Başbuğ'un öfkesi patladı

Genel & Güncel Konular

Başbuğ'un öfkesi patladı

İletigönderen Türk-Kan » Çrş Eki 15, 2008 13:22

Başbuğ'un öfkesi patladı

Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ, Aktütün için sert bir dille uyardı:

Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ, ''Bu konulara ilişkin bilgileri (Aktütün olayı) sızdıranlar ve bu gizli bilgileri kullananlar hakkında da adli işlemler başlatılmıştır'' dedi.

Başbuğ, ''Şimdi bu noktaya, şu söyleyeceğim hususa dikkatinizi çekmek istiyorum; Bütün bunlara rağmen, bölücü terör örgütünün yaptığı eylemleri, altını çiziyorum başarılı gibi gösterenler, tekrar ifade ediyorum başarılı gibi gösterenler akan ve akacak olan her damla kanın sorumluluğuna ortak olurlar. Bunu herkesin iyi anlamasını istiyorum'' diye konuştu.

Orgeneral Başbuğ, Balıkesir Astsubay Meslek Yüksekokulu'nda gerçekleştirilen sancak tevdi töreninin ardından yaptığı basın açıklamasında, Aktütün Karakolu'nun emniyetini sağlayan Bayraktepe'de meydana gelen olaya değindi. Orgeneral Başbuğ, şunları kaydetti:

''İlk önce şunu herkesin iyi anlamasını istiyorum. Bu olay, Bayraktepe'de meydana gelen olay, bölücü terör örgütü açısından adeta bir intihar saldırısıdır. Bunu açın okuyun, öğrenin. Bayratepe'de, çarpışan askerlerimiz açısından ise daha önce de ifade edildiği gibi bu bir kahramanlık destanıdır. Değerli basın mensupları olayın hemen akabinde, her zaman olduğu gibi olayının bütün boyutlarının incelemesi görevi Kara Kuvvetleri Komutanı tarafından, İkinci Ordu Komutanı'na verilmiştir. İncelemenin sonuçlanmasına müteakip, kendine güvenen bütün kurumlar gibi ki Türk Silahlı Kuvvetleri'nin kendine olan güveni tamdır. Dolayısıyla kendine güveni tam olan kurumlar gibi bu incelemenin sonuçlanmasını müteakip elbette, elbette kamuoyuyla paylaşılması gereken hususlar kamuoyuna bilgi olarak verilecektir.

Ayrıca bu konulara ilişkin bilgileri sızdıranlar ve bu gizli bilgileri kullananlar hakkında da adli işlemler başlatılmıştır.

Şimdi bu noktaya, şu söyleyeceğim hususa dikkatinizi çekmek istiyorum; Bütün bunlara rağmen, bölücü terör örgütünün yaptığı eylemleri, altını çiziyorum başarılı gibi gösterenler, tekrar ifade ediyorum başarılı gibi gösterenler akan ve akacak olan her damla kanın sorumluluğuna ortak olurlar. Bunu herkesin iyi anlamasını istiyorum.''

Orgeneral İlker Başbuğ, Balıkesir Astsubay Meslek Yüksekokulu'nda gerçekleştirilen sancak tevdi töreninin ardından yaptığı basın açıklamasında, bugün Balıkesir Astsubay Meslek Yüksekokulu'nda gerçekleştirilen sancak tevdi töreninin ardından yaptığı basın açıklamasında, bugün burada, astsubay meslek yüksek okulunda bulunmaktan ve astsubay meslek yüksekokulu öğrenci alayına sancak tevdi etmekten gerçekten büyük bir mutluluk duyduğunu söyledi. Orgeneral Başbuğ, şunları kaydetti:

''Bugün, sabahleyin bu sancak törenini hep beraber izledik. Gerçekten bu izlemiş olduğumuz tören ve törende öğrenci alayının bütün personelinden görmüş olduğum, almış olduğum duygulardan çok mutlu oldum ve gurur duydum. Umarım ki, bu güzel tören, basınımızda, medyada da yeterli seviyede yer alır.

Daha önce de ifade ettiğim gibi bizim için, subay ve astsubaylar, ordumuzun iki temel direğidir. Dolayısıyla bugün burada bulunmaktan ve bu törene katılmaktan gerçekten, onların komutanı olarak büyük bir gurur ve mutluluk duyuyorum.''

Türk Silahlı Kuvvetlerinin bugün her zamankinden daha güçlü, daha kararlı ve daha azimli olduğunu vurgulayan Orgeneral Başbuğ, şunları söyledi:

''Son günlerde yoğunlaşan sistemli saldırılar, emin olunuz ki, Türk Silahlı Kuvvetlerinin gücünü, kararlılığını, azmini arttırmaktan başka hiçbir işe yarayamaz. Bir ordunun bu tip saldırılar karşısında, ki bu saldırılar doğru bilgiye dayanmayan, sınırlarını aşan eleştirilerdir. Bu tip saldırılar karşısında her ordunun vereceği cevap ve tepki bellidir ve bu husus bütün ordular için de geçerlidir. Bu açıdan, son sözüm şudur, dolayısıyla herkesi dikkatli olmaya ve doğru yerde bulunmaya davet ediyorum. Benim size bugün söyleyeceğim bunlardır, hepinize teşekkür ediyorum.''

Orgeneral Başbuğ, basın açıklamasından önce Balıkesir Astsubay Meslek Yüksekokulu Öğrenci Alayı 2. Taburu ile öğle yemeği yedi.

Resim
Türk Genci, devrimlerin ve cumhuriyetin sahibi ve bekçisidir. Bunların gereğine, doğruluğuna herkesten çok inanmıştır. Yönetim biçimini ve devrimleri benimsemiştir.

Bunları güçsüz düşürecek en küçük ya da en büyük bir kıpırtı ve bir davranış duydu mu, "Bu ülkenin polisi vardır, jandarması vardır, ordusu vardır, adalet örgütü vardır" demeyecektir. Elle, taşla, sopa ve silahla; nesi varsa onunla kendi yapıtını koruyacaktır.
Kullanıcı küçük betizi
Türk-Kan
Kuvva-i Milliye

İletiler: 6735

İletigönderen AlpereN » Çrş Eki 15, 2008 14:37

Paşa halk icraat bekliyor artık,Büyükanıt Paşada böyle konuşuyodu ne icraat gördük ne başka bişey,buda yetmezmiş gibi Dolmabahçe görüşmesinden sonra iyice geriye çekildi,bari siz Laik Cumhuriyetten ve Atatürk Devrimlerinden yana tavrınızı net ve sert bir şekilde koyun. :)
Kullanıcı küçük betizi
AlpereN
Üye
Üye

İletiler: 628

İletigönderen Ram » Çrş Eki 15, 2008 19:18

Boş boş bağırdı.
Mevzuubahs olan; millete saltanatını, hâkimiyetini bırakacak mıyız, bırakmayacak mıyız¿? meselesi değildir. Mesele, zaten emrivâki olmuş bir hakikati ifadeden ibarettir. Bu, behemehâl, olacaktır. Burada içtima edenler, Meclis ve herkes meseleyi tabiî görürse, fikrimce muvafık olur. Aksi takdirde, yine hakikat usûlü dairesinde ifade olunacaktır.

Fakat ihtimâl, bazı kafalar kesilecektir!
Kullanıcı küçük betizi
Ram
Zûlme Karşı İsyan!

İletiler: 8167

İletigönderen MansurSah » Çrş Eki 15, 2008 21:05

"İntihar saldırısı" demek, benim anladığım kadarıyla, bir eylem yaparsın ve ölürsün. Yani bu durumda PKK böyle bir eylem yaptı ve sonuna razı şekilde can verdi.. olması gerekirken.. Yani PKK'nın ümüğünü sıkmış olsak, her bir teröristini bulup öldürmüş olsak, eyvallah. Ama daha karakolumuza saldırı sonrası sınırın diğer tarafına geçenleri kovalamıyoruz ki.. Hala daha kaç bin tane terörist var.

Karakolumuza saldırı sonrasında, PKK'ya hiçbirşey yapılmamışken, ben bu "intihar saldırısı" kavramını anlayabilmiş değilim. Anlayabilen varsa, beri gelsin. Lütfen.
Fatih "Mansur Şah" Özaydın

Hem Cemaat hem Cumhuriyet olunmaz,
Ters mıknatıslanma yapar!!!
Kullanıcı küçük betizi
MansurSah
Bilim Adamı
Bilim Adamı

İletiler: 611

İletigönderen yahac » Prş Eki 16, 2008 6:40

Arkadas, intihar bombacisini tespit etme sansina sahip isen yakalarsin ve etkisiz hale getirirsin degil mi?
Peki bunlar diyelim ki "intiharci" PKKlilalari sinirdan gecerken gordu. Vatan evlatlarinin bulundugu karakola saldirdigini izledi de niye harekete gecmek icin 3 saat bekledi?
Sanirim bu sorunun yaniti bu senin aciklamanda yok pasam!

Kafayi karistiran olay da o zaten...
:roll:
Kullanıcı küçük betizi
yahac
Üye
Üye

İletiler: 154

İletigönderen jejo » Prş Eki 16, 2008 9:28

RTE ve Fatih Terim adabiyla basina cikismalar moda oldu.
Kimin odul ve cezaları daha açık belirtilmisse, zafer onun olacaktır.
Kullanıcı küçük betizi
jejo
Çeviri Takımı
Çeviri Takımı

İletiler: 50

İletigönderen creative » Prş Eki 16, 2008 10:18

5 vatan evladı daha şehit oldu . . .
TERÖRÜN BEYNİ BARZANİ
YÖNETİMİ KANDİL
DESTEKÇİSİ BÖLÜCÜLER
MİHMANDARI AKP'DİR
Kullanıcı küçük betizi
creative
Üye
Üye

İletiler: 855

İletigönderen Türk-Kan » Cum Eki 17, 2008 11:16

Erdoğan'dan Başbuğ'a destek

Başbakan Erdoğan, ''Terörle mücadelenin başarısı birlikte ortak bir kararlılıkla karşı durmamıza bağlıdır. Genelkurmay Başkanımız da haklı olarak buna vurgu yapmıştır. Elbette basın hürdür. Eleştirme hakkı da vardır. Buna mukabil kendilerine yapılan eleştirilere de cevap hakkı vardır. Verilen cevabın üslubundan ve sertliğinden şikayet edenler önce dönüp bir de kendilerine baksınlar. Hiç ayna karşısında durmadan bu süreci devam ettirme hakkına da sahip değiller. Özgür basının da uymak zorunda oldukları meslek ahlak kuralları var'' dedi.

Erdoğan, ''Teröre karşı hepimiz aynı safta olmalıyız. Bu bir seçim değil, insani, ahlaki ve hukuki bir zorunluluktur. Kimse terörü cesaretlendirme hakkına sahip değildir, olamaz'' diye konuştu.

Resim
Türk Genci, devrimlerin ve cumhuriyetin sahibi ve bekçisidir. Bunların gereğine, doğruluğuna herkesten çok inanmıştır. Yönetim biçimini ve devrimleri benimsemiştir.

Bunları güçsüz düşürecek en küçük ya da en büyük bir kıpırtı ve bir davranış duydu mu, "Bu ülkenin polisi vardır, jandarması vardır, ordusu vardır, adalet örgütü vardır" demeyecektir. Elle, taşla, sopa ve silahla; nesi varsa onunla kendi yapıtını koruyacaktır.
Kullanıcı küçük betizi
Türk-Kan
Kuvva-i Milliye

İletiler: 6735

İletigönderen AlpereN » Cum Eki 17, 2008 11:46

acaba 2. Hükümet-Özkök yakınlığı vakası mı yaşıyoruz,
yoksa RTE Başbuğdan tırsmış olabilir mi?
ya da Önden gülüp arkadan vurmak mı denir RTEnin yaptığına,
Başbuğun ilerleyen zamanlardaki ağırlığını çok merak ediyorum.. :?
Kullanıcı küçük betizi
AlpereN
Üye
Üye

İletiler: 628

Şu dizine dön: Genel - Güncel Konular

Kİmler çevrİmİçİ

Bu dizini gezen kullanıcılar: Hiç kayıtlı kullanıcı yok ve 2 konuk

x