Bir dönemin CHP Genel Sekreteri Ertuğrul Günay, adaylık için AKP ile el sıkışma noktasına geldi.
Ordu ya da İzmirden adaylığı konusunda uzlaşma noktasına gelindiği belirtilirken, Günay, yıllardır sağ partilerden kendisine teklif geldiğini kaydetti. Günay, CHPde siyaset yapmasının engellendiğini belirterek, Çeşitli engellemelerle karşılaşan bir insan olarak elbette farklı alanlardan, en üst düzeylerden ilgi gösterilince sevgi ve teşekkür duyguları da hissediyorsunuz diye konuştu.
Türkiyede siyasetin yeniden kurulduğunu söyleyen Günay, sağ ve sol tanımlamalarını da babadan kalma söylemler olarak değerlendirdi.
Kaynak:Hürriyet web sitesi,18.05.2007
Yukarıdaki haberde gördüğünüz kişi haberde de yazıldığı gibi bir dönem CHP Genel Sekreterliği'de yapmış bir kişi.
Ben insanların zaman içerisinde düşüncelerinde değişmeler olabileceğine inanıyorum ama bu tarz 180 derecelik değişimler için insanın ileriye doğru dönüşmesine-değişmesine inanırım,geriye doğru değil.Dolayısıyla çıkar için yapılmış bir tavır değişikliği sözkonusu.Adam zaten haber için de de içindeki uhdeyi açıklamış.
Baykal'a hep hangi suçlamalar yapıldı-yapılır-yapılıyor?"Efendim geçimsiz adamdır.Hizipçi adamdır.Uzlaşmaz adamdır."
Peki şu isimlere bir bakalım.
Aydın Güven Gürkan
İsmail Cem
Ertuğrul Günay
Ercan Karakaş
Baykal'ın etrafından >uzaklaştırdığı bu adamlardan 2sine Allah rahmet eylesin ama DSP'yi Kemal Derviş ile arkadan vuran İsmail Cem-ve daha sonra Derviş onu da arkadan vurdu-,Ertuğrul Günay yukarıda haber konusu olan kişi,Aydın Güven Gürkan için çok fazla bir şey demeyeceğim ama sonuç olarak Baykal ile anlaşamadı.Ercan Karakaş'ın da ne kadar 6 Ok ilkelerine bağlı olduğunu bilen bilir.
Mustafa Sarıgül konusu da ayrı tabi.Şimdi Baykal ile mücadele eden,tavır alan kişiler yukarıda,durumları da ortada.
Son olayda Baykal'ın tavrı da ortada.Birleşelim diyor,cevap Hayır.İttifak yapalım,diyor nazlanmayla karşılaşıyor.Ama toplum baskısı ile ittifak en azından gerçekleşiyor.
Netice olarak Baykal'a en azından son 10 senelik dönemde haksızlık yapıldığını düşünüyorum.