Barzani desteği ile Erbil'e Gülen üniversitesi

Genel & Güncel Konular

Barzani desteği ile Erbil'e Gülen üniversitesi

İletigönderen Türk-Kan » Sal Eki 21, 2008 16:56

Kürt bölgesine Gülen üniversitesi

Fezalar Eğitim Şirketi Erbil'e üniversite açtı. Üniversitenin başına da "türbana özgürlük" bildirisine imza atan öğretim görevlilerinin arasında yer alan Prof. Dr. Salih Hoşoğlu getirildi.

Resmi olarak kuruluşu tamamlanan Işık Üniversitesi, önümüzdeki Kasım ayının ortasında başlayacak akademik dönemle birlikte Erbil'de eğitime start verecek.Erbil, Süleymaniye ve Kerkük'te toplam 10 adet anaokulu, ilköğretim okulu ve liseyle faaliyetlerine devam eden Fezalar, Işık Üniversitesi'yle beraber bölgedeki eğitim kurumlarının sayısını 11'e yükseltiyor.Üniversitenin açılışıyla ilgili bir basın toplantısı düzenleyen Fezalar Eğitim Kurumları Genel Müdürü Talip Büyük, bugüne kadar toplam 788 öğrenci mezun ettiklerini belirterek üniversite açma fikrini kendilerine velilerin verdiğini açıkladı.

Birkaç yıldan bu yana velilerinin kendilerinden bir üniversite kurmaları yönünde taleplerde bulunduklarını söyleyen Büyük, yerel yetkililerin de bu fikri desteklerini dile getirdi. Eğitimin en alt düzeyinden liseye kadar hizmet sunduklarını, bölgesel ve uluslar arası arenada okulların birçok başarıya imza attığını kaydeden Büyük, "Şimdi de uluslararası standartlarda eğitim verme misyonuyla Işık Üniversitesi'ni açıyoruz." dedi.

Yerel basının, açılacak üniversitenin Türkiye ile ilişkilere katkı sağlama amacı olup olmadığını sorusuna karşılık Büyük amaçlarının bilimsel olarak eğitim faaliyetlerine odaklanmak olduğunu söyledi. Üniversitenin rektörü Prof. Dr. Salih Hoşoğlu da amaçlarının öğrencilerini dünya ile buluşturmak ve uluslararası düzeyde rekabet edebilecek düzeyde eğitmek olduğunu vurguladı.

Bölgesel Yönetim'in Yüksek Öğretim ve Bilimsel Araştırmalar Özel Eğitim Genel Müdürü Himdad Muhammed de Fezalar'a bağlı okulların başarısından memnun olduklarını ve Işık Üniversitesi'nin de başarılı olacağına inandığını söyledi.Cihar haber ajansına özel açıklamalarda bulunan Muhammed, "Ankara ile Erbil arasındaki gelişmeler siyasidir. Bizim işimiz ise bilimsel çalışma ve eğitimdir. Son dönemde yakınlaşan ilişkilerden memnunuz." dedi. Muhammed, iki ülke arasında duvarlar yıkılırken açılan üniversitenin, ilişkilerin gelişmesine katkı sağlayacağına dair ümitli olduğunu söyledi.

ÜNİVERSİTENİN DÖRT FAKÜLTESİ OLACAK

Önümüzdeki Kasım ayının ortasında eğitime başlayacak üniversitenin Diş Hekimliği, Mühendislik, İktisadi ve İdari Bilimler ile Eğitim olmak üzere 4 fakültesi olacak.Rektör Hoşoğlu yerel yasalara göre bir yabancı üniversite olarak İngilizce eğitim verme zorunluluklarının altını çizerek, "Üniversitemizde bu yıl sadece İngilizce hazırlık eğitimi verilecek." dedi.Fezalar Genel Müdürü Talip Büyük ise, oldukça yüksek bir taleple karşılaştıklarını ve bu nedenle gündüzün yanı sıra gece eğitimi de yapacaklarını söyledi. Eğitim Bakanlığı'nın üniversite sınav sonuçlarında üst düzey başarılı olan öğrencilerin başvuru yaptıklarını dile getiren Büyük, bunların arasından en yüksek puanlı olanları tercih ettikleri bilgisini verdi.

Resim
Türk Genci, devrimlerin ve cumhuriyetin sahibi ve bekçisidir. Bunların gereğine, doğruluğuna herkesten çok inanmıştır. Yönetim biçimini ve devrimleri benimsemiştir.

Bunları güçsüz düşürecek en küçük ya da en büyük bir kıpırtı ve bir davranış duydu mu, "Bu ülkenin polisi vardır, jandarması vardır, ordusu vardır, adalet örgütü vardır" demeyecektir. Elle, taşla, sopa ve silahla; nesi varsa onunla kendi yapıtını koruyacaktır.
Kullanıcı küçük betizi
Türk-Kan
Kuvva-i Milliye

İletiler: 6735

İletigönderen MansurSah » Sal Eki 21, 2008 17:48

Hayda... İstanbul'da Işık Üniversitesi var. Fevziye Mektepleri Vakfı'nın.
Bu Fethullahçılar bunu bilmiyor da mı aynı isimde bir üniversite kuruyorlar. Herşeyden isminde arıza var yani.
Fatih "Mansur Şah" Özaydın

Hem Cemaat hem Cumhuriyet olunmaz,
Ters mıknatıslanma yapar!!!
Kullanıcı küçük betizi
MansurSah
Bilim Adamı
Bilim Adamı

İletiler: 611

İletigönderen Türk-Kan » Cum Eki 24, 2008 23:56

Barzani'den Gülen'e kıyak

Gülen cemaatine ait Işık Üniversitesi'nin kurulduğu Erbil'in değerli bölgesindeki 100 dönümlük arsayı bölgesel Kürt yönetimi hibe etmiş. Üniversitenin başına ise Diyarbakır Dicle Üniversitesi'ndeki görevi sırasında "türbana özgürlük" bildirisine imza atan öğretim görevlilerinden Prof. Dr. Salih Hoşoğlu getirildi.

Bahadır Selim Dilek

Fethullah Gülen cemaatine yakınlığı ile bilinen Fezalar Eğitim Kurumları’nın Irak’ın kuzeyinde açılışını yaptığı Işık Üniversitesi’nin arsasının, bölgesel Kürt yönetimi lideri Mesud Barzani’nin talimatı ile cemaate hibe edildiği öğrenildi. Erbil’in gelişen bölgesindeki 100 dönümlük arsanın değerinin Kuzey Irak standartları çerçevesinde oldukça yüksek olduğu da belirtildi. Üniversitenin başına ise Diyarbakır Dicle Üniversitesi’ndeki görevi sırasında “türbana özgürlük” bildirisine imza atan öğretim görevlilerinden Prof. Dr. Salih Hoşoğlu getirildi.

Edinilen bilgilere göre, Kuzey Irak’ta bir üniversitenin kurulması ve faaliyete geçmesi için Gülen cemaati ile bölgesel Kürt yönetimi arasında temaslar, ABD işgalinin sonrasında başladı. Fezalar Eğitim grubu Erbil’de İngilizce eğitim yapacak bir üniversite açma önerisini bölgesel Kürt yönetiminin başbakanı Neçirvan Barzani’ye iletti. Daha sonra bu öneri bölgesel Kürt yönetiminin lideri Mesud Barzani’ye de iletildi. Barzani’nin, Fezalar Eğitim kurumunun Erbil’de özel bir üniversite açması önerisine olumlu yanıt vermesinden sonra çalışmalar başlatıldı. Üniversitenin faaliyete geçmesi için de gerekli izin bizzat Barzani tarafından Fezalar Eğitim Kurumlarına verildi. Hatta, üniversitenin faaliyete geçmesini kolaylaştırmak için yine Barzani’nin talimatıyla Fezalar Eğitim kurumuna, Erbil’in gelişmekte olan bir bölgesinde 100 dönümlük arazi hibe edildi. Gülen cemaatinin Irak’ın kuzeyinde ve Kerkük’te toplam 11 okulu bulunuyor. Erbil’deki üniversiteyi açan Fezalar Eğitim Birliği’nin, Erbil ve Süleymaniye’deki Işık ve Nilüfer ile Kerkük’te Erkek Çağ Okulları, Selahattin Eyyûbi Koleji ve Özel Süleymaniye Kız Koleji bulunuyor.

Mesud Barzani’nin yeğenleri, Irak Cumhurbaşkanı Celal Talabani’nin akrabaları, Irak Kürdistan Demokrat Partisi (IKDP) Genel Sekreteri Fazıl Mirani, bölgesel Kürt yönetiminden birçok bakan, milletvekili ile genel müdürler, belediye başkanlarının çocukları da bu okullarda eğitim görüyor. Okulların bina giderleri dahil bütün masrafları da bölgesel Kürt yönetimince karşılanıyor. Bu okullarda, cemaat aracılığı ile bölgeye gönderilen Türk ve Avrupalı öğrenciler de eğitim görüyor. Bugüne kadar mezun öğrenci sayısı ise 800’e yaklaştı.

30 Ağustos 1996’da dönemin Irak Devlet Başkanı Saddam Hüseyin desteğindeki Barzani peşmergelerinin, Talabani’nin denetiminde bulunan Erbil’e girmesinden sonra başta Kızılay olmak üzere bütün uluslararası örgütler bölgeyi terk etmiş, ancak Barzani, Gülen cemaatine ait liseye dokunmamıştı. Lise de kapısına IKDP’nin sarı bayrağını çekmişti.

İsim benzerliği

İstanbul’daki Feyziye Mektepleri Vakfı’nın sahibi olduğu Işık Üniversitesi’nin, Erbil’deki Işık Üniversitesi ile bir ilgisinin bulunmadığı belirtildi. Feyziye Mektepleri Vakfı Genel Müdür Yardımcısı Volkan Kırım, “Kuzey Irak’taki Işık Üniversitesi ile Feyziye Mektepleri Vakfı olarak hiçbir bağımız bulunmamaktadır. Feyziye Mektepleri Vakfı Işık Üniversitesi ile sadece isim benzerliği vardır” dedi.

Resim

Barzani Gülen'i destekliyor.
Barzani=PKK
PKK Gülen'i destekliyor.

E ugurlu olsun kelebekler :) Fetto Barzani'yi de kutsamis midir acaba? :hmm:

Türk Genci, devrimlerin ve cumhuriyetin sahibi ve bekçisidir. Bunların gereğine, doğruluğuna herkesten çok inanmıştır. Yönetim biçimini ve devrimleri benimsemiştir.

Bunları güçsüz düşürecek en küçük ya da en büyük bir kıpırtı ve bir davranış duydu mu, "Bu ülkenin polisi vardır, jandarması vardır, ordusu vardır, adalet örgütü vardır" demeyecektir. Elle, taşla, sopa ve silahla; nesi varsa onunla kendi yapıtını koruyacaktır.
Kullanıcı küçük betizi
Türk-Kan
Kuvva-i Milliye

İletigönderen kaye » Cmt Eki 25, 2008 1:51

Türk-Kan yazdı:Barzani Gülen'i destekliyor.

Barzani=PKK

PKK Gülen'i destekliyor.

Ah Türk-Kan ah, bu eşitliği bir anlatabilsen onlara..

Ama adamlar anlamıyorlar ki..

Nuh diyor peygamber demiyorlar..

Biz ak aslında kara diyoruz, onlar diyor bütün karaları aklarız.

Biz diyoruz 2x2=4

Onlar diyorlar 2x2=5..

Olmaz diyoruz, olur diyorlar.

Nasıl diyoruz, şöyle bir yanıt veriyorlar:

2x2 = 2x2

Eşitliğin her iki tarafına 5 ekleyelim;

5+(2x2) = 5+(2x2)

Eşitliğin her iki tarafını 5 ile çarpalım;

5[5+(2x2)] = 5[5+(2x2)]

Çarpmanın toplama üzerindeki dağılma özelliğinden faydalanıp parantezi açalım;

25+5(2x2) = 25 + 5(2x2)

Şimdi eşitliğin 25 leri bir tarafta, 5(2x2) leri bir tarafta toplayalım;

25-25 = 5(2x2)-5(2x2)

Sol tarafı 5 parantezine, sağ tarafı (2x2) parantezine alalım;

5(5-5) = (2x2)(5-5)

(5-5) leri sadeleştirelim;

5=2x2 diyorlar :) :) :)

Yani adamlar o kadar şartlanmışlar ki, bu eşitlikteki eşitsizliği göremiyorlar, tıpkı senin eşitliğindeki eşitliği göremedikleri gibi (Eminim bu cümleyi de anlayamamışlardır)..

...
Kullanıcı küçük betizi
kaye
Üye
Üye

İletiler: 1036

İletigönderen Türk-Kan » Pzr Eki 26, 2008 0:06

kaye, "bakarlar ama görmezler" derken Tayyip bunlari mi kastediyordu yoksa? :hmm: ART'deki ilk programinda Nihat Genc umutluydu, cemaatin icindeki genclerin eninde sonunda bu "esitligi" göreceklerini, hesap soracaklarini söylüyordu. Insallah diyor ve görebilmeleri icin elimizden gelen herseyi yapmaya devam ediyoruz :)

Kullanıcı küçük betizi
Türk-Kan
Kuvva-i Milliye

İletigönderen Çetin Taş » Pzr Eki 26, 2008 23:34

Son dönemlerde hep savunduğum bir düşünceyi yineleyeceğim.Türkiye Cumhuriyeti'nin karşı karşıya olduğu en büyük tehlike FETTULLAH ve KÜRTÇÜ FAŞİZMdir.
Kemalistim.Vatanımı her şeyden çok seviyorum.
Kullanıcı küçük betizi
Çetin Taş
Üye
Üye

İletiler: 2354

Gülen'in okuluna AKP çıkarması

İletigönderen Türk-Kan » Pzr Kas 23, 2008 0:55

Gülen'in okuluna AKP çıkarması

Kuzey Irak'ta kurulan üniversitenin açılış töreninde ilginç isimler vardı.

Fezalar Eğitim Kurumu'nun Irak'ın kuzeyindeki Erbil kentinde kurduğu Işık Üniversitesi törenle açıldı.

Işık Üniversitesi'nin açılışına bölgesel yönetimin yetkilisi Neçirvan Barzani, Türkiye'nin Musul Başkonsolos Vekili Ahmet Yıldız, Milli Eğitim Bakanlığı Yükseköğretim Genel Müdürü Hüseyin Çalık, AK Parti milletvekilleri Vahit Kirişci, Saadettin Aydın, İbrahim Hasgür, İbrahim Halil Mazıcıoğlu, Abdülhadi Kahya, Burhan Kayatürk ve Türkiye'den diğer bazı davetliler katıldı.

Barzani yaptığı konuşmada, Işık Üniversitesi'nin Türkiye ile olan iyi ilişkilerinin daha da pekişmesine katkı sunacağını belirterek, şunları belirtti:

''Türkiye bizim dostumuzdur. İlişkilerimizde bazen inişler olurdu. Ancak son dönemlerde çok iyi. Işık Üniversitesi bu ilişkilerin daha iyi yürümesi için bir adımdır. Diyalog bütün sorunların çözüm yoludur. Biz Türkiye'den gelip burada yatırım yapanlara büyük destek veriyoruz. Üniversitenin başarılı olması için gerekli tüm katkıyı yapacağız.''

Erbil Işık Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Salih Hoşoğlu ise yaklaşık 14 yıldan bu yana Erbil'de açtıkları kolejlerinin faaliyet gösterdiğini belirterek, ''450 öğrencili üniversitemizde eğitim İngilizce olacak. Buradaki gençlere ilim ve irfan öğreteceğiz'' dedi.

Törende, Dışişleri Bakanı Ali Babacan'ın gönderdiği mesaj da okundu. Babacan, mesajında, Türkiye'nin zor bir dönemden geçen Irak'ta birlik beraberliğin pekiştirilmesinden yana olduğunu belirterek, eğitim alanında da komşuları Irak'a destek verdiklerini kaydetti.

Törende ayrıca, Neçirvan Barzani'ye Işık Üniversitesi tarafından plaket verildi.

Kaynak

Kullanıcı küçük betizi
Türk-Kan
Kuvva-i Milliye

Şu dizine dön: Genel - Güncel Konular

Kİmler çevrİmİçİ

Bu dizini gezen kullanıcılar: Hiç kayıtlı kullanıcı yok ve 2 konuk

x