BALYOZ TUTUKLAMALARINDA "ÖKÜZ" ŞİFRELERİ

Forumda gereksiz, yanlışlıkla açılmış veya kilitlenmiş başlıklar buraya taşınır.

BALYOZ TUTUKLAMALARINDA "ÖKÜZ" ŞİFRELERİ

İletigönderen avrasya » Cmt Tem 24, 2010 0:10

BALYOZ TUTUKLAMALARINDA "ÖKÜZ" ŞİFRELERİ

Balyoz Davası’nda 102 emekli ve muvazaf hakkında tutuklama kararı çıkmasının ardından soruşturmanın 1 numaralı sanığı Çetin Doğan’ın verdiği “sarı öküz” mesajı ilginç bir tartışmayı ortaya çıkardı.

Askerler hakkında bir süredir devam eden kovuşturma sürecinde popüler olan sarı öküz hikayesini önce anlatalım sonra askerler arasında konuşulan hikayenin kodlarını çözelim:

“Otlakların birinde bir öküz sürüsü yaşarmış. Çevredeki aslan sürüsünün de gözü öküzlerdeymiş. Ancak, öküzler saldırı anında bir araya geldiği zaman, aslanların yapacak bir şeyi kalmazmış. Bu yüzden küçük hayvanlarla beslenmek zorunda kalan aslanlar, iyi beslenememeye başlayınca bir çare düşünmüşler. Topal aslan yanına bir iki aslanı da alarak, beyaz bayrak çekmiş ve öküz sürüsüne yanaşmış.
Topal Aslan, öküzlerin lideri Boz Öküz ve yanındakilere tatlı dille konuşmaya başlamış:

’Saygıdeğer öküz efendiler. Bugün buraya sizden özür dilemeye geldik. Biliyorum bugüne kadar sizlere zarar verdik. Ama inanın ki, bunların hiçbirini isteyerek yapmadık. Bütün suç hep o Sarı Öküz''de. Onun rengi sizinkilerden farklı ve bizim de gözümüzü kamaştırıyor, aklımızı başımızdan alıyor. Biz de barışseverliğimizi unutuyor ve saldırganlaşıyoruz. Sizle bir sorunumuz yok. Verin onu bize, siz kurtulun, yine barış içinde yaşayalım.’

Boz Öküz ve heyeti bu sözler üzerine aralarında tartışmış ve teklifi haklı bularak, Sarı Öküz''ü vermişler aslanlara. Bir tek Benekli Öküz karşı çıkmış ama kimseye derdini anlatamamış. Bir süre sonra aslanlar yine aynı yöntemle gelip, bu kez Uzun Kuyruk''u istemişler:

’Gördünüz mü ne kadar barış severiz. Sizi de kararınızdan dolayı kutlarız. Ancak, şu sizin Uzun Kuyruk var ya, kuyruğunu salladıkça nereden baksak görünüyor ve aklımızı başımızdan alıyor. Size saldırmamak için kendimizi zor tutuyoruz. Oysa sizler normal kuyruklusunuz. Verin onu bize, bu konuyu kapatıp, barış içinde yaşamaya devam edelim.’

Boz Öküz ve heyeti, Uzun Kuyruk’u teslim etmiş, yine Benekli Öküz karşı çıkmış. Uzun Kuyruk, aslanların pençesi altında can vermiş.Bu olay sürekli tekrarlanmış, her seferinde farklı bahanelerle. Sonunda öküzler zayıflamış, aslanlar küstahlaşmış. Artık, hiçbir bahane ileri sürmeden, doğrudan müdahaleye ederek, "Verin bize şunu, yoksa karışmayız" demeye başlamışlar.
Birer birer aslanların pençesinde can verirken, Boz Öküz ve birkaç öküz kalmış geride. İçlerinden biri liderlerine, "Ne oldu bize, nerede kaybettik biz bu savaşı? Oysa, vaktiyle ne kadar güçlüydük" diye sormuş.

Boz Öküz, Benekli Öküz''ün sözlerini hatırlayarak, gözleri nemli "Biz" demiş, "Sarı Öküz'ü hiç vermeyecektik".

ALBAY ÜÇOK'UN ANISI

İşte son dönem askerler arasında sıkça anlatılan bu hikayeyle ilgili bir anısını TSK içinde cemaat yapılanmasını soruşturan ve “çürük raporları veren bir çete” nin üyesi olduğu gerekçesiyle tutuklu bulunan Albay Zeki Üçok’un avukatı Serkan Günel Odatv’ye anlattı.

Üçok, avukat Serkan Günel’e son görüşmelerinde şunları söyledi: “Sarı Öküz hikayesini bilir misin? Bizim durumumuz biraz o hikayeye benziyor. Sarı Öküz, Teğmen Mehmet Ali Çelebi’dir. Genç teğmeni almaya geldiklerinde ben Orgeneral İlker Başbuğ’la konuştum ve ona ‘Çelebi’nin askeri mahkemede yargılanması gerektiğini, bu şekilde askerleri birer birer götürebileceklerini’ anlattım. Ancak Sayın Başbuğ, sürece bağlı kalmayı tercih etti. Sonunda süreç ona kadar geldi. Ben kendimi o hikayedeki ‘benekli öküz’ olarak görüyorum.”

İşte Albay Zeki Üçok’la ilgili Serkan Günel’in anısı bu şekilde.

Elbette çok konuşulan bu hikayede Albay Üçok, boz öküzü ve topal aslanı açıklamadı.

Ancak “boz öküz ile topal aslanın ilk mutabakatının Dolmabahçe’de yapıldığı” konuya dair en çok yapılan espri.

Odatv.com

http://www.odatv.com/n.php?n=balyoz-tut ... 2307101200
Kullanıcı küçük betizi
avrasya
Üye
Üye
 
İletiler: 279
Kayıt: Prş Oca 15, 2009 23:08

Re: BALYOZ TUTUKLAMALARINDA "ÖKÜZ" ŞİFRELERİ

İletigönderen Türk-Kan » Cmt Tem 24, 2010 0:23

Türk Genci, devrimlerin ve cumhuriyetin sahibi ve bekçisidir. Bunların gereğine, doğruluğuna herkesten çok inanmıştır. Yönetim biçimini ve devrimleri benimsemiştir.

Bunları güçsüz düşürecek en küçük ya da en büyük bir kıpırtı ve bir davranış duydu mu, "Bu ülkenin polisi vardır, jandarması vardır, ordusu vardır, adalet örgütü vardır" demeyecektir. Elle, taşla, sopa ve silahla; nesi varsa onunla kendi yapıtını koruyacaktır.
Kullanıcı küçük betizi
Türk-Kan
Kuvva-i Milliye
 
İletiler: 6735
Kayıt: Pzt Şub 19, 2007 20:56


Şu dizine dön: Güncel Meydan Çöp Tenekesi

Kİmler çevrİmİçİ

Bu dizini gezen kullanıcılar: Hiç kayıtlı kullanıcı yok ve 1 konuk

cron

x