Başkanları Obama'ya Nobel, Memeci Altan'a Leipzig

Sivil örümcekler ile ilgili gelişmeler, yazılar ve değerlendirmeler

Başkanları Obama'ya Nobel, Memeci Altan'a Leipzig

İletigönderen Ram » Cmt Eki 10, 2009 16:00

Obama: Nobel Ödülü Uluslararası Bir Eylem Çağrısı

Başkan Barack Obama, Nobel Barış Ödülü’nü, 21 inci yüzyılın ortak sorunlarını karşılamada tüm uluslar için bir eylem çağrısı olarak kabul edeceğini açıkladı.

Bunun kendisi için bir sürpriz ve iltifat olduğunu belirten Obama, ödülü kendi başarılarının onaylanması değil Amerika’nın liderlik rolünün dünya halkı tarafından tanınması olarak gördüğünü söyledi.

Obama, kendisini, ödülü daha önce alan kişilerin arasında görmediğini de belirtti.

Norveç Nobel Komitesi, Oslo’da yaptığı açıklamada, Başkan Obama’nın uluslararası diplomasiyi güçlendirmek ve halklar arasında işbirliği sağlamak için gösterdiği olağanüstü çabalardan ötürü ödüle layık görüldüğünü bildirdi.

Komite ayrıca, karar verirken Obama’nın “nükleer silahlardan arındırılmış bir dünya” vizyonuna özel önem verdiğini vurguladı.

Nobel komitesi Obama’nın , en zor uluslararası sorunların çözümünde bile diyalog ve uzlaşmayı tercih eden bir lider olduğunu da kaydetti.

Komite, Obama’nın dünyanın dikkatini çeken ve dünya halkına daha iyi bir gelecek için umut veren çok ender liderlerden biri olduğunu bildirdi.

Komite, ayrıca Obama sayesinde Amerika’nın iklim değişikliği sorununun çözümünde artık daha yapıcı bir rol oynadığını da belirtti.


Kaynak:
İm (Kod): Tümünü seç
http://www.voanews.com/turkish/2009-10-09-voa15.cfm




Basın Özgürlüğü Ödülü Ahmet Altan'a Verildi

Dünyanın en önemli basın özgürlüğü ödüllerinden olan, "Leipzig Özgürlük ve Medyanın Geleceği Ödülü" Taraf gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ahmet Altan'a verildi.

Ödülü veren Leipzig Vakfı, Altan'ın, "cesur araştırmacı gazeteciliği" nedeniyle bu ödüle layık görüldüğünü belirtirken, "idealist ve tavizsiz" olarak tanımlanan Taraf gazetesinin çeşitli haberleri nedeniyle hükümet ve ordunun tepkisini çektiği vurgulandı.

Açıklamada, Ahmet Altan’ın 1915 Ermeni olaylarının kurbanlarıyla ilgili bir köşe yazısı nedeniyle 301.maddeden suçlandığı da belirtiliyor.

Ahmet Altan 30 bin Euro değerindeki ödülü, insan tacirleri ile ilgili röportajları ile tanınan Hırvat gazeteci Dusan Miljus ve İtalyan Camorra mafyası hakkında yazdığı kitap ile ünlenen Roberto Saviano ile paylaştı.


Kaynak:
İm (Kod): Tümünü seç
http://www.voanews.com/turkish/2009-10-08-voa22.cfm




İşte böyle işler dünyanın düzeni.
Mevzuubahs olan; millete saltanatını, hâkimiyetini bırakacak mıyız, bırakmayacak mıyız¿? meselesi değildir. Mesele, zaten emrivâki olmuş bir hakikati ifadeden ibarettir. Bu, behemehâl, olacaktır. Burada içtima edenler, Meclis ve herkes meseleyi tabiî görürse, fikrimce muvafık olur. Aksi takdirde, yine hakikat usûlü dairesinde ifade olunacaktır.

Fakat ihtimâl, bazı kafalar kesilecektir!
Kullanıcı küçük betizi
Ram
Zûlme Karşı İsyan!
 
İletiler: 8167
Kayıt: Sal Şub 20, 2007 1:06
Konum: Aç haritaya bak!

Şu dizine dön: Bağlantılı Gelişmeler ve Değerlendirmeler | S. Ö.

Kİmler çevrİmİçİ

Bu dizini gezen kullanıcılar: Hiç kayıtlı kullanıcı yok ve 1 konuk

x