Bayat kuyruğu!

Genel & Güncel Konular

Bayat kuyruğu!

İletigönderen Pınar » Cmt Haz 14, 2008 14:27

Bayat kuyruğu!

300 gramlIk ekmeğin 75 YKR olmasının ardından, insanlar bayat ekmek için kuyruğa girdi. Vatandaşlar 40 kuruş ödedikleri bayat ekmeği alabilmek için sabah 6’da sıraya dizilirken, bu işten tek memnun olan günde 5 bin bayat ekmek satan fırınlar oldu!

40 kuruşluk bayat ekmeğe hücum

İzmir’de, 300 gram ekmeğin 75 Ykr olmasının ardından vatandaşlar 2-3 günlük ekmeği ucuza almak için birbiriyle yarışıyor.

40 Ykr’den satılan bayat ekmeğe İzmir’de büyük rağbet var. Karşıyaka’da bir ekmek fabrikası önünde uzun kuyruklar oluşturan vatandaşlar zamlardan sonra bayat ekmek almaya başladıklarını söyledi. Piyasada 300 gram ekmek 75 Ykr’den satılırken, fabrika sahipleri bayat ekmeği 40 Ykr’den satışa sunuyor. Sabah 06.00’da fabrikanın önünde toplanan vatandaşlar bayat ekmek satış bölümünün açılmasını bekliyor.

Başka çareleri yok

70 yaşındaki Ahmet Çetin de hayat şartlarından dolayı bayat ekmek kuyruğuna girdiklerini belirterek “Biz 8 haneyiz. Günde 32 ekmek alıyorum ve 13 YTL para veriyorum. Ama taze ekmek alsam 16 YTL vereceğim. Ekmek zamları ve geçim sıkıntısı bizleri bayat ekmek yemeğe zorladı” dedi. Kuyruklar da bekleyen bir diğer vatandaş ise şunları söyledi: “Biz hergün sabah gelerek burada bayat ekmek alıyoruz. Bizde taze ekmek yemek isteriz ama aldığımız para ve yaşantımız belli.” Öte yandan, Manisa Tüketici Hakları Derneği, 300 gram ekmeğin fiyatının 70 kuruşa çıkarılması kararını iptal amacıyla mahkemeye başvuracak. Dernek Başkanı Rıfat Eriş Asyalı, “200 gram ekmek 40 kuruştu. 300 gram ekmeğin de 60 kuruş olması gerek” dedi.

Resim
Halk tarafından devlete "Sen bana hizmet etmek için varsın, bunun ötesinde senin bir anlamın yok" dendiğinde herşey yoluna girecektir...

(Osman Pamukoğlu)
Kullanıcı küçük betizi
Pınar
Üye
Üye

İletiler: 1380

Şu dizine dön: Genel - Güncel Konular

Kİmler çevrİmİçİ

Bu dizini gezen kullanıcılar: Hiç kayıtlı kullanıcı yok ve 0 konuk

x