'Başkomiserim Amerikalılar kapıyı açmadı'

Genel & Güncel Konular

'Başkomiserim Amerikalılar kapıyı açmadı'

İletigönderen tuba » Prş Tem 10, 2008 11:27

Kanlı baskında skandal iddia

Yaralı polisten amirine serzeniş: ’Başkomiserim Amerikalılar kapıyı açmadı.’

Hürriyet'in, 'duayen yazarı' Yalçın Bayer İstinye'de boğaza karşı kale gibi inşa edilen ABD İstanbul Konsolosluğunun izin hikayesini yazdı.

ABD Konsolosluğunun inşasına muhalefet eden ANAP'lı Belediye Mecslis Üyelerini o dönem RP'ye transfer eden iradenin bizzat Tayyip Erdoğan olduğu ortaya çıktı.

Ve 93 bin metrekare üzerine kurulu kale binayı koruyan ABD Deniz Piyadeleri saldırı sırasında kılını kıpırdatmadı. Çatışarak şehit ve gazi olan polislerimize kapıyı bile açmadı.

ERDOĞAN KİMLERİ TRANSFER ETTİRDİ

ABD İstanbul Başkonsolosluğu binası 93 bin m2 üzerine kurulu 120 milyon dolar harcanan bir yapı; ’Kartal Yuvası’ ya da ’ABD’nin Boğazdaki Kalesi’ olarak adlandırılıyor. Boğaza hakim... İçerden Amerikan Deniz Piyadeleri, dışardan da Türk polisi tarafından korunuyor.

Binanın yapımı Tayyip Erdoğan’ın Belediye Başkanlığı döneminde başladı. RP, o zaman Büyükşehir Belediye Meclisi’nin komisyon seçimlerinde üyeliklerinde ağırlık sağlayamıyordu. Bunun üzerine 11 ANAP’lı ile 2 DSP’li transfer edildi. Erdoğan, inşaatın planlarının Meclis’ten hemen geçmesi için yakından ilgilendi. Plan tadil işlemlerinin takip edilmesinde ANAP’dan RP’ye geçen Erhan Şenol (Eyüp), Zeki Yeşildağ (Beyoğlu) ve Nuri Yazıcı’yı (Üsküdar) bizzat görevlendirdi. ABD binasının temeli Erdoğan döneminde atıldı, Ali Müfit Gürtuna döneminde açıldı. (Bundan bir süre öne ABD’de yaşayan Engin Civan’ın kız kardeşi ile evlenen Rizeli Zeki Yeşildağ’ın abisi eski ülkücü Hasan Yeşildağ bir çek suçundan tutuklanıp Pınarhisar cezaevinde Erdoğan’a korumalık yapmıştı. Bu üç isim üçüncü dönemdir Belediye Meclisi üyesi.)

Saldırının bir başka acı yönü omuzundan vurulan genç polisin İstinye Hastanesi’nde başkomiserine yakınmasıydı: "Başkomiserim vurulduğum an yerimden kalktım, kapıyı açın diye bağırdım, duymadılar, açmadılar. Hiçbir Amerikalı da yardıma gelmedi. Orada yığıldım kaldım."

Resim
Kullanıcı küçük betizi
tuba
Üye
Üye

İletiler: 1113

İletigönderen MansurSah » Prş Tem 10, 2008 12:32

Biri "Kore" mi dedi?
Fatih "Mansur Şah" Özaydın

Hem Cemaat hem Cumhuriyet olunmaz,
Ters mıknatıslanma yapar!!!
Kullanıcı küçük betizi