Baykal'a Kuzey Irak'tan davet
KYB lideri Celal Talabani, CHP Genel Başkanı Deniz Baykalı Iraka davet etti.
Ankara'nın bir numaralı gündem maddesi olan Kürt sorunu konusunda flaş bir gelişme yaşandı: Talabani, CHP Lideri Deniz Baykalı Iraka
davet etti.
Türkiye, Kürt sorununun çözümü konusunda Cumhurbaşkanı Abdullah Gülün bahsettiği tarihi fırsatın ne olduğunu tartışırken, Ankarada, CHP Genel Merkezinde çok önemli bir gelişme yaşandı.
Irakın Kürt kökenli Cumhurbaşkanı ve Kürdistan Yurtseverler Birliği Partisinin lideri Celal Talabani, CHP Lideri Deniz Baykalı Iraka davet etti.
Davet, Talabaninin Ankaradaki temsilcisi Behruz Galali tarafından iletildi.
CHP Genel Merkezinde Genel Başkan Yardımcısı Onur Öymeni ziyaret eden Galali, Talabaninin partisinin CHP ile ilişkilerini geliştirmek istediğini bildirdi.
KYBnin internet sitesine göre, KYB Temsilcisi Galali, CHP Genel Merkezini ziyaret ederek Başkan Yardımcısı Onur Öymen ile bir araya geldi. Görüşmede Öymenin, KYB ile ilişkileri geliştirmeyi umuyoruz ve Irak ile daha yakından ilgileneceğiz dediği bildirildi.
Görüşmeyi Hurrriyet.com.trye doğrulayan Öymen de, Parti politikalarımızı yakından izliyorlar. Görüşmede, bu politikalara önem verdiklerini söylediler diye konuştu.
Talabaninin, Galali aracılığıyla Baykalı Iraka davet ettiğini kaydeden Öymen, ayrıca Talabaninin partisinden bir heyetin yakın zamanda Ankaraya gelerek, CHP ile görüşmelerde bulunacağını da açıkladı.
KYB heyetin programı ve ziyaret tarihi üzerinde çalışılmakta olduğunu söyleyen Öymen, Galali ile görüşmede, Sayın Baykalın yaptığı son konuşmalar üzerinde durduk. CHPnin Irak konusuna yaklaşımını çok yakından izlediklerini söyledi dedi.
Hürrriyet/ANKA
Kaynak