Basın Açıklaması :Kürt Açılımı ve Âkil Adamlar! / Bartu SORAL

Basın Açıklaması :Kürt Açılımı ve Âkil Adamlar! / Bartu SORAL

İletigönderen NİLGÜN BAŞTUĞ » Pzr Nis 07, 2013 15:57

Basın Açıklaması :Kürt Açılımı ve Âkil Adamlar!

AKP Hükümetinin başlattığı Kürt açılımında öne çıkan “bazı isimler” ve “akil insanlar”, 2007 senesinde Birleşmiş Milletler Kalkınma Örgütü kullanılarak yapılmak istenen 37 milyon dolarlık bölücülük faaliyetini bir kere daha göz önüne sermektedir.

Birleşmiş Milletler tarafından Güney Doğu Anadolu Bölgesinin kalkınması amacı ile Türkiye’ye gönderilen 37 milyon dolarlık fon, o dönem çeşitli sivil toplum örgütleri ve AKP’li Tarım Bakanı Mehdi Eker tarafından amaç dışı kullanılmak istenmişti. Dönemin Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı Müdürü Bartu Soral’ın tepkisi ile karşılanan olay kamuoyuna yansımış ve 37 milyon dolarlık fonu amaç dışı kullanmak isteyen kişiler, hedeflerine engel olan yetkilileri ortadan kaldırmaya çalışmıştı.

37 milyon dolarlık Birleşmiş Milletler fonunu istedikleri gibi kullanmak isteyen ve kendilerini “demokrasi” ve “insan hakları” maskesi altında saklayan bu kişilerin, bugün ortaya barış adı altında konan bölücülük açılımında önemli roller üstlendikleri görünmektedir.

  • Etyen Mahçupyan (Akil insan, TESEV Yön. Kur. Üyesi, Taraf Gazetesi Yazarı)

  • Osman Kavala (TESEV Yön. Kur. Üyesi, PKK Terör Örgütü lideri Öcalan tarafından, selam ve sevgi gönderilerek anıldı)

  • Meral Danış Baştaş (Birinci İmralı ziyaret heyetinde yer aldı; dönemin Uluslararası Af Örgütü Yöneticisi)

  • Reyhan Yalçındağ Baydemir (PKK Terör Örgütü lideri Öcalan’ın avukatı; dönemin İHD-Diyarbakır Başkanı)

  • Sezgin Tanrıkulu (CHP Genel Başkan Yardımcısı, dönemin Diyarbakır Baro Başkanı, Stratfor isimli ABD menşeili istihbarat örgütü tarafından kodlu)

  • Taraf Gazetesi (Akil insanlar sınıfında 8 eski/yeni yazarı olan gazete. 37 milyon dolarlık BM fonunun amaç dışı kullanımını sağlayabilmek amacıyla, gerçek dışı haberler yapan gazete.)

  • Mehdi Eker (AKP Tarım Bakanı, Diyarbakır Milletvekili)

Yukarıda ismi geçen şahıslar ve kurumlar, Güney Doğu Anadolu Bölgesinin kalkınmasında kullanılacak 37 milyon dolarlık BM fonunun amaç dışı kullanımı için çeşitli girişimlerde bulunmuşlar, mektuplar imzalamış, basın açıklamaları ve yalan haberler yapmışlardır.

Girişimlerini; “demokrasi” ve “insan hakları” gibi uluslararası değerlere dayandıran bu şahısların terör örgütü PKK ile ilişkileri, bu süreçte bir kere daha ortaya çıkmıştır. Türkiye’nin üniter yapısını tehdit eden ve terör örgütü başı Öcalan tarafından yönlendirilen bu süreçte rol alan bu şahısların, 2007 yılında Birleşmiş Milletler tarafından gönderilen 37 milyon dolarlık fona niçin müdahale ettikleri bugün daha net anlaşılmaktadır.

Kamuoyuna barış süreci gibi sunulan bu bölücülük girişiminde öne çıkan ve kendilerine akil insanlar ismi verilen veya çeşitli mevkilere getirilen şahısların asıl niyetleri 37 milyon dolarlık BM fonun ile ilgili yaşanan olaylarda ortaya çıkmıştı. Kurt Kapanı ismi ile kitaplaştırılan olaylar ve belgeler bugün bir kere daha önem kazanmıştır.

Bütün kamuoyunu, “demokrasi”, “insan hakları”, “barış” gibi ulvi değerleri, şahsi amaçları için rahatlıkla kullanabilen bu şahıslara karşı uyarmayı görev biliyorum.

Saygılarımla.

Bartu SORAL, 4 Nisan 2013
bartu@bartusoral.com.tr
Ben yaşayabilmek için, kesin olarak bağımsız bir ulusun evladı kalmalıyım. Bu yüzden ulusal bağımsızlık bence bir hayat sorunudur.
Ya istiklal, ya ölüm!
Kullanıcı küçük betizi
NİLGÜN BAŞTUĞ
GM Yazarları
GM Yazarları
 
İletiler: 694
Kayıt: Çrş Eki 26, 2011 12:44

Şu dizine dön: Bartu SORAL

Kİmler çevrİmİçİ

Bu dizini gezen kullanıcılar: Hiç kayıtlı kullanıcı yok ve 0 konuk

x