Almanya'da mülkiyeti kendisine ait evin balkonuna bayrak asan Türk'e para cezası
35 yıldan beri Almanya'da yaşayan Denizlili Nihat Kesici'nin 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla mülkiyeti kendisine ait olan evin balkonuna astığı Türk bayrağı yüzünden başı belaya girdi. Ev Bürosu tarafından mahkemeye verilen ve 500 euro para ceza istenen Kesici'nin, bayrağı yeniden balkona asması durumunda bu kez kendisinden 250 bin euro talep edileceği bildirildi.
Almanya'da evinin balkonuna Türk bayrağı astığı için mahkemelik olan Türk vatandaşı Kesici, yaşadığı olaya anlam veremediğini söyledi. Kesici, "Biz bütün ülkelerin bayrağına saygılıyız. Milli bayramımızda bayrağımı balkonuma asmam neden birilerini rahatsız etti anlayamadım. Bu anlamsız muameleye tabi tutulmamın hiçbir izahı yoktur. Konu ile ilgili olarak hukuki süreç başlattım" dedi.
Dava dilekçesindeki Türk bayrağını tekrar asmanız durumunda 250 bin euro para cezası ya da 6 aydan 2 yıla kadar hapis cezası tehdidinin ise anlaşılır bir yanının olmadığını kaydeden Kesici, "Bu yöntemlerle bayrak sevgimizi azaltamazlar" diye konuştu.
"Ev Bürosu'ndan görevli olarak gelen kişilerin, 'Politik sebeplerden dolayı Türk bayrağını astınız, Kürtler görürse eve saldırabilir. Bundan dolayı da çevreye zarar verme durumu ve tatsız olaylar çıkabilir' dediklerini belirten Kesici, "Oysa her Kürt PKK'lı değildir. PKK ile Kürt vatandaşlarımızı ayırt etmek istemeyenleri ve Türk bayrağının bir ulusun sembolü olduğunu anlamak istemeyenleri daha akıllı, mantıklı işlerle uğraşmaya davet ediyorum" ifadelerini kullandı.
Ev Bürosu'nun kendilerini 24 Ekim 2007 günü telefonla uyardığını söyleyen Kesici, "Ev Bürosu'ndaki görevli şahıs, bayrak asmam dolayısıyla çevreden şikayetler geldiğini ve Türk bayrağını kaldırmamızı istedi. Kendisine bayrağın bir hafta boyunca balkonda kalacağını ve kimseye de zararının olmadığını söyledim. Zira, 29 Ekim 2007 tarihinde Cumhuriyet Bayramı'mızın olduğunu ve bayrağımızın asılı kalmasında bir sorunun olmadığını, kimseyi de rahatsız etmediğini ve herhangi bir siyasi partinin sembolü de olmadığını söyledim. Aynı apartmanda oturan bir başka arkadaşımda bayrak asmıştı. Kendisine yazılı uyarı göndermişler, fakat bana öyle bir uyarı da göndermediler. Hatta bayrağı evimin içerisine asmamı bile yasakladılar" dedi.
Bundan sonraki süreci de değerlendiren Kesici, "Beni ve eşimi dava eden Ev Bürosu'nun açmış olduğu davaya avukat aracılığı ile itiraz ettik. Bizden istenen 500 Euro'yu ödememek için kanuni hakkımızı sonuna kadar savunmaya kararlıyız. Üzerinde düşünülmesi gereken ise, biz Türkler, herkesin bayrağına saygılıyız, fakat aynı saygıyı başkaları bizim bayrağımıza da göstersinler. Bundan sonra gördükleri Türk bayrağını indirsinler diye, bütün Türkler'i mahkemeye mi verecekler diye düşünüyorum" şeklinde konuştu.
Bölgede yaşayan vatandaşlarımız ise, çok sayıda Türk'ün evinde bayrak asılı olduğunu ve mahkemeye verilmeye hazır olduklarını dile getirdi.
etikhaber