
Türkiye'nin Irak Özel Temsilcisi Murat Özçelik dün Bölgesel Kürt Yönetimi (BKY) Başkanı Mesut Barzani ile Erbil'de bir araya geldi. Basına kapalı olarak gerçekleşen görüşmede Türkiye ile bölgesel yönetim arasındaki siyasi ve ekonomik ilişkilerin ele alındığı bildirildi.
Terör örgütü PKK'nın ele alınıp alınmadığına dair bir açıklama yapılmazken, Özçelik ve Barzani'nin Irak'ın ABD ile imzaladığı ve Amerikan askerlerinin 3 yıl sonunda ülkeden çekilmesini düzenleyen anlaşmayı da müzakere ettiği kaydedildi. Barzani'nin Erbil'in dışında yer alan Selahaddin bölgesindeki özel konutunda gerçekleşen görüşmeye BKY Başkanlık Divanı Başkanı Fuad Hüseyin ile Irak Kürdistan Demokratik Partisi Dış İlişkiler Sorumlusu Sefin Dizayi de katıldı.
Murat Özçelik daha önce de bölgeyi ziyaret etmiş ancak bu bilgi resmi olarak doğrulanmamıştı. Dün yapılan önemli görüşme ile Murat Özçelik ilk kez resmi olarak Erbil'de Barzani ile görüşmüş oldu. Görüşmenin bir diğer önemli boyutu da Irak Başbakanı Nuri el-Maliki'nin bölgeye yapacağı resmi ziyaretin öncesine rastlaması.
Kaynak
Türk Heyeti Süleymaniye'de
Irak'ın kuzeyinde temaslarda bulunan Türkiye'nin Irak Özel Temsilcisi Murat Özçelik, dün Erbil'de gerçekleştirdiği temaslarının ardından bugün de Süleymaniye kentinde görüşmelerine devam ediyor.
Özçelik, dün Bölgesel Kürt Yönetimi (BKY) Başkanı Mesut Barzani ile Erbil'de bir araya gelmişti. Bugün ise heyet Süleymaniye kentine geçerek Celal Talabani'nin partisi olan Kürdistan Yurtseverler Partisi genel sekreteri Kosret Resül ile bir görüşme gerçekleştirdi.
Yapılan her iki görüşme basına kapalı olarak gerçekleşirken, görüşmelerde Türkiye ile bölgesel yönetim arasındaki siyasi ve ekonomik ilişkilerin ele alındığı bildirildi.
Kaynak