Başkasının Hakkını Gasp Etmek

Başkasının Hakkını Gasp Etmek

İletigönderen mehmetgarip » Cmt Ağu 29, 2020 13:01

Bir bankada yâda başka bir yerde işiniz varsa medeni bir insan gibi sıraya girersiniz. Bir önünüzdeki insanı rahatsız etmeyecek bir konumda beklersiniz. Bulunduğunuz sırada ki işlem yapan ATM yâda gişe arıza yâda başka bir nedenle kapanırsa ne yaparsınız? Diğer çalışan taraflarda yeniden sıraya girmez misiniz?


İki gün önce ziraat bankasının üç ATM si olan bir şubesinde para yatırmak için sıraya girdim. Sıraya girerken bir önümde bekleyen 10 – 12 yaşlarında birine yakışıklı sırada mısın dedim. Değilim deyip kenara çekildi. Bende sıraya girdim. Bir şeylerin ters gideceği arkama sıraya giren maskesini takmayıp yarım metreye kadar sokulan uyarıya aldırmayan sigara içen adamdan belliydi. Bir hayli bekledikten sonra üç ATM den ortadaki bakıma girdi.


Baktım ortadaki ATM yi bekleyenlerden bazıları hâlâ bekliyor. Sıramı gasp edeceğini fark ettim ve iki tarafta yeniden sıraya girmeleri için uyardım. Benim dengimde bulunan kısa boylu 45 yaşlarındaki şahıs ben senden önce geldim birde yeniden sıraya mı gireceğim dedi. Bunun üzerine bir miktar münakaşa ve sıramı kaptı. Her ne kadar hazmedeme semde virüsten dolayı sosyal mesafemi korumak zorundaydım.


İki gün sonra yine aynı bankada işim olduğu için yine gittim. Bizden öce gelmiş birçok amca ve teyzeler bekliyordu. Bizde sıramızı aldık beklemeye başladık. Yine kısa boylu 50 yaşlarında biri herkesi yarıp bankanın açılma saatinden önce içeri girmek için defalarca girişimde bulununca bu konuya değinmem gerektiğini anladım.


Düşüne biliyor musunuz böyle insanlar göz göre göre birilerinin hakkını gasp etmek için çabalıyorsa eline fırsat geçince neler yapmaz ki? Bir memleketin kalkınması için önce kendin için istemekten öte herkes için istemeyi bileceksin. İnsan fıtratı birle yetinmediği için onu törpülemezsen başkasının hakkını gasp etmeyi kendinde hak görürsün.


Başkasının hakkına göz dikmeyi ne yüce dinimizi tasvip eder. Nede insanlık medeniyeti tasvip eder. İnsanlık! Medeniyet dediğin şey başkasını yok saymak değil, başkasının hakkını alabilecekken almamaktır.

28 Ağustos 2020
Gazeteci Yazar Mehmet GARİP
Kullanıcı küçük betizi
mehmetgarip
GM Yazarları
GM Yazarları
 
İletiler: 60
Kayıt: Sal Kas 06, 2012 22:01

Şu dizine dön: Gazete Köşe Yazarları

Kİmler çevrİmİçİ

Bu dizini gezen kullanıcılar: Hiç kayıtlı kullanıcı yok ve 7 konuk

x