Siirtli işadamı Ethem Sancak Türk olmaktan mutluluk duymam, üzülürüm.
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’ın hemşerisi Siirtli işadamı Ethem Sancak, Sabah gazetesi’nden Şelale Kadak’a çarpıcı açıklamalarda bulundu.
Türk olmaktan üzüleceğini ifade eden Sancak, Türk kökenli olmayan vatandaşların “Ne mutlu Türküm” denmesinin istendiğini belirtip, “Ya niye desinler?” sorusunu sordu. Başbakan Erdoğan’a yakınlığını gizlemeyen Sancak’ın sözleri şöyle: “Benim hanım Alevi ve Erdoğan’ı seviyor. Bu bir kürt açılımı değil, demokrasi açılımı. Kimsenin ayrıcalığı olmayacak. Önce Kürt yok deniyordu. Sonra Kürt realitesi var ama desinler ki ne mutlu Türküm diyene. Ya niye desinler! Ben Türk değilim, ben Arabım. Türk vatandaşıyım ve onur duyuyorum ama ben aslen Arabım. Ben Türk olmaktan mutluluk duymam, üzülürüm. Aslımı niye inkar edeyim ki? Aslını inkar eden haramzadedir. Köyün ismini değiştirdiler. Benim köyün ismi Sini. Gelmiş bakmış, çakıllar var. Çakılı yapmışlar. Sen buranın yüzyıllık ismini niye değiştiriyorsun?”
http://www.yenicaggazetesi.com.tr/haber ... ?hit=23042
Haberle ilgili gazete yazarının sorduğu soru çok ilginç!..
Türklüğünden utanan medya patronu!
Adamın hem ulusal yayın yapan haber kanalı, hem de bir kitle gazetesi var. Üstelik Başbakan Tayyip Erdoğan’ın da sevdalısı. Bir mülakatında bunu açık açık ifade etti. Şimdi bu adam Türklüğünden utandığını söylüyor. Kim midir bu isim?. Star ve Kanal 24’ün sahibi Ethem Sancak’tır. Bu sözü nerede ve ne zaman mı etmiştir? İki gün önce Sabah gazetesinde... İfadesi aynen şöyle: “Ben Türk olmaktan mutluluk duymam. Tersine üzülürüm. Aslımı niye inkar edeyim..” Söz etme ve farklı düşünme özgürlüğü var tamam da kitle yayıncılığı yapan ve Başbakan’a çok yakın diye bilinen bir ismin bunları söylemesi doğru mudur? Bu adama birileri Türk olmanın ırkı değil, mensubiyeti ifade ettiğini hâlâ anlatmadı mı?.. Mesela üyesi olduğu TÜSİAD bunu yapabilirdi.. Keza Başbakanımız böyle adamları niye yakınında tutuyor ve bu gibilerden çok hoşlanıyor, anlamış değilim?
Sabahattin Önkibar/Yeniçağ Gazetesi
16/09/2009
Yazar Türkiye Cumhuriyetinin Başbakanının şu sözlerini zannederim unutmamıştır.
“ben gürcüyüm, karım arap, onlar ne mutlu Türküm diyene deme haklarına ne kadar sahipse sizde o hakka o kadar sahipsiniz...”
Ne dersiniz?
Başbakan'a Ethem Sancak mı?Ethem Sancak'a Başbakan mı yakın?
Asıl önemli olan ve memleketi temelinden yıkan, halkını esir eden içerideki cephenin suskunluğudur.
Mustafa Kemal ATATÜRK