Yaralı polisten amirine serzeniş: Başkomiserim Amerikalılar kapıyı açmadı.
Hürriyet'in, 'duayen yazarı' Yalçın Bayer İstinye'de boğaza karşı kale gibi inşa edilen ABD İstanbul Konsolosluğunun izin hikayesini yazdı.
ABD Konsolosluğunun inşasına muhalefet eden ANAP'lı Belediye Mecslis Üyelerini o dönem RP'ye transfer eden iradenin bizzat Tayyip Erdoğan olduğu ortaya çıktı.
Ve 93 bin metrekare üzerine kurulu kale binayı koruyan ABD Deniz Piyadeleri saldırı sırasında kılını kıpırdatmadı. Çatışarak şehit ve gazi olan polislerimize kapıyı bile açmadı.
ERDOĞAN KİMLERİ TRANSFER ETTİRDİ
ABD İstanbul Başkonsolosluğu binası 93 bin m2 üzerine kurulu 120 milyon dolar harcanan bir yapı; Kartal Yuvası ya da ABDnin Boğazdaki Kalesi olarak adlandırılıyor. Boğaza hakim... İçerden Amerikan Deniz Piyadeleri, dışardan da Türk polisi tarafından korunuyor.
Binanın yapımı Tayyip Erdoğanın Belediye Başkanlığı döneminde başladı. RP, o zaman Büyükşehir Belediye Meclisinin komisyon seçimlerinde üyeliklerinde ağırlık sağlayamıyordu. Bunun üzerine 11 ANAPlı ile 2 DSPli transfer edildi. Erdoğan, inşaatın planlarının Meclisten hemen geçmesi için yakından ilgilendi. Plan tadil işlemlerinin takip edilmesinde ANAPdan RPye geçen Erhan Şenol (Eyüp), Zeki Yeşildağ (Beyoğlu) ve Nuri Yazıcıyı (Üsküdar) bizzat görevlendirdi. ABD binasının temeli Erdoğan döneminde atıldı, Ali Müfit Gürtuna döneminde açıldı. (Bundan bir süre öne ABDde yaşayan Engin Civanın kız kardeşi ile evlenen Rizeli Zeki Yeşildağın abisi eski ülkücü Hasan Yeşildağ bir çek suçundan tutuklanıp Pınarhisar cezaevinde Erdoğana korumalık yapmıştı. Bu üç isim üçüncü dönemdir Belediye Meclisi üyesi.)
Saldırının bir başka acı yönü omuzundan vurulan genç polisin İstinye Hastanesinde başkomiserine yakınmasıydı: "Başkomiserim vurulduğum an yerimden kalktım, kapıyı açın diye bağırdım, duymadılar, açmadılar. Hiçbir Amerikalı da yardıma gelmedi. Orada yığıldım kaldım."