Başbakan'a Ethem Sancak mı?Ethem Sancak'a Başbakan mı yakın?

Genel & Güncel Konular

İletigönderen teşkilat » Prş Eyl 17, 2009 6:19

Siirtli işadamı Ethem Sancak Türk olmaktan mutluluk duymam, üzülürüm.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’ın hemşerisi Siirtli işadamı Ethem Sancak, Sabah gazetesi’nden Şelale Kadak’a çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Türk olmaktan üzüleceğini ifade eden Sancak, Türk kökenli olmayan vatandaşların “Ne mutlu Türküm” denmesinin istendiğini belirtip, “Ya niye desinler?” sorusunu sordu. Başbakan Erdoğan’a yakınlığını gizlemeyen Sancak’ın sözleri şöyle: “Benim hanım Alevi ve Erdoğan’ı seviyor. Bu bir kürt açılımı değil, demokrasi açılımı. Kimsenin ayrıcalığı olmayacak. Önce Kürt yok deniyordu. Sonra Kürt realitesi var ama desinler ki ne mutlu Türküm diyene. Ya niye desinler! Ben Türk değilim, ben Arabım. Türk vatandaşıyım ve onur duyuyorum ama ben aslen Arabım. Ben Türk olmaktan mutluluk duymam, üzülürüm. Aslımı niye inkar edeyim ki? Aslını inkar eden haramzadedir. Köyün ismini değiştirdiler. Benim köyün ismi Sini. Gelmiş bakmış, çakıllar var. Çakılı yapmışlar. Sen buranın yüzyıllık ismini niye değiştiriyorsun?”

http://www.yenicaggazetesi.com.tr/haber ... ?hit=23042

Haberle ilgili gazete yazarının sorduğu soru çok ilginç!..

Türklüğünden utanan medya patronu!
Adamın hem ulusal yayın yapan haber kanalı, hem de bir kitle gazetesi var. Üstelik Başbakan Tayyip Erdoğan’ın da sevdalısı. Bir mülakatında bunu açık açık ifade etti. Şimdi bu adam Türklüğünden utandığını söylüyor. Kim midir bu isim?. Star ve Kanal 24’ün sahibi Ethem Sancak’tır. Bu sözü nerede ve ne zaman mı etmiştir? İki gün önce Sabah gazetesinde... İfadesi aynen şöyle: “Ben Türk olmaktan mutluluk duymam. Tersine üzülürüm. Aslımı niye inkar edeyim..” Söz etme ve farklı düşünme özgürlüğü var tamam da kitle yayıncılığı yapan ve Başbakan’a çok yakın diye bilinen bir ismin bunları söylemesi doğru mudur? Bu adama birileri Türk olmanın ırkı değil, mensubiyeti ifade ettiğini hâlâ anlatmadı mı?.. Mesela üyesi olduğu TÜSİAD bunu yapabilirdi.. Keza Başbakanımız böyle adamları niye yakınında tutuyor ve bu gibilerden çok hoşlanıyor, anlamış değilim?

Sabahattin Önkibar/Yeniçağ Gazetesi
16/09/2009

Yazar Türkiye Cumhuriyetinin Başbakanının şu sözlerini zannederim unutmamıştır.
“ben gürcüyüm, karım arap, onlar ne mutlu Türküm diyene deme haklarına ne kadar sahipse sizde o hakka o kadar sahipsiniz...

Ne dersiniz?

Asıl önemli olan ve memleketi temelinden yıkan, halkını esir eden içerideki cephenin suskunluğudur.

Mustafa Kemal ATATÜRK
En son teşkilat tarafından Prş Eyl 17, 2009 10:12 tarihinde düzenlendi, toplamda 3 kez düzenlendi.
Kullanıcı küçük betizi
teşkilat
Üye
Üye

İletiler: 121

Re: Başbakan'a Ethem Sancak mı?Ethem Sancak'a Başbakan mı yakın?

İletigönderen KaraHan » Prş Eyl 17, 2009 8:42

Ethem Sancak
arabsaniz Turkiyede ne isiniz var lutfen buyurun arabistana hicret edin
Turkiye Turklerindir/ Ne Mutlu Turkum diyene

Dünyaya yön verir şahlanan Türkler
Tarihi peşinden çeker , sürükler.
Kullanıcı küçük betizi
KaraHan
Üye
Üye

İletiler: 49

İletigönderen akvatan » Prş Eyl 17, 2009 10:39

"teşkilat" Paylaşım için teşekkürler. Bu adamın bahsettiğin mevcudiyet meselesini idrak edememesi gibi bir ihtimalin olmadığını kendisi de biz de adımız gibi biliyoruz. Düşüncesizce bir açıklama yapmasını da bekleyenimiz yoktur sanırım, hele ki böyle bir dönemde. Benim aciz düşünceme göre bu adam bir kısım insanları, hak ve özgürlüklerin vatandaş olmak adıyla ırk, din, renk gözetmeksizin uygulandığı bir ülkede, bazı ırkları silmeye veya bastırmaya yönelik bir anlayış ve faaliyetin olduğuna inandırmaya çalışıyor. Bunu yaparken aslı amaçladığı, ırkları sivriltmek, aykırı hale getirmek ve kendisini de inceden hakaretvari bir tavırla bir ırk mensubu "yem" olarak öne sürmek sonucunda kendisine veya başka bir ırka karşı ırkçı "tepkiler" çekmek; olmayan ama İnandırmaya çalıştığı durumun oluşmasını sağlayacak tepkiler.

Böyle insanlara verilebilecek en iyi karşılık amaçlarını su üstüne çıkarmak, mevcut düzeni bu adamın anlattığı gibi sananlara, ona inananlara gerçeği göstermektir.

"Bu adama birileri Türk olmanın ırkı değil, mensubiyeti ifade ettiğini hâlâ anlatmadı mı?" sorusunu defalerca sormak gerekiyor.

Teşekkürler.
Kullanıcı küçük betizi
akvatan
Üye
Üye

İletiler: 22

İletigönderen Sonturk » Prş Eyl 17, 2009 13:28

Bu Turk olma konusu cok suistimal ediliyor art niyetli kisiler tarafindan.

Ben belicaka da dogdum buyudum, ve belcika vatandasiyim. Herhangi bir resmi islem, okula yazlma, bir polis arabanizi durdurdugunda, soyle sorar: etes vous belge? bizde Oui je suis belge deriz halbuka adam suratimizdan anlar irki anlamda olmadigini.

burada "belge" maalesef turkcede belcikali diye geciyor, yani Turkiyeli gibi, ama anslinda fransiz, Turk kelimeleriylen ayni anlami tasiyor. Hic kimse ben "belge"im diye alinmiyor, kendi soyunu da koruyor. Turkiyelicilere duyurulur, burda da Avrupayi ornek alsinlar. Bu suistimaler de siyasi otoritenin, devletin ne kadar iktidarsiz oldugunu gosteriyor, 80 sene gecmis bu kadar dogal birseyi bile kabul ettirememis.
Turk,strong, stark,..., bir tesaduf mu?
Kullanıcı küçük betizi
Sonturk
Üye
Üye

İletiler: 68

İletigönderen yigitler » Prş Eyl 17, 2009 19:15

Erdogan ile Sancak... al birini vur otekine. Bu Ethem Sancak serefsizligin, kokusmuslugun, pespayeligin onde gidenlerindendir. Eskilerin donek bir Komunisti, simdi de bugunun kapitalisti. Eger Ethem Sancak Turk olmaktan mutluluk duymuyor ve uzuluyorsa, defolsun gitsin bir Arap memlekitine ya da ABD'ye. Onun gibi doneklere ve sahtekarlara ihtiyacimiz yok. O pis Star Gazetesini ve o asaglik, tezek kokan o Kanal 24'u de alsin gitsin. Ulan senin neyine medya sahibi olmak? Dostu Erdogan gidince, ve insallah muhalefet bir iktidar gelirse, o eski Kanalturk'e ve tum muhalif medyaya yapilan zulumler bir gun de Ethem Sancak'in medyasina da yapilisin, gorsunler dunyanin kac bucak oldugunu. Sancak ve Erdogan Turkiye'ye zarar vermekten baska birsey yapmiyorlar.
Kullanıcı küçük betizi
yigitler
Üye
Üye

İletiler: 600

Şu dizine dön: Genel - Güncel Konular

Kİmler çevrİmİçİ

Bu dizini gezen kullanıcılar: Hiç kayıtlı kullanıcı yok ve 2 konuk

x