Barlas'ın sabır taşı çatladı

Genel & Güncel Konular

Barlas'ın sabır taşı çatladı

İletigönderen sessiz sedasız » Prş Nis 24, 2008 23:13

Mehmet Barlas NTV'de canlı yayın konuğuydu. Yine aynı soru soruldu. Barlas'ın bu kez sabır taşı çatladı. İşte yaşananlar;

Atv anchormani ve Sabah başyazarı Mehmet Barlas, Türk medyasında tarihi bir karara imza atmış ve atv'den üç yıllığına aldığı 900 bin YTL transfer ücretini geri iade etmişti. Nedenini de 'Hiçbir para ne benim yaşamımı ne de meslek hayatımı etkileyemez. Ne verirlerse versinler iyi bir gazetecinin ne hayatını ne düşüncelerini ne de okurlarına ve izleyicilerine karşı sorumluluklarını etkileyebilirler.' diye açıklamıştı.

Barlas'ın bu şık hareketi alkışlandı alkışlanmasına ama Çalık Grubu gelince yeniden para mevzu konuşulmaya başlanıldı. NTV'deki Yazı İşleri Programı'nda, meslektaşlarından, Mirgün Cabas ve Ruşen Çakır'dan da, aynı soruyu duyunca patladı.

KENDİ YÖNETİCİNİZE SORABİLİYOR MUSUNUZ?

Mirgün Cabas Barlas'a "Çalık geldi, iade ettiğiniz para şimdi ne olacak?" diye bir soru yöneltti. Barlas'ın sabrının taştığı belliydi. Şöyle cevap verdi: "Siz bu paranın hesabını benden sorduğunuz gibi, çalıştığınız kurumdaki yöneticiye sorabiliyor musunuz? NTV'nin başındaki kişiye 'Ferit Şahenk size yılbaşında prim verdi mi ?' diye sorabiliyor musunuz? Kendi yöneticinize soramadığınız soruyu bana nasıl sorabiliyorsunuz? Ruşen Çakır, Zafer Mutlu'ya 'Vatan Gazetesi'ni çıkaracak parayı nereden buldun?' diye sordu mu? Bana bu soruyu hangi hakla bana soruyorsunuz?"

RUŞEN ÇAKIR ÖZÜR DİLEDİ

Ruşen Çakır devreye girdi. "Yanlış anlama olduysa ben kendi adıma özür dilerim. Yılların gazetecisinin kaç lira aldığı değil merak ettiğimiz. Sadece Çalık grubu geldiği için tekrar bir transfer söz konusu mudur?" diye soruyoruz dedi...

Barlas neden parayı iade ettiğini bir kez daha açıkladı ve şöyle konuştu: "Ben gazeteye TMSF geldi diye istifa ettim. Daha sonra Çalık Grubu gelecek diye onlarla üç sene anlaşma yaptım. Çalık hemen gelmeyince de parayı iade ettim. Bunu sormak size düşmez. Bu hem kural dışıdır, hem de mesleki adaba uygun değildir . Ben de yıllarca NTV'de çalıştım. Orası bir dedikodu kanalı değil. Böyle sorularla birden bire internet sitesi konumuna düşer... Bu sorular medyanın kendi içindeki dedikodularını yazan internet sitelerine uygun sorulardır"

:arrow: http://www.internethaber.com/news_detail.php?id=138148
Sen ne kadar bilirsen bil,Senin bildiğin karşındakinin anladığı kadardır.
Kullanıcı küçük betizi
sessiz sedasız
Üye
Üye

İletiler: 988

İletigönderen Türk-Kan » Prş Nis 24, 2008 23:25

Belli pek gerilmis Barlas bey. Sakin olun yahu, Musa'nin cocuklari taa Katar'lardan bulup getirdiler parayi. E Mehmet Bey bosuna yanak oksamaz degil mi..? 8) Faiziyle bir milyon olmustur o transfer ücreti :)
Türk Genci, devrimlerin ve cumhuriyetin sahibi ve bekçisidir. Bunların gereğine, doğruluğuna herkesten çok inanmıştır. Yönetim biçimini ve devrimleri benimsemiştir.

Bunları güçsüz düşürecek en küçük ya da en büyük bir kıpırtı ve bir davranış duydu mu, "Bu ülkenin polisi vardır, jandarması vardır, ordusu vardır, adalet örgütü vardır" demeyecektir. Elle, taşla, sopa ve silahla; nesi varsa onunla kendi yapıtını koruyacaktır.
Kullanıcı küçük betizi
Türk-Kan
Kuvva-i Milliye

İletiler: 6735

İletigönderen kaye » Cum Nis 25, 2008 0:21

Ruşen Çakır devreye girdi. "Yanlış anlama olduysa ben kendi adıma özür dilerim. Yılların gazetecisinin kaç lira aldığı değil merak ettiğimiz. Sadece Çalık grubu geldiği için tekrar bir transfer söz konusu mudur?" diye soruyoruz dedi...

Yılbaşında çıkar mı sizce...
Kullanıcı küçük betizi
kaye
Üye
Üye

İletiler: 1036

Şu dizine dön: Genel - Güncel Konular

Kİmler çevrİmİçİ

Bu dizini gezen kullanıcılar: Hiç kayıtlı kullanıcı yok ve 2 konuk

x