Banu AVAR'ın Belçika Panelinden Görüntüler...

(Basın Açıklaması-Röportaj-Konferans-Panel)

Mühim basın açıklamalarının, çeşitli röportajların, Türkiye ve dünya gündemi ile ilgili konferanslar ve paneller (açık oturum) bu bölümdedir.

Banu AVAR'ın Belçika Panelinden Görüntüler...

İletigönderen kaye » Pzt Ağu 17, 2009 22:53


Banu AVAR - Belçika Paneli'nden


Sivil Toplum Örgütleri kimlerden feyz alıyor, Cumhuriyet Mitingleri kimlerin ekmeğine yağ sürdü, BOP ne demek, İsmet İnönü bu millete ne yaptı, İnönü ve Menderes Dönemleri, İmam Hatipler, Batı'nın Bizansı kurma çabası ve Barthalemeos, Amerikan Dizileri..
Hepsi ve daha fazlası bu panelde..


TRT´de yayınlanan ´SINIRLAR ARASINDA´ programının yapımcısı gazeteci yazar Banu Avar Belçika´ya geldi.

Sınırlar arasında programı için hazırlayacağı ´Washington´un Başkenti Brüksel´ bölümü için Belçika´ya gelen ve burada bir de konferans veren Banu Avar pek çok Belçika´lı ve Türk siyasetçisi ile de görüşme imkanı buldu.

16 Mayıs 2007´de Belçika Atatürkçü Düşünce Derneği salonunda gerçekleştirilen konferansa halkın oldukça yoğun bir şekilde katılımı oldukça sevindirdi.

Sıkıntılı bir şekilde konferansa başladığı gözlenen usta gazetecinin bu sıkıntısının nedeni bir süre sonra anlaşıldı.

Hatırlanacağı gibi geçtiğimiz günlerde yayınladığımız bir haberde Belçika´da ki Sosyalist Parti´nin (PS) senato başkanı Anne Marie Lizin´in Brüksel´de bulunan Ermeni anıtına Senato Başkanı sıfatı ile çelenk koyduğunu yazmıştık. Gazeteci Banu Avar , senato Başkanı Anne Marie Lizin´le (PS) yaptığı röportaj sırasında, Lizin´in açık hakaret ettiğini , kendisine cevabını verince sinirlenip kalktığını, ancak sonra ´Batılıya yakışmaz´ diyerek geri döndüğünü anlattı. Avar Lizin´in ´Bu Türkiye Ermeniye, Kürde dayanamıyor mu? Ne varmış yani?´ dediğini sonrada hakaret etmeye başladığını söylediği konferans da Lizin´in söylediği ´Minorite kültürü var sizde. Bir büyük ülkenin adamı değilsiniz siz. Azınlık kültürünün adamısınız´ sözleri üzerine kendini güç tuttuğunu da bildirdi. Bunun üzerine Türk milletinin Kubilay´dan bu yana hep devleti olduğunu anlatan Avar ´1870´lere kadar bunların prenslikleri bile belli değildi´ diyerek salondan büyük alkış aldı. (Anne Marie Linzin´in bu açıklamalarını Banu Avar´ın ağzından ileriki bölümlerde izleyebilirsiniz)

PS´in ağır toplarından senato başkanı Anne Marie Lizin´in bu açıklamalarının ardından özellikle aynı partide siyaset yapan Türk kökenli siyasetçilerin nasıl bir tavır takınacağı merak konusu oldu. Bilindiği gibi aynı partide siyaset yapan Türk kökenli bir Bölge Hükumeti bakanı ve pek çok belediye meclis üyesi de bulunuyor.

Konferans sırasında TRT ile olan rahatsızlığını da dile getiren Avar ´Bugün aldığım habere göre programımın devamı istenmiyor. Demek ki benim ipimi kestiler. İyi buyursun kessinler´ dedi.

Konferans esnasında İran cumhurbaşkanı Ahmedinejat´ın fikirlerine katılmasa bile batı ve ABD karşısında ki dik tutumunu beğendiğini dile getiren Avar Avrupa´da yaşayan Türklerin bu gün yaşadıkları sıkıntının en büyük nedenlerinden birinin Türkiye´de milli bir hükumet bulunmamasına bağladı.

Konferansa Talat Paşa Komitesi Belçika sorumlusu Mahir Pala, Rıza Özen, Beltürk yazarı Leyla Teker, Evere Belediye meclis üyesi Nebahat Acar, Hüseyin Dönmez ve kalabalık bir halk topluluğu katıldı.

Hazırladığı program çerçevesinde gazetemiz genel yayın müdürü Şerife Özdemir ve genel koordinatörümüz Mahir Pala ile de birer röportaj yapan Avar ve ekibine Beltürk ekibi olarak başarılar diliyoruz.

Banu Avar birbirinden ilginç konuları kendine has akıcı ve usta üslubu ile yansıttı. İnönü ve Menderes dönemlerine eleştiri getiren Avar, ´İnönü döneminde faşizan yasalar gelmiş, sendikalar çalıştırılmamış. Bunun ardından Menderes geliyor. Bütün imam hatipler liseleştiriliyor. Ümmet kültürünü savunan, cumhuriyetten bihaber adamlar çıkıyor ortaya. ´ dedi.

Halkı birbirine karşı kışkırtan çevrelerin varlığına da değinen Avar şunları söyledi; ´Anadolu halkıyla , İstanbul, İzmir´de ki halk birbirinden ayrılmıştır.´ derken milli bir hükümetin gerekliliğini de ´Öyle bir Ankara merkezli politika kurulabilir ki hem Avrupa´da ki hem de Balkanlarda yaşayan Türklerin hayatları kolaylaşabilirdi. Ama maalesef o yol seçilmedi. ´

Mevcut şartları da değerlendiren Avar ´Şu anda bir grup tarafından tamamıyla gırtlağından batıya bağlanmış bir insan topluluğu halindeyiz. Yürüyüşlerde görülüyor, İnanılmaz bir gövde var. Ama baş yok. O baş bulunduğu zaman bütün çevreyi rahatlatır. dedi.



Hatırlanacağı gibi geçtiğimiz günlerde yayınladığımız bölümde Banu Avar´ın (PS) Sosyalist Parti´den senato başkanı olan Anne Marie Lizin ile yaşadığı ve Lizin´in hakaretlerine maruz kaldığı bölümü yayınlamıştık. Bu bölümün ardından yüzlerce okuyucumuzdan e posta yoluyla kınama mesajları aldık. Ancak her ne hikmetse sivil toplum kuruluşlarının hiç birinden destek gelmedi. Okumak isteyenler için:

Sosyalist Parti(PS) ´li senato başkanı ve önümüzdeki seçimlerde de senato adayı olan Anne Marie Lizin´in geçtiğimiz ay içerisinde Brüksel´de ki ´Sözde soykırım anıtına´ senato başkanı sıfatıyla çelenk koyması, pek çok çevre ve Türk basın organları tarafından görmemezlikten gelinmişti.

O dönemde ne bir sivil toplum kuruluşundan, ne de bir yayın organından bu konu hakkında ne bir yorum ne de bir açıklama çıkmıştı. Bir tek Beltürk bu olayı hem kendi gazetesinde ve sitesinde hem de satın alınmamış ulusal basın organlarında gündeme getirmişti. O günden bu yana hem Türkiye´den hem Belçika´dan hem de Avrupa´nın geri kalan ülkelerinden yüzlerce e posta alarak destek gördük.

Ne yazık ki bu olan olaya sadece parti gözlüğü ile bakabilen çevreler yaşanan son olayları da görmezden geldiler.

Gazeteci yazar Banu Avar´ın hazırladığı ´Sınırlar Arasında´ programı için geldiği Brüksel´de görüştüğü siyasetçiler arasında PS´li senato başkanı Anne Marie Lizin´de bulunuyordu. Banu Avar´ın konferans sırasında söylediklerine göre, Senato Başkanı Avar´la yaptığı ve kamera kaydı da bulunan görüşme sırasında öyle sözler söyledi ki yenilir yutulur cinsten değil. Avar, senato Başkanı Anne Marie Lizin´le (PS) yaptığı röportaj sırasında, Lizin´in açık hakaret ettiğini , kendisine cevabını verince sinirlenip kalktığını, ancak sonra ´Batılıya yakışmaz´ diyerek geri döndüğünü anlattı. Avar Lizin´in ´Bu Türkiye, Ermeniye, Kürde dayanamıyor mu? Ne varmış yani?´ dediğini sonra da hakaret etmeye başladığını söylediği konferans da Lizin´in söylediği ´Minorite kültürü var sizde. Bir büyük ülkenin adamı değilsiniz siz. Azınlık kültürünün adamısınız´ sözlerine çok kızdığını belirtti.
Bir senato başkanı, üstelik içinde onlarca Türk seçilmişin bulunduğu bir partiden senato başkanının bu kadar pervasızca ve rahat bir şekilde Türk´leri ve Türkiye´yi aşağılaması Türklere yakın olduğu iddia edilen bir partinin samimiyetini sorgulamamıza neden olmuyor mu?

Basın organları bu konferansı verirken senato başkanı ile Banu Avar arasında ki görüşme hiç yaşanmamış gibi hareket edebiliyor.

Bu nasıl bir basın anlayışı?

Bu nasıl objektiflik ?

Peki ya Bayan senatöre ne demeli. Eğer Türk halkına ´Siz azınlık kültürünün adamısınız´ diyebiliyorsanız, ve Türkiye´nin en hassas olduğu bir konu olan ´Sözde soykırım´ konusunda neyin ne olduğunu bilmeden temsil ettiğiniz makamın adı ile ´Kin anıtına´ çelenk koyabiliyorsanız, nasıl sıkılmadan Türklerin en yoğun yaşadığı yer olan Schaerbeek´de , Chaussee d´Haecht´da Türk esnafının camekanlarına kendi resimlerinizi afişlerinizi yapıştırabiliyorsunuz?


Siz Türk sivil toplum örgütleri, siz Türk siyasetçileri (Özellikle aynı partiden siyaset yapanlar) ne zaman ses çıkarmayı düşünüyorsunuz? Daha ne kadar hakaret duymalıyız?
Biz Beltürk olarak doğru bildiğimizi yazmaya devam edeceğiz. Peki sessiz kalanlar ne yapacak?

Bekleyelim görelim...


GÖRÜNTÜLERİ İNDİR

rar şifresi: guncelmeydan


Kaynak
Kullanıcı küçük betizi
kaye
Üye
Üye
 
İletiler: 1036
Kayıt: Pzr Oca 06, 2008 0:57

Re: Banu AVAR'ın Belçika Panelinden Görüntüler...

İletigönderen kush » Sal Ağu 18, 2009 0:23

paylasim icin tesekkürler
kalbinizdeki vatan ve bayrak sevgisine selamım olsun!

ya istiklal ya ölüm!

Muhtaç olduğun kudret, damarlarındaki asil kanda, mevcuttur!
K. ATATÜRK 20 Ekim 1927
Kullanıcı küçük betizi
kush
Üye
Üye
 
İletiler: 905
Kayıt: Çrş Ara 12, 2007 1:49

Re: Banu AVAR'ın Belçika Panelinden Görüntüler...

İletigönderen soma45 » Sal Ağu 18, 2009 3:28

sagol kardes!!!


devami yokmu acaba?
“Milleti kurtaracak, yine milletin kendi iradesi ve azmidir. Manda kabul edilemez!”
Kullanıcı küçük betizi
soma45
Üye
Üye
 
İletiler: 298
Kayıt: Pzr Oca 20, 2008 4:43

Re: Banu AVAR'ın Belçika Panelinden Görüntüler...

İletigönderen Elveda » Sal Ağu 18, 2009 7:59

Teşekkürler bu faydalı paylaşım için kardeşler.
Bayılıyorum Banu Avara o benim ablam annem teyzem halam gibi sanki. Vatan için bu kadar çalıştığı için Allah ondan razı olsun.
Kullanıcı küçük betizi
Elveda
Uzaklaştırıldı
 
İletiler: 55
Kayıt: Prş Tem 17, 2008 16:57

Re: Banu AVAR'ın Belçika Panelinden Görüntüler...

İletigönderen BARHANN » Sal Ağu 18, 2009 13:20

teşekkürler...
Kullanıcı küçük betizi
BARHANN
Üye
Üye
 
İletiler: 497
Kayıt: Pzr Nis 27, 2008 11:21

Re: Banu AVAR'ın Belçika Panelinden Görüntüler...

İletigönderen KILICINRUHU » Sal Ağu 18, 2009 16:21

öncelikle teşekkürler,peki konuşma tarihi nedir bir bilgisi olan varmı ?
Bu memleket,tarihte Türk'tü,halde Türk'tür ve ebediyen Türk olarak yaşayacaktır.
Resim
Kullanıcı küçük betizi
KILICINRUHU
Üye
Üye
 
İletiler: 49
Kayıt: Pzt Tem 06, 2009 16:59

Re: Banu AVAR'ın Belçika Panelinden Görüntüler...

İletigönderen Demo-X-Race-Y » Sal Ağu 18, 2009 23:49

Hakikaten bu kadar içten konuşabilmesi ve Çuvaldızı herkese batırabilmesi açısından çok örnek alınası, taktir edilesi bir insan. Güncelmeydan'da sorularımızı da yanıtlasa keşke.

O da Erdal Sarızeybek komutanımız gibi aramıza katılsa.

Paylaşım için teşekkürler, devamı gelebilir mi?
Bu söylediklerim hakikat olduğu gün, senden ve bütün medeni beşeriyetten dileğim şudur: Beni hatırlayınız.
K. Atatürk
Kullanıcı küçük betizi
Demo-X-Race-Y
Üye
Üye
 
İletiler: 71
Kayıt: Prş Nis 09, 2009 18:32

Re: Banu AVAR'ın Belçika Panelinden Görüntüler...

İletigönderen dervishizir » Çrş Ağu 19, 2009 1:01

Paylaşım için teşekkrüler. Sevgili Banu Avar a her zaman olduğu gibi sonsuz minnetlerimle sevgi ve saygılar. İzle Türkiye birkez daha kulakların duysun.
Tüm videoları sonuna kadar izleyin ki dün ne bu gün ne daha çok anla.
Kullanıcı küçük betizi
dervishizir
Üye
Üye
 
İletiler: 144
Kayıt: Sal Ağu 19, 2008 1:40


Şu dizine dön: BARKOP

Kİmler çevrİmİçİ

Bu dizini gezen kullanıcılar: Hiç kayıtlı kullanıcı yok ve 0 konuk

x