Başbakan 14 yaşındaki çocukla davalık

Forumda gereksiz, yanlışlıkla açılmış veya kilitlenmiş başlıklar buraya taşınır.

Başbakan 14 yaşındaki çocukla davalık

İletigönderen Pınar » Prş Ağu 20, 2009 8:38

Resim

Türk Hukuk tarihinin en ilginç davalarından biri, 8 Eylül’de Aydın’da başlıyor. M. S.Ö adlı 14 yaşındaki çocuk, Başbakan Erdoğan’a ‘’Allah cezanı verecek’’ dediği için, 28 ay hapisle yargılanacak. ‘’Sanık çocuk’’ da Başbakan’dan, boynunu sıktığı gerekçesiyle şikayetçi.... GAZETEPORT, 4 ayrı klasörden oluşan dava dosyasındaki, ilginç iddia ve ifadeleri açıklıyor.

Türk hukuk tarihinin en ilginç davalarından biri, 8 Eylül günü Aydın’da başlayacak. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile davalık olan, 14 yaşındaki bir çocuk 28 ay hapis istemiyle, sanık sandalyesine oturacak. M.S.Ö, Başbakan Erdoğan’a “Allah cezanızı verecek” diye bağırarak hakaret ile suçlanıyor. M.S.Ö ise Erdoğan’ın boynunu sıkıp kendisini yaraladığını öne sürüp şikayetçi oluyor. Bu dava, 14 yaşındaki ilköğretim okulu 8. sınıf öğrencisi ile, ülkenin Başbakanı arasında…

İlginç davanın başlangıcı Başbakan Erdoğan’ın 29 Mart seçimleri öncesi, Aydın’da yaptığı mitinge dayanıyor. M.S.Ö, 9 Mart günü Gazi Bulvarındaki mitingde, AKP otobüsünde Erdoğan’ı görünce “Allah cezanızı verecek” diye bağırınca, olaylar gelişiyor. Çocuğun iddiasına göre polisler kendisini yakalıyor ve Başbakanın yanına götürüyor. Başbakan ‘’Neden bağırdın?’’ diye soruyor. Çocuk ‘’Sizi sevmiyorum’’ cevabını veriyor. Yine M.S.Ö’nün iddiasına göre Başbakan çocuğun boynuna elini koyuyor ve ensesini sıkıyor. Bu aşamadan sonra çocuk hakkında ‘’Başbakana hakaret’’ suçundan dava açılırken, M.S.Ö ve ailesi de Başbakan hakkında ‘’Kasten yaralamak’’ iddiasıyla şikayetçi oluyor.

‘’BABAMIN İŞLERİ KÖTÜ’’
Olaya el koyan Cumhuriyet Savcısı Sabri Beytorun, ‘’Sanık’’ M.S.Ö’ünü ifadesine başvurdu. Elektrik teknisyeni olan babasının işlerinin kötü olduğunu ve ekonomik durumlarının iyi olmadığını anlatan çocuk 19 Mart tarihli ifadesinde şöyle dedi:

“O gün, içimden geldiği şekilde Başbakan’a ‘Allah cezanızı verecek’ diye söz kullandım. Bu cümleyi yüksek sesle söyledim. Başbakan bu sözleri duyunca otobüsü durdurdu ve korumalarına, ‘Onu alın’ dedi. İki polis iki koluma girerek ve bir polis de arkadan tutarak beni, içinde Başbakan’ın bulunduğu otobüsün birinci basamağına çıkardılar. Başbakan elini omzuma koydu ve ‘Ne dedin’ diye sordu. Ben de kendisine yukarıda söylediğim sözü aynen tekrar ettim. Bana ‘Neden?’ diye sordu. Ben de ‘Sizi sevmiyorum’ diye cevap verdim. Başbakan elini,omzumla birlikte enseme koymuştu. Karşılıklı diyalog sırasında eli ile boynumu sıktı ve izler o zaman meydana geldi. Başbakan Erdoğan’dan boynumu sıkarak beni yaraladığı için şikayetçiyim”

‘’BOYNUNDA TIRNAK İZLERİ VAR’’
Başbakan Erdoğan’an “Bırakın gitsin” talimatına karşın bir sivil polisin ona tokat attığını ve gözaltına alındığını anlatan M.S.Ö, Aydın Devlet Hastanesi’nden rapor alıyor. Rapora göre boyun arka sağ kısmında, 6 adet, 5 santimetre uzunluğunda 2 milimetre derinliğinde tırnak izleri var…
M.S.Ö’yü ‘’Allah cezanı verecek’’ diye bağırdıktan sonra yakalayan, Erdoğan’ın korumaları Latif Çağan ve Servet Erkan da olayda tanık olarak ifade verdiler. Çağan, çocuğun bağırdığını duyunca,etkisiz hale getirdiklerini söyleyerek, Ankara Cumhuriyet savcısı Mehmet Taştan’a şu ifadeyi verdi:
“Başbakan halkı selamlıyordu. O sırada kalabalığın içinden çocuk yaşlarda birisi, Başbakana hitaben ‘Allah senin belanı versin. Seni sevmiyorum’ dedi. Şahıs otobüse doğru geldiği ve devamında ne yapacağını kestiremediğimiz ve muhtemel bir tehlikeyi engellemek için çocuğu durdurduk. Yerel emniyete teslim ettik. Bu sırada Başbakan ile çocuk arasında fiziki bir temas olmadı. Zaten Başbakan otobüsten inmedi. Çocuk da otobüse binmedi’’

Diğer polis Servet Erkan ise ‘’ O gün Başbakan ön camdan halkı selamlıyordu. O sırada 13-14 yaşlarında bir çocuk ‘Allah senin belanı versin’ dedi. Başbakan da duydu. Biz de koruma Latif ile birlikte, şahsı tutup, yerel kuvvete teslim ettik. Başbakanın bu şahısla hiçbir teması olmadı. Çocuk otobüse binmedi. Başbakanın da boynunu sıkması mümkün değildir’’ dedi.

DURUŞMA 8 EYLÜL’DE
Davanın ilk duruşması, Aydın Çocuk Mahkemesi’nde 8 Eylül günü görülecek. “Hakaret” suçunu düzenleyen TCK’nin 125’inci maddesinden yargılanacak olan M.S.Ö. hakkında 14 ile 28 ay arasında hapis isteniyor. Yaşı küçük olduğu için de, cezasının üçte iki oranında düşürülmesi talep ediliyor.
Aydın Cumhuriyet Savcısı Zeki Polat, tarafından hazırlanan iddianamede; Erdoğan’ın, Başbakan sıfatıyla seçim otobüsüyle geçişi sırasında M.S.Ö. iki kez “Allah senin belanı versin” diye hakarette bulununca, polis tarafından yakalandığı, M.S.Ö’nün, Adli Tıp Kurumunca yapılan muayenesinde, suçun hukuki anlam ve sonuçlarını algılama yeteneği olduğu belirtiliyor.

KAYNAK
Halk tarafından devlete "Sen bana hizmet etmek için varsın, bunun ötesinde senin bir anlamın yok" dendiğinde herşey yoluna girecektir...

(Osman Pamukoğlu)
Kullanıcı küçük betizi
Pınar
Üye
Üye

İletiler: 1380

Re: Başbakan 14 yaşındaki çocukla davalık

İletigönderen nosetackle » Prş Ağu 20, 2009 8:47

ister cocuk olsun ister buyuk kimse turkiye cumhuriyeti basbakanina hakaret edemez. Cunku basbakan devleti temsil eder. bence ceza almasi gerekir cocugun, hapis cezasindan ziyade toplum hizmeti seklinde olacak cezalardan.
Barış Mağluplar için gereklidir ...
Kullanıcı küçük betizi
nosetackle
Üye
Üye

İletiler: 34

Re: Başbakan 14 yaşındaki çocukla davalık

İletigönderen Türk-Kan » Prş Ağu 20, 2009 9:57

Türk Genci, devrimlerin ve cumhuriyetin sahibi ve bekçisidir. Bunların gereğine, doğruluğuna herkesten çok inanmıştır. Yönetim biçimini ve devrimleri benimsemiştir.

Bunları güçsüz düşürecek en küçük ya da en büyük bir kıpırtı ve bir davranış duydu mu, "Bu ülkenin polisi vardır, jandarması vardır, ordusu vardır, adalet örgütü vardır" demeyecektir. Elle, taşla, sopa ve silahla; nesi varsa onunla kendi yapıtını koruyacaktır.
Kullanıcı küçük betizi
Türk-Kan
Kuvva-i Milliye

İletiler: 6735

Şu dizine dön: Güncel Meydan Çöp Tenekesi

Kİmler çevrİmİçİ

Bu dizini gezen kullanıcılar: Hiç kayıtlı kullanıcı yok ve 0 konuk

x