenistan'da petrol olsa ve bize 5 liraya satmayi teklif etse. Azerbaycan'da ayni petrolu 6 liraya satmayi teklif etse, bu kardes diye Azerbaycan'dan mi alalim?

Azerbaycan halki Turkdur, Turkiye Turklerinin kardesidir. Buna kimse bir sey demiyor. Ama mesela Aydinogullari da Turktu Osmanli onu afiyetle yutmakta bir sakinca gormedi. Ben de Azerbaycan'i yutalim demiyorum ama cikar neyi gerektiriyorsa o yapilir. Mesele adil olmaktir. Bu gunku meselede adaletle mi hukmediliyor, sanmiyorum. Ne biz ne Azeriler. Sorun bu.

Bunun da otesinde Turki Cumhuriyetlerle, siyasi bir birlik, dunya bir ucuncu dunya savasi gormeden olmaz gibi geliyor bana. Ama kulturel, ticari ve askeri iliskilerin surekli arttirilmasi taraftariyim. Bu acidan Azerbaycan ile iliskilerde biraz dengeyi siki tutmak gerekli. Kas yaparken goz cikarma meselesi.
BAĞIMSIZLIK BENİM KARAKTERİMDİR
Kullanıcı küçük betizi
recepkuyubasi
Üye
Üye

İletiler: 37

İletigönderen Ram » Sal Eki 20, 2009 15:44

Haksızlığa uğradığını belirtmek ve buna karşı çıkmak olması gerekendir. Bunun için teşekkür ederim.

Yalnız yukarıdaki ileti, "Azeri kardeslerimizle olan meseleye gelince" diye devam eden yerden başlayarak, bir hâlden başka bir hâle geçiyor.

Dis iliskilerde duygular degil cikarlar vardir diye.

İşte bu her zaman söylenen, büyük bir yutturmaca, büyük bir aldatmacadır.

1) Bazı kimseler, duygusuzluğu bilim olarak görmektedir. Oysa bilim duygusuz olamaz.

2) Duygusuzluğu bilim olarak gören bazıları -çoğunlukla millî duruş sergileyemeyenler-, buna stratejik yaklaşım adını vermişler ve görüşlerini dış politikaya yüklemişlerdir. Oysaki, bir devletin, kültürel ve tarihî bağları olan başka devletlerle olan ilişkisi duygularla ilgilidir.

3) Hiçbir konuda "tamamen duygusal olunmamalıdır" görüşü de yanlıştır. Yanlışlığı en azından bu meselede ortaya çıkmıştır. Bir tarafta Türk ve Türklük düşmanı olduğu tescillenen eşbaşkan var, diğer tarafta kültürel ve tarihî bağımız oldukça kuvvetli bir Türk devleti olan Azerbaycan'ı işgâl eden ve Türkiye Cumhuriyeti'nin topraklarını tanımayan ve Türkleri soykırımcı yani katil ilân eden Ermenistan devleti var; bir yanda vatan evlâtlarıyla daha o sırada denize döktüğü Yunan'nın bayrağını ezmeyen Mustafa Kemâl'in kurduğu Türkiye Cumhuriyeti topraklarında devlet eliyle üzerinde WC yazan çöp kutusuna atılan -hem de bir Türk bayrağı olan- Azerbaycan bayrağı var, öteki yanda "Hepimiz Ermeniyiz" diye çığırtkanlık yapan sivil örümcekler var.

4) Laçiner de bir örümcektir. Kendi aktarımıyla yazalım, tamamen yabancı eğitim görmüş ve bu görüşleri benimsemiştir. "Açılım" adı altında yapılan tüm ihanetleri stratejik yaklaşımıyla olumlu bulmuş, hükûmete ve Genelkurmay'a tavsiye üstüne tavsiyede bulunmuştur.

Bu tür tutumlar, millî olmadığı, tarihî ve kültürel bağlara saygısızlık olduğu için stratejik yaklaşım olarak değil, stratejik yıkım olarak adlandırılabilir.

Müthiş Stratejik Yaklaşımlara Örnekler:

• Terörist dağdan inip serbest kalırsa, terör biter.
  • Türk Kıbrıs, Rum tarafıyla birleşirse AB üyesi olur.
  • Biz birkaç adım atalım, zaten Ermenistan'ı da adım atmaya zorlayacaklardır.

5) Hayali bir durum dusunelim: Diyelim ki Ermenistan'da petrol olsa ve bize 5 liraya satmayi teklif etse. Azerbaycan'da ayni petrolu 6 liraya satmayi teklif etse, bu kardes diye Azerbaycan'dan mi alalim?

Bu gibi bir durumun tarihî ve kültürel bağlarla doğrudan bir ilişkisi yoktur, ticari bir konudur. Bunun tam tersi de olabilir. Dolaylı yoldan bağı ele alırsak; ucuza satacak koşullar varken, daha pahalıya bir şey satılıyorsa, bu aradaki bağı zedeler, en azından devlet yönetimleri arasındaki bağı zedeler, bu da bir hatadır. Ayrıca örnekte verilen de Ermenistan'dır; bu durumda asıl soru şudur: "Düşman diye Ermenistan'dan petrol almayacak mıyız yani?"

Sorunun yanıtı, devletin ilkelerine bağlılık oranıyla eş değerdir. İlkesiz drevletler, sömürülmeye mahkûmdur.

6) "Ama mesela Aydinogullari da Turktu Osmanli onu afiyetle yutmakta bir sakinca gormedi."

Bu, ilgili tarihî dönemlerin koşullarıyla, o dönemdeki insanların konulara yaklaşımıyla ilgilidir. Herhalde petrol için savaşmadılar.

Dipçe: Yorumlarını çok katıldığın Alamancı, geçenlerde üzücü haberi vermişti: iki-sait-de-haindi-riza-zelyut-t22780.html
Mevzuubahs olan; millete saltanatını, hâkimiyetini bırakacak mıyız, bırakmayacak mıyız¿? meselesi değildir. Mesele, zaten emrivâki olmuş bir hakikati ifadeden ibarettir. Bu, behemehâl, olacaktır. Burada içtima edenler, Meclis ve herkes meseleyi tabiî görürse, fikrimce muvafık olur. Aksi takdirde, yine hakikat usûlü dairesinde ifade olunacaktır.

Kullanıcı küçük betizi
Ram
Zûlme Karşı İsyan!

İletigönderen maydonos » Sal Eki 20, 2009 17:26

:arrow:
En son maydonos tarafından Çrş Eki 21, 2009 0:14 tarihinde düzenlendi, toplamda 2 kez düzenlendi.
Resim

Ne MuTLu TüRkÜm DiYeNe
Kullanıcı küçük betizi
maydonos
Üye
Üye

İletiler: 1651

İletigönderen sessiz sedasız » Sal Eki 20, 2009 20:18

Azerbaycan’da Türk bayrağı yeniden yükseldi

Türk bayrakları, Azeri şair Sabir Rüstemhanlı “O bayraklar bu topraklar için şehit düşenlerindir. Saygılı olalım” demesi üzerine başlayan kavgayla Azerbaycan'da yeniden yükseldi

Türkiye ile Azerbaycan arasında çıkan “bayrak krizi” çözülüyor…

Hürriyet'in haberine göre, Türk bayrakları, Azeri şair Sabir Rüstemhanlı “O bayraklar bu topraklar için şehit düşenlerindir. Saygılı olalım” demesi üzerine başlayan hareket üzerine önce Diyanetin camisinde Türk bayrağı yükseldi.

Yetkililer kısa süre içerisinde şehitlikteki Türk bayraklarının da dalgalanacağını belirttiler.

Bu gelişmede Azerbaycan’da 'Vatan Şairi' diye bilinen Sabir Rüstemhanlı’nın çok büyük etkisi olduğu belirtiliyor.

Onu yakından tanıyanlar aynen şöyle diyor:

“O vatan şairidir. Tam 22 gün 22 gece Azadlık Meydan’ında özgürlük için konuşmuştur. Konuşmasının sonunda da 'Bu meydanın adı Azadlık olsun' demiştir. Bakü’deki meydanın adı böylece 'Azadlık' olmuştur. Bu nedenle onun Türk bayrağı için söyledikleri etkili olmuştur."

Kaynak
Sen ne kadar bilirsen bil,Senin bildiğin karşındakinin anladığı kadardır.
Kullanıcı küçük betizi
sessiz sedasız
Üye
Üye

İletiler: 988

İletigönderen recepkuyubasi » Sal Eki 20, 2009 23:44

1) Bazı kimseler, duygusuzluğu bilim olarak görmektedir. Oysa bilim duygusuz olamaz.

Bilimi de dis iliskileri de insanlar yapmaktadir. Insan olan her insanin tabiidir ki duygulari vardir. Fakat, bahsi gecen bu iki ise de insanin duygularini karistirmamasi gerekir. Benim bu konularda duygusuzluktan kastim nesnel (objektif) olmaya engel olan duygulardir. Eger duygularinla bir deneye baslarsan ya husrana ugrarsin (ki bilimde husran yoktur) ya da duygularinin seni yonlendirdigi sonuclara ulasirsin (ki bu da bilim degildir). Eger bilimde duygu yokturdan kasit saf materyalizmin herseye hukmettigi fikriyse, bu da dogrudur bence, ama genel soylemden farkli olarak soyleyebilirim ki dogadaki materyalizm Allah'in bir ayetidir. Allah dogaya (fizige, kimyaya, biyolojiye) materyalizmi emretmistir o da ona uyar. O materyalizmin icinde olasiliklar vardir, belirsizlikler vardir, hesaplanamazliklar vardir ama duygu yoktur.

Hayal bu ya, diyelim Turkiye'nin babakani ve dis isleri bakani, Rusya'nin kadin basbakani ve dis isleri bakanina asik olsun. Duygulari icin memleketi Rusya'ya peskes mi ceksinler?

2) Duygusuzluğu bilim olarak gören bazıları -çoğunlukla millî duruş sergileyemeyenler-, buna stratejik yaklaşım adını vermişler ve görüşlerini dış politikaya yüklemişlerdir.

Bu o kisileri baglar. Bugun islam diye Nijerya'da kadinlari sunnet ediyorlar. Ne yani bu yapilana biz Islam mi diyecegiz? Ya da yapanlara musluman? Zirt pirt agizlarindan laiklik ve demokrasi laflari dokulmeye baslayan, arada pasanin bile adini zikreden akepelilere Kemalist mi diyecegiz? Dogru bir seyi kiliflanarak yanlisa alet edilmesi dogrunun dogrulugunu degistirmez. Sadece bize bu konularda dikkatli olmayi gerekli kilar.

3) Hiçbir konuda "tamamen duygusal olunmamalıdır" görüşü de yanlıştır.

Zaten bu yapilmasi pek mumkun olan bir sey degil. Kim ben boyleyim diyorsa, yalan soyluyordur. Ucuncu maddenin geri kalan kismina katiliyorum. Zaten bu da dis iliskilerde adeletle davranmadigimizin bir sonucu.

-Azerbaycan'da bayraklarin tekrar asilmasina sevindim. Insallah bizde onlarin bagimsizlik gununde Taksim'de dev bir Azerbaycan bayragi acariz.
En son recepkuyubasi tarafından Prş Eki 22, 2009 1:55 tarihinde düzenlendi, toplamda 1 kez düzenlendi.
Kullanıcı küçük betizi
recepkuyubasi
Üye
Üye

İletigönderen maydonos » Sal Eki 20, 2009 23:59

Recepkuyubasi yazmis: "Ben bir onceki yazimda bu suclamalari bana salata eklentisi yapti demedim."

Sen beni arti sitedeki insanlari gerzek sandin sanirim. Kimi kastettigini anlamayacak kadar akli noksan yok bu sitede.

Zaman herseyi gosterecek :mrgreen:

Rami'i arkana alarak hakaretlerine devam ediyorsun, sevyeye davet ediyorum. Terbiye sinirlarini coktan astin. Senin gibi sevyesiz birisinin bu sitede yer almasi gercekten mide bulandirici.

Ram siteden atacaksan at beni umurumda dahi degil.

Tekrar yazmayacagim, bu sana son yazim ben senin ne oldugunu anladim. Ama sen benim ne oldugumu (salata eklentisimi) ne oldugumu bilmiyorsun.

Demogoji yapma ben "Turk Dusmani" diye bir sozcuk kullanmadim. Niyetin beni bu siteden attirmak ve tek tek ses kismak ama ben senin gibileri cok gordum, sen umrumda degilsin.
En son maydonos tarafından Çrş Eki 21, 2009 0:36 tarihinde düzenlendi, toplamda 1 kez düzenlendi.
Resim

Ne MuTLu TüRkÜm DiYeNe
Kullanıcı küçük betizi
maydonos
Üye
Üye

İletiler: 1651

İletigönderen recepkuyubasi » Çrş Eki 21, 2009 0:21

:melek:
En son recepkuyubasi tarafından Prş Eki 22, 2009 1:54 tarihinde düzenlendi, toplamda 2 kez düzenlendi.
Kullanıcı küçük betizi
recepkuyubasi
Üye
Üye

İletigönderen İlteriş » Çrş Eki 21, 2009 0:33

Offtopic :
Teorik bir eklemede bulunmak istiyorum nacizane;

Duygu olmadan bilim olmaz!

Cunku duygu olmadan, hayal olmaz,

Hayal olmazsa yaraticilik olmaz,

Yaraticilik olmazsa, hipotez olusmaz,

Hipotez yoksa, zaten gozlem ve/veya deney yoluyla ispata calisacagin bir fikir de var olamaz.

Uzerinde calisabilecegin bir konu da yoktur.

Yani; Duygu olmadan bilim olmaz!
"Temel ilke, Türk milletinin haysiyetli ve şerefli bir millet olarak yaşamasıdır. Bu ilke, ancak tam istiklâle sahip olmakla gerçekleştirilebilir"

Mustafa Kemal Ataturk
Kullanıcı küçük betizi
İlteriş
Üye
Üye

İletiler: 1197

İletigönderen recepkuyubasi » Çrş Eki 21, 2009 0:50

Offtopic :
Gokturk Mehmet yukarida yazdigin yazida "duygu" kelimesini "akil" kelimesiyle degistirsen yazdigin bence cok dogru olurdu. Cunku akli olan hayal kurar, ama bugun var olanin 1500 kati daha hizli calisan bir bilgisayarin, ama ayda askeri ust kurmanin, ama tum yahuduleri oldurmenin...
Ben hic duygularimla hayal kurmam. Duygularla hayal kurma civinin bina yapmasi gibi bir benzetme olur. Binayi yapan insandir, civi degil. Civi bina yapiminda bir gerectir. Cakarsin gider.
Kullanıcı küçük betizi
recepkuyubasi
Üye
Üye

İletigönderen Ram » Çrş Eki 21, 2009 2:15

Offtopic :
recepkuyubasi yazdı:1) Bazı kimseler, duygusuzluğu bilim olarak görmektedir. Oysa bilim duygusuz olamaz.

Fakat, bahsi gecen bu iki ise de insanin duygularini karistirmamasi gerekir.

Yanlış; çünkü dış ilişkiler, insânî ilişkilerdir. Duygu, bu ilişkilerin olmazsa olmaz etkenidir.

Benim bu konularda duygusuzluktan kastim nesnel (objektif) olmaya engel olan duygulardir. Eger duygularinla bir deneye baslarsan ya husrana ugrarsin (ki bilimde husran yoktur) ya da duygularinin seni yonlendirdigi sonuclara ulasirsin (ki bu da bilim degildir). Eger bilimde duygu yokturdan kasit saf materyalizmin herseye hukmettigi fikriyse, bu da dogrudur bence, ama genel soylemden farkli olarak soyleyebilirim ki dogadaki materyalizm Allah'in bir ayetidir. Allah dogaya (fizige, kimyaya, biyolojiye) materyalizmi emretmistir o da ona uyar. O materyalizmin icinde olasiliklar vardir, belirsizlikler vardir, hesaplanamazliklar vardir ama duygu yoktur.

Bir birey bilimle uğraşırken heyecan duymalıdır. Heyecan duygusunu yaşamayan bilim adamı çok başarılı olamaz. Böyle olsa bile, duygu, yazdıklarını da göz önünde tutarsak olmazsa olmaz bir etken olarak görülmüyor. Ancak yine yanlışa düşüyorsun. Çünkü olumlu bilimler ile sosyâl bilimleri bir tutamazsın. Hem de sosyâl bilimin, temelinde insan ilişkileri olan uluslararası ilişkiler, siyâset bilimi gibi alanlarından bahsediyorsak, bu çok büyük bir yanlış olur.

Esasen temel anlaşmazlık, duygusal zekâ ile akılcı zekânın ayrımının yapılamamasından ve ikisinin de yerinde kullanılması gerektiğinin anlaşılamamsından kaynaklanmaktadır.

Hayal bu ya, diyelim Turkiye'nin babakani ve dis isleri bakani, Rusya'nin kadin basbakani ve dis isleri bakanina asik olsun. Duygulari icin memleketi Rusya'ya peskes mi ceksinler?

Biz "Abdullah ve Tayyip, Hilary ve Michelle'e abayı yaktı da Azerbaycan ilişkilerini bu hale getirdi" demiyoruz. Baltacı-Katarina hadisesi de bir efsane çıktı. Bunun dışında, toplumu ilgilendiren ilişkileri, -hayâl dahi olsa- bireyleri ilgilendiren ilişkiler olarak sunmuşsun; bu ne akılcıkla, ne de duygusallıkla örtüştürülebilir. Bir devlet yöneticisi vatanı(özetle, devletini-milletini) satmak pahasına bir başka bireyle gönül ya da çıkar ilişkisine giriyorsa, bu gönül veya çıkar ilişkisi, toplumu ilgilendirir. Yani Tayyip, çıkarı olduğundan veya çok sevdiğinden mi bilinmez, Amerikan askerlerine dua ediyorsa, ne "bana ne bu Tayyip'in meselesidir, etliye-sütlüye karışmam" deyip geçmek akılcılıktır, ne "Yüce Tayyip hazretleri ne kadar insan canlısı, Amerikan askerlerini bile düşünüyor" demek duygusallıktır; elbette birey olağan bir insanın yetisine sahipse, yukarıdaki gibi söylemlerde bulunmaz. Yanlış ve ters sunum, ilginç hayâl.

2) Duygusuzluğu bilim olarak gören bazıları -çoğunlukla millî duruş sergileyemeyenler-, buna stratejik yaklaşım adını vermişler ve görüşlerini dış politikaya yüklemişlerdir.

Bu o kisileri baglar. Bugun islam diye Nijerya'da kadinlari sunnet ediyorlar. Ne yani bu yapilana biz Islam mi diyecegiz? Ya da yapanlara musluman? Zirt pirt agizlarindan laiklik ve demokrasi laflari dokulmeye baslayan, arada pasanin bile adini zikreden akepelilere Kemalist mi diyecegiz? Dogru bir seyi kiliflanarak yanlisa alet edilmesi dogrunun dogrulugunu degistirmez. Sadece bize bu konularda dikkatli olmayi gerekli kilar.

1) "Bazı" sözcüğüne dikkat çekerim; "kimileri" sözcüğü ile eş anlamlıdır.

2) İslâm bir dindir, değişmez kutsal kitabı vardır ve her bireyin kendine has yorumuna açıktır. Böyle bir durumdan bahsetmiyoruz. Dış politikada yapılanlar bellidir, kimlerin bu politikayı ne amaçla desteklediği bellidir, memleketimize dayatılan uygulamalar vardır ve uygulamada, -çoğunlukla- aksatmaz bir tutum takınan ihanet şebekesi devleti yönetmektedir. Verdiğin örnek yanlış olduğu gibi, bahsi geçen kimilerinin tutumu, Türkiye Cumhuriyeti'nin geldiği uçurumu hesaba kattığımızda, kendilerini değil tüm toplumu bağlar.

3) Hiçbir konuda "tamamen duygusal olunmamalıdır" görüşü de yanlıştır.

Zaten bu yapilmasi pek mumkun olan bir sey degil. Kim ben boyleyim diyorsa, yalan soyluyordur.

Öyleyse, duygusuzluğu bilim zannedenler yani duygudan arındırılmış olanı bilim zannedip millîliğe aykırı olsa da, bağları zedelese de bunu savunanlar diyerek başladığım görüşe katılmayıp da "tamamen duygusal olunmamalıdır görüşü yanlıştır" yani öyle durumlar, öyle gelişmeler olur ki, tamamen duygusal olunabilir görüşüne nasıl katılabiliyorsun, anlaşılır gibi değil.

Kullanıcı küçük betizi
Ram
Zûlme Karşı İsyan!

İletigönderen Ram » Çrş Eki 21, 2009 2:16

[mod="Ram"]Gereken uyarılar verilip iletiler düzenlenene kadar konu kilitlenmiştir.[/mod]

Kullanıcı küçük betizi
Ram
Zûlme Karşı İsyan!

İletigönderen Ram » Prş Eki 22, 2009 1:48

[mod="Son ve Kesin Uyarı"]İletiler silinmeyecek. Birbirinize sarfettiğiniz her sözcük siz silmedikçe kalacaktır. Bu durumun devam ettiğini gösteren herhangi bir ileti veya ileti içinde geçen bir imâ belirlenirse, ileti sahibi üye, en az bir ay uzaklaştırılacaktır. Temelsiz, bayağı ve doğrudan kişiyle ilgili tartışmalar veya sataşmalar yerine ciddi, kaynaklı ve bilgi veren bir tartışma yapacaksanız, bu tartışma kapsamında -yani yalnızca mevcut tartışma konusuyla, karşıdakinin görüşüyle ilgili- olacak sert atışmalarınız dikkate alınmayacaktır.[/mod]

Kullanıcı küçük betizi
Ram
Zûlme Karşı İsyan!

İletigönderen özgürtürk » Prş Eki 22, 2009 2:12

Türkiye Bakü'ye nota verdi

Türkiye, bayrak indirme krizi ile ilgili olarak Azerbaycan'a nota verdi....

Türkiye'nin Bakü Büyükelçiliği, Din Hizmetleri Müşavirliği önündeki Türk bayrağının indirilmesinden dolayı Azerbaycan'a nota verdi.

Azerbaycan Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Elhan Polhov, Türkiye'nin Azerbaycan Dışişleri Bakanlığına nota verdiği yönünde çıkan haberleri doğruladı.

Türk Şehitliği'nin hemen yanında bulunan Din Hizmetleri Müşavirliği binasına bu sabah gelen belediye işçileri, hiçbir açıklama yapmazken, binanın önündeki Türk bayrağını kaldırdı.

Türkiye ile Ermenistan arasında 14 Ekimde oynanan futbol maçına Azerbaycan bayraklarının alınmamasının ardından Azerbaycan'da Türk Şehitliği, Türk okulları ve çeşitli Türk kurum ve kuruluş binaları önündeki bayraklar kaldırıldı.

Azeri yetkililer, ülkedeki "bayrakla ilgili" yasa uyarınca yabancı ülkelerin bayraklarının sadece belirli yerlerde asılabildiğini ifade etti.

Gerçek Gündem

11 Askerimize çuval geçiren ABD'ye;
“Bu müzik notası değil, aklınıza her estiğinde verilmez!”
Deyip bırakın nota vermeyi, eleştirilmesini bile hazmedemeyen AKP hükümeti sonunda bunu da yaptı ve aynı millete aynı soya-sopa aynı boya ait olduğumuz Azerbaycan'a "bayrak krizi" yüzünden nota verdi...
Demek neymiş?
Nota verilecek olan ABD li efendiler olunca müzik notası ama Türk olunca kızılcık sopası!
Buyrun burdan yakın...
Kullanıcı küçük betizi
özgürtürk
Üye
Üye

İletiler: 84

İletigönderen bozkurtlar diyari » Prş Eki 22, 2009 2:13

tayip'i ben iplemiyorum artik.
Onun notasinada onada ben...
TÜRK GENÇLİĞİNİN ANDI !!!

EY TÜRK'ÜN BÜYÜK ATASI GAZI MUSTAFA KEMAL ATATÜRK !!!

Her zaman, her yerde ve her durumda Atatürk ilkelerinden ayrılmayacağımıza, çağdaş uygarlığa geçmek için bütün zorlukları yeneceğimize namus ve şeref sözü verip, kendimizi büyük Türk Milletine adarız.
Kullanıcı küçük betizi
bozkurtlar diyari
Üye
Üye

İletiler: 570

ÖncekiSonraki

Şu dizine dön: Genel - Güncel Konular

Kİmler çevrİmİçİ

Bu dizini gezen kullanıcılar: Hiç kayıtlı kullanıcı yok ve 1 konuk

x