Türkiye’de tarımsal üretimde yaşanan kriz, Sakarya’daki traktör fabrikalarını da vurdu. Çiftçilerin alım gücünün düşmesi, kuraklık ve tarımsal girdilerdeki yüksek maliyetler nedeniyle traktör satışları sert şekilde gerilerken, fabrikalarda işten çıkarmalar gündeme geldi.

Satışlar Yarı Yarıya Düştü
2023’ten bu yana traktör satışlarında yaklaşık yüzde 50 oranında düşüş yaşandığı belirtiliyor. Talepteki bu daralma, Sakarya’nın önemli sanayi tesislerinde üretimin yavaşlamasına ve zaman zaman geçici durdurulmasına yol açtı.
Türk Traktör’de Üretim Arası ve İşçi Kaybı
Erenler’deki Türk Traktör fabrikasında üretime geçici olarak ara verildi. Yaz aylarından itibaren 50’den fazla çalışanın işten çıkarıldığı bildirildi. Koç Holding ve CNH Industrial ortaklığıyla faaliyet gösteren fabrika, bölgenin en büyük üretim merkezlerinden biri olarak biliniyor.
Başak Traktör ve ASKO Holding’de Tablo Daha Ağır
Arifiye’de üretim yapan Başak Traktör ile aynı kampüste bulunan ASKO Holding’e bağlı tesislerde de işçi çıkışları hızlandı. Son dönemde 100’ün üzerinde çalışanın iş akdine son verildiği öğrenildi.
Aklı Başında Bir Toplum Her 5 Yılda bir Meclisi Ve Yönetimi yenileyen Toplumlardır.
Bir hamalın yükü geçicidir; fakat sahtekâr bir politikacının yükü kalıcıdır çünkü onun dolandırıcılıklarının muazzam yükünü her daim akılsız toplumlar taşımaktadır.Üçkâğıtçı politikacılar tarafından sürekli olarak kandırılan, tekrar tekrar aldatılan bir millet için hangi sıfat kullanılabilir? Şaşkın? Çok hafif! Ahmak? Yeterli değil! Beyinsiz? Evet, işte tam da sıfat budur! Aptal kalabalıklar, sahtekâr politikacıların en büyük servetidir!
@MK-Müzik.KutusuMüzik Kutusu Müzik Kutusu