Batı’nın akıl hocaları –falcıları- ne diyor…

Batı’nın akıl hocaları –falcıları- ne diyor…

İletigönderen Erkan Güçiz » Cum Mar 04, 2016 3:35

“Türk liderlerin Kürtler üzerindeki zalim baskıları sonlandırma ve Kürtlerin yerel özerklik taleplerini kabul etme zamanı gelmiştir.

Ordu buna karşı çıkacaktır.

AKP, iktidara gelmesine yardım eden seçmenlerine, yani liberal Türk ve Kürtlere erişerek, ordunun ve katı milliyetçilerin karşı çıkmalarının üstesinden gelebilir.

Türk liderler, davranışlarını Anadolu’nun geçmişiyle açıklamaya kalkıştıklarında Anadolu’nun tarihte çeşitli etnik kökenleri barındırdığını da kabullenmek zorundalar.

Malazgirt zaferiyle Anadolu’ya girişleri, Türk milliyetçilerinin iddia ettiği gibi, Anadolu’yu ‘Türk Yurdu’ yapmadı.

Türkiye, geçmişine bakarsa görecek ki, baskı ile bağdaşıklık ısrarı ülkeyi yalnız bölmekle kalmayacak üstelik parçalayacak.”



Yukarıdaki alıntının kaynağı1 makalenin yazarı Halil Magnus Karaveli, çalıştığı kuruluş tarafından şöyle tanımlanıyor:

Orta Asya-Kafkaslar Enstitüsü ve İpek Yolu Araştırmaları Ortak Programında kıdemli uzmandır. Türkiye Analizi yayın grubunun yazı işleri sorumlusudur.
Yakın zamanlarda, Kemalizm’in yarattığı çözümsüzlük ve Türk devlet gelenekleriyle toplumsal bağımsızlığı barıştırma konularında odaklanmıştır.


Ek bilgi:
İsveç Genelkurmay Başkanlığı’nın parasal desteği ile hazırlanan ve Ekim 2008’de yayınlanan “Parçalanmış bir Türkiye’nin geleceği: Laik ve Bölünmez mi? - Prospects for a ‘Torn’ Turkey: A Secular and Unitary Future?2” başlıklı raporda Karaveli, Deniz Baykal’ın istifa edip yerine Kılıçdaroğlu’nun geleceğini, “Baykal’ın falına bakarak”, tam 18 ay önceden yazmıştı.

Kuruluş, ABD eski Savunma Bakanı Rumsfeld Vakfı yoluyla (ileride CIA ajanı olarak kullanılacak) genç yazarlara "burslar" vermektedir.



1.https://www.foreignaffairs.com/articles/turkey/2016-03-02/turkeys-decline
2.http://www.silkroadstudies.org/component/jifile/download/ODYyODNjZDc4MzU1ODdiNzYzNjViNzIxMDgyODgyOGM=/0810turkey-pdf.html
Uluslar, egemenliklerini geçici bile olsa, bırakacağı meclislere dahi gereğinden fazla inanmamalı ve güvenmemelidir. Çünkü meclisler bile despotluk yapabilir ve bu despotluk bireysel despotluktan daha tehlikeli olabilir. Meclislerin öyle kararları olabilir ki, bu kararlar ulusun yaşamına giderilmesi olanaklı olmayan zararlar verebilir.
Gazi Mustafa Kemâl Atatürk

Erkan Güçiz

Facebook - TC ERKAN GÜÇİZ
Kullanıcı küçük betizi
Erkan Güçiz
Genel Yetkili
Genel Yetkili
 
İletiler: 421
Kayıt: Çrş Eyl 29, 2010 5:18

Şu dizine dön: Erkan GÜÇİZ

Kİmler çevrİmİçİ

Bu dizini gezen kullanıcılar: Hiç kayıtlı kullanıcı yok ve 0 konuk

x