BALTACI BARTU

Türkiye ve dünya gündemindeki gelişmeler hakkındaki fikirleriniz, yayınladığımız izlencelerin bölümleri hakkındaki düşüncelerinizi paylaşabileceğiniz alan.

BALTACI BARTU

İletigönderen Habip Hamza Erdem » Cum Oca 24, 2025 3:10

BALTACI BARTU
Ortaokulda edebiyat öğretmenimiz Hasan Hüseyin Karataş idi.
O yıllarda sınıfta ‘münazara’lar düzenlenirdi.
Bir münazara gününde söz almış ve ‘Arkadaşımın görüşlerini baltalıyorum’ diye söze başlamıştım.
Hasan Hüseyin hoca, öyle denilmez ancak senin sözlerin arkadaşının görüşlerini baltılıyor diye düşünülebilir demişti.
Ümit Özdağ, ‘biz bu süreci baltalayacağız’ dediği zaman, aklıma Hasan Hüseyin hoca gelmişti.
Demek ki onun bir edebiyat öğretmeni ya olmamış ya da varsa da edebiyatçı değilmiş diye düşündüm.
Sonra bir Bartu Soral çıktı.
Bu çocuk, yanılmıyorsam ‘iktisatçı’ diye ortaya çıkmıştı.
İktisattan anlamadığını biliyordum ama, geçen gün televizyonda, Ümit Özdağ ile Selahattin Demirtaş’ın adlarının aynı cümlede kullanılamayacağını ileri sürdü.
Bir ara ‘Ula Selo’ diye bir yazı yazmıştım.
Türkiye’de ‘anadilde eğitim’in değil ama ikinci bir ‘resmi dil’in olamayacağını ve Selahattin Demirtaş’ın ‘anadil’ ile ‘resmi dil’i biribirine karıştırdığını söylemiştim.
Çünkü bu iki kavramı birbirine karıştıranlara ‘ulan’ denilebileceğini düşünürüm.
Yani bu konu, ‘münazara’ konusu değil ama bir ‘bilimsel’ konudur.
O nedenle, bu konuları bilmeden ahkâm kesenlere ‘ulan’ denilebilir.
Dolayısıyla ‘Ulan Bartu’ diyesim geliyor; ulan, Ümit Özdağ ile Selahattin Demirtaş’ın adları ayni cümlede neden kullanılamazmış?
Kaldı ki, senin gibi ‘yeni yetme milliyetçi’lerden önce, yıllarca MHP böyle davranarak ‘bölücülüğün kralı’nı yapagelmedi mi?
Şimdi onların baltaları düştü.
Ya da baltaları gömelim diye çırpınıyorlar.
Ama siz, daha bir baltaya sap olmadan bir balta aşkına düşmüş bulunuyorsunuz.
Bilir bilmez ‘Atatürk’ün askeri’, ‘Atatürkçü milliyetçilik’ diye mırıldanıyorsunuz ama Atatürk milliyetçiliğinin ‘yurttaş eşitliği’ üzerine kurulduğunu bilmiyorsunuz.
Ümit Özdağ ne kadar yurttaş ise Selahattin Demirtaş da o kadar yurttaştır, bre ebleh.
Kimi kesimler bunu anlamayıp ‘eşit yurttaşlık’ diye anlamsız bir çabaya girmiş olabilirler.
Ama eğer siz biraz ‘yurttaşlık hukuku’ndan anlıyor iseniz, çıkıp adam gibi anlatabilirsiniz.
Oysa siz ‘illa da benim baltam’ diyecek olursanız, karşıdaki de en azından eline bir keser alacaktır, değil mi ama?
Biz yıllarca MHP’nin milliyetçiliğinin ırkçılığa kaydığını söyleyegeldik.
Atatürk milliyetçiliğinde ‘ırkçılık’ var mı Bartu?
Bence siz biraz Atatürk okuyup, anlamaya çalışın.
Öyle ‘Türk ulusu için gece uyumadım, gündüz durmadım’ diyeceğinize, önce Kültiğin’in neden gece uyumayıp gece durmamasının nedenini öğrenseniz ya.
Çünkü o, ‘Ey Türk ulusu’ diye haykırırken, önce ‘kendinize gelin!’ diyor.
Sizi yükselten Bilge Kağan’a ve onun kurduğu ‘özgür ülkenize karşı hata ettiniz’ diyor.
Ve siz Baltacı Bartu’lar, sizi ve bizi yücelten Mustafa Kemal’in kurduğu ülkemize ve ulusumuza karşı ‘hata ettiniz!’.
Ülkemiz ve ulusumuzun bu duruma düşürülmesinde payınız büyük.
En âlâ bölücülüğü sizin ‘ideoloji’niz yeşertti, biliyor musun?
Şimdi herbiriniz elinize ayrı bir balta almış olsanız bile ‘ideoloji’niz aynı.
Bu ülke ve millete daha fazla kötülük yapmaktan kaçının artık.
Hatadan dönmek de bir ‘erdem’dir Bartu.
Gelin Atatürk’ü yeniden okuyun diyeceğim.
Anlamaya çalışın.
Örneğin sen Selahattin Demirtaş’tan ‘özür’ dileyebilirsin.
Eğer o, hatasında ısrar edecek olursa, ona da yeni bir ‘ulan’ çekerim ben.
Her ikiniz de meraklanmayın!
Kullanıcı küçük betizi
Habip Hamza Erdem
GM Yazarları
GM Yazarları

İletiler: 1655

Şu dizine dön: Tartışma ve Fikir Meydanı

Kİmler çevrİmİçİ

Bu dizini gezen kullanıcılar: Hiç kayıtlı kullanıcı yok ve 0 konuk

x