Bank Asya yöneticisnni Diyanet'te müdür olduğu ortaya çıktı! 'Gözden kaçmış olabilir'

Genel & Güncel Konular

Bank Asya yöneticisnni Diyanet'te müdür olduğu ortaya çıktı! 'Gözden kaçmış olabilir'

İletigönderen İlteriş Kağan » Pzr Eki 11, 2020 6:39

Bank Asya'ya para yatıran memurlar ihraç edilirken bankada çalışan Oğuz Köktaş’ın Diyanet Vakfı'nda müdür olduğu ortaya çıktı
Resim
Bank Asya’ya para yatıran insanların meslekten ihraç edildiği, tutuklandığı bir süreçte 2014 yılı temmuz ayına kadar Bank Asya’da çalışan Oğuz Köktaş’ın 2017 yılında Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) Yurtlar ve Sosyal Tesisler İktisadi İşletmesi Müdürü yapıldığı ortaya çıktı.

Oğuz Köktaş, 2007 yılının şubat ayında FETÖ’nün en büyük finans kaynağı olarak gösterilen ve 15 Temmuz kanlı darbe girişiminin ardından TMSF tarafından kapatılan Bank Asya’da çalışmaya başladı. 2014’ün temmuz ayına kadar bu bankada çalışmaya devam etti.

Sonrasında özel bir bankada da bir müddet çalışan Köktaş, 2017 yılında ise TDV’de işe alındı. Köktaş, Yurtlar ve Sosyal Tesisler İktisadi İşletmesi Müdürlüğü görevine getirildi. Konuya ilişkin telefonla ulaştığımız Oğuz Köktaş sorularımıza yazılı cevap vereceğini belirterek, konuşmak istemedi. Yazılı olarak ilettiğimiz sorulara ise cevap vermedi.

‘GÖZDEN KAÇMIŞ OLABİLİR’
Bu kadar önemli bir pozisyona Oğuz Köktaş’ın nasıl getirildiğine ilişkin konuşan TDV Mütevelli Heyeti 2. Başkanı İhsan Açık, “Diyanet Vakfı işe alacağı personellere ilişkin güvenlik soruşturması yapıyor. Alınacak kişilerin isimleri emniyete yollanıp, sıkıntı var mı yok mu diye soruyoruz. Ona göre işe alım yapıyoruz. Onların verdiği bilgiye güveniyoruz” dedi.

Oğuz Köktaş’ın güvenlik soruşturmasından geçip geçmediğini sorduğumuz Açık, “Tabii Oğuz Bey de bu soruşturmadan geçti. Hatta geçen yıl tüm çalışanlarımıza ilişkin yeniden bir güvenlik soruşturması yaptırdık. Ancak gözden kaçmış olabilir. Bunlar olabilir” diye konuştu. Oğuz Köktaş’ın 7 yıl boyunca Bank Asya’da çalıştığını hiç gizlemediğini aktaran Açık, “Oğuz Köktaş işe alınırken o dönemki yöneticiler acaba sıkıntı olur mu diye düşünmüşler. Sıkı takibe almışlar. Kendisini çalıştığı yerlere ve kişilere sorup ve ona göre hareket edilmiş” ifadelerini kullandı.

Köktaş’ın işletme müdürlüğüne vekâleten baktığını ve geçen günlerde pozisyonunun değiştiğini aktaran Açık, özetle şunları söyledi: “Oğuz Bey hakkında şikâyetler vardı. Kendisini görevden aldık. Hakkında idari ve hukuki soruşturma başlattık. Hata yapılabilir. Önemli olan hatanın devam etmemesi.”
Aklı Başında Bir Toplum Her 5 Yılda bir Meclisi Ve Yönetimi yenileyen Toplumlardır.
Bir hamalın yükü geçicidir; fakat sahtekâr bir politikacının yükü kalıcıdır çünkü onun dolandırıcılıklarının muazzam yükünü her daim akılsız toplumlar taşımaktadır.
Üçkâğıtçı politikacılar tarafından sürekli olarak kandırılan, tekrar tekrar aldatılan bir millet için hangi sıfat kullanılabilir? Şaşkın? Çok hafif! Ahmak? Yeterli değil! Beyinsiz? Evet, işte tam da sıfat budur! Aptal kalabalıklar, sahtekâr politikacıların en büyük servetidir!
Kullanıcı küçük betizi
İlteriş Kağan
Üye
Üye
 
İletiler: 2100
Kayıt: Cmt Şub 08, 2020 18:53

Şu dizine dön: Genel - Güncel Konular

Kİmler çevrİmİçİ

Bu dizini gezen kullanıcılar: Hiç kayıtlı kullanıcı yok ve 3 konuk

x