Baykal:Terörü kavrayamıyor!

Genel & Güncel Konular

Baykal:Terörü kavrayamıyor!

İletigönderen Veled » Çrş Haz 13, 2007 12:39

Terörü kavrayamıyor!
Başbakan Erdoğan’ın sınırötesi operasyon konusundaki açıklamalarına CHP lideri Deniz Baykal’dan tepki geldi. Baykal, “Erdoğan’ın açıklamaları, onun terör meselesini hiç kavramamış olduğunu gösterir” dedi.

Özel bir televizyon kanalında soruları yanıtlayan CHP lideri Baykal, Başbakan Erdoğan'ın Kuzey Irak'a olası bir operasyon konusunda söylediği, "Türkiye'deki teröristlerle mücadele bitti mi ki sıra Irak'takilerle mücadeleye gelsin' sözlerini eleştirdi.

Baykal, terörün Türkiye'nin en önemli konusu olduğunu söyledi.

Bu konuda yeni bir yaklaşım sergilenmesi gerektiğini ifade eden Baykal, terör örgütünün karargahının Irak'ta olduğunu ve bu tablonun değiştirilmesi gerektiğini kaydetti.

"Türkiye yaptırımları gündeme getirmeli"

"Irak'taki terör Türkiye'deki terörü beslediği için bizi ilgilendiriyor" diyen Baykal, karargahın, lojistik desteğin, patlayıcının, mayının Irak'ta bulunduğunu, teröristlerin de fırsat buldukça Türkiye'ye girdiğini söyledi.

ABD'nin Irak'a müdahalesi öncesinde Türkiye'nin Irak'la olan sınırının güneyinde bir güvenik koridoru oluşturulması gerektiğini ifade ettiğini hatırlatan Baykal, bunu Irak'ı işgal etmek, rejimini değiştirmek, toprak elde etmek gibi bir amaçla değil, tamamen terör tehdidine karşı güvenlik nedeniyle önerdiğini anlattı.

Baykal, Türkiye'nin Irak'tan yönelen terör tehdidi konusunda yaptırımları gündeme getirmesinin uluslararası hukuk açısından da sorun yaratmayacağını belirterek, "Türkiye'nin caydırıcı gücünü kullanması lazım. Bunu kullanmayı önleyecek olan Başbakan'ın böyle konuşmalar yapmasıdır" dedi.

"TBMM olağanüstü toplanmalı"

Baykal, ortada siyasi bir irade bulunmamasına rağmen Türk Silahlı Kuvvetleri'nin "Eninde sonunda Türkiye'nin harekete geçmek zorunda kalabileceğini" değerlendirerek, sınırda ciddi bir tahkimat yaptığını söyledi.

Kararlılığını ortaya koyması durumunda uluslararası alanda herkesin eninde sonunda Türkiye'nin haklılığını kabul edeceğini savunan Baykal,"Türkiye sınırın güneyine çok ciddi bir askeri varlığını koyduğu anda ne sınırdan terörist geçişi kolay olur ne de kuzey Irak'tan Türkiye'ye karşı, Türkiye'yi tahrik edecek haksızlıklar, yanlışlıklar yapılır"diye konuştu.

Baykal, Türkiye'nin içinde bulunduğu ortamda en öncelikli konuların başında derhal Meclis'in toplanmasının geldiğini söyledi. CHP lideri bu ihtiyacı hissettiklerini ve bir girişimde bulunabileceklerini kaydetti.

"Camide protesto doğru değil"

Baykal, şehit cenazelerinde hükümet üyelerine yönelik protestolarda bulunulduğunun hatırlatılması üzerine, bundan üzüntü duyduğunu belirtti.
Bir şehit cenazesinde herkesin üzüntüsünü ifade etmek istemesinin saygıdeğer bir davranış olduğunu kaydeden Baykal, "Camide kimse kimseyi sorgulamamalı, suçlamamalı. Camilerdeki siyasi gösterilerin, caminin uhrevi havasına ve konumuna ters düştüğünü, bi rşehidin arkasından herkesin üzüntü duyma hakkına sahip olduğunu düşünüyorum" dedi.

"Belki şehidin bazı yakınları duydukları üzüntüyü belki haksızlık yaparak, birilerini suçlayarak ifade ediyor da olabilirler. Siyasetçilere düşen görev bu tür durumlarda daha kucaklayıcı olabilmektir" diyen Baykal, "Hükümet çok asabi bir ruh hali içerisinde olaylar karşısında soğuk kanlı davranamıyor" yorumunda bulundu.

"Şehitleri bir hükümet önleyemeyebilir. Bu hükümet ya da başka bir hükümet döneminde şehitler olabilir. Ama bu hükümetin durumu daha farklı" diyen Baykal "Toplumda yavaş yavaş bu hükümetin terörle mücadele konusunda gerekeni tam yapmadığı, yapmaktan uzak durduğu, hatta tam tersi şehit verilmesine yol açan siyasi mücadelenin arkasındaki çevrelerle yakın ilişki içinde olduğu değerlendirmesi var" sözlerini kullandı.

Kanal Türk
http://www.kanalturk.com.tr/19286/terörü-kavrayamıyor!.html
Kullanıcı küçük betizi
Veled
Satılmıştır

İletiler: 3

İletigönderen Çetin Taş » Çrş Haz 13, 2007 18:55

Baykal'ı son günlerde daha da beğenmeye başladım.Ya eskiden böyle değildi,ya da ben eskiden çok önyargılıydım.
Kemalistim.Vatanımı her şeyden çok seviyorum.
Kullanıcı küçük betizi
Çetin Taş
Üye
Üye

İletiler: 2354

İletigönderen MedceziR » Çrş Haz 13, 2007 19:04

Çetin Taş, abi Bay-kal hep aynıydı, şimdi ki konuşmaları seçim yatırımları..
Resim

"Vaziyeti düzeltmek için mutlaka Avrupa'dan nasihat almak, bütün işleri Avrupa'nın emellerine göre yapmak, bütün dersleri Avrupa'dan almak gibi birtakım zihniyetler belirdi. Halbuki hangi istiklal varki ecnebilerin nasihatlarıyla ecnebilerin planlarıyla yükselebilsin!
Tarih böyle bir hadiseyi kaydetmemiştir..."

Söylesem tesiri yok
Sussam gönül razı değil...
Kullanıcı küçük betizi
MedceziR
Üye
Üye

İletiler: 1763

İletigönderen Çetin Taş » Çrş Haz 13, 2007 22:50

Seçim yatırımlık konuşmalar başka türlülur be Medcezir kardeş.Bak Tayyip'e.ABD'nin,Barzani'nin söylediklerini söyleyerek sınırötesi harekata karşı çıkıyor.ABD kontrollü medyanın ve Kürt vatandaşların oylarını hedefliyor herhalde :mrgreen:
Kemalistim.Vatanımı her şeyden çok seviyorum.
Kullanıcı küçük betizi
Çetin Taş
Üye
Üye

İletiler: 2354

İletigönderen Veled » Çrş Haz 13, 2007 22:51

Çetin Taş, bende MedceziR, gibi düşünüyorum abi bu adam değişmez
Kullanıcı küçük betizi
Veled
Satılmıştır

İletiler: 3

Şu dizine dön: Genel - Güncel Konular