BDP'li Vekilin PKK ve Terörist Tanımı

BDP'li Vekilin PKK ve Terörist Tanımı

İletigönderen Sabırlı_Vatandaş » Pzr Tem 03, 2011 12:21

BDP'li vekilin PKK ve terörist tanımı

BDP, bir yandan boykot ve yemin krizine çözüm ararken diğer yandan da sert açıklamalarla ipleri geriyor. BDP İstanbul Milletvekili Sebahat Tuncel'in, 8 askeri şehit eden PKK'lı canlı bombaya yönelik övgüsü çözüm arayışlarını gölgeledi. BDP'li bazı vekiller tansiyonu düşürme çağrısı yapmak yerine sadece "herkes üslubuna dikkat etmeli" derken, bazıları ise "PKK halk hareketidir, terörist dememizi beklemeyin" diyerek tansiyonu yükseltmeyi tercih etti.

Boykot krizinin aşılması için Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün önceki gün bağımsız milletvekilleri Ahmet Türk ve Şerafettin Elçi'yi kabul ettiği sırada, Tuncel'in "canlı bomba övgüsü" büyük tepki topladı. BDP kanadından ise farklı yorumlar geldi.

ÇATIŞMA DİLİ BİTMELİ AMA...

BDP Şanlıurfa Milletvekili İbrahim Binici, "Çatışma dili bitmeli, barış, kardeşlik söylemleri ön plana çıkmalı" demesine karşın Tuncel'in sözlerini şaşırtıcı bulmadı. Binici, "Sebahat'ın sözleri neden şaşırtıyor? Kendi cephemizden kahraman olarak görüyoruz" dedi ve şunları söyledi: "(PKK) O insanlar dağda çiçek toplayıp, piknik yapmıyorlar. İnsanlık dışı muamelelere maruz kalmışlar ve silahlı mücadeleyi seçmişler. Biz siyaset zeminine çekmek istiyoruz. Ancak Dicle kararı da gösteriyor ki siyaset yapmamızı istemiyorlar. Biz halk hareketine terörist demeyiz. Mandela, Castro da teröristti, şimdi kahraman. Bizden bunu beklemeyin. PKK bir halk hareketidir, bunu herkesin görmesi lazım. Terörizmle mücadele olarak görüldükçe bir adım ileri gidilemez. Dicle kararını veren YSK birlikte özgür, kardeşçe yaşamı engelliyor. Bu oyun bozulmalı."

"MECLİS TATİLE GİRMESİN"

BDP Hakkâri Milletvekili Esat Canan ise Türkiye'nin kritik bir dönemden geçtiğini ve herkesin üslubuna dikkat etmesi gerektiğini söyleyebildi. Canan, "Biz özgürlük, demokrasi ve çözümden yana bir partiyiz, Meclis'e gelip çözüm aramaktan kaçmıyoruz. Ancak Başbakan'ın açıklamaları çok sertti. 'İster gelin ister gelmeyin' demekle çözüm bulunamaz" dedi. PKK'nın 15 Temmuz'a kadar eylemsizlik kararını anımsatan Canan, Hatip Dicle krizinin aşılması için Meclis'in tatile girmemesi gerektiğini söyledi. Canan, "Cumhurbaşkanı ziyareti ve oradan gelen mesaj umut yarattı. Diğer partilerin olmadığı bir Meclis olur ama meşruluğu tartışılır. Meclis tatile girmeden çözüm için gerekli yasal düzenlemeler yapılabilir. Böylece anayasa çalışması da kolaylaşır" yorumunu yaptı.

İLK RESMİ GRUP DİYARBAKIR'DA

Resmi olarak 29 vekille parti grubunu kuran BDP, 5 Temmuz Salı günü Diyarbakır'da toplanıyor. Çankaya görüşmesinin sürdüğü saatlerde parti çalışmalarını değerlendiren BDP Grup Başkanı Selahattin Demirtaş, "Diyarbakır, bizim için semboldür. Bu Ankara ile ilişkimizi kestiğimiz anlamına gelmez. Sorun çözülene kadar grup toplantılarımızı orada yapmaya devam edeceğiz" dedi. Demokratik Toplum Kongresi de (DTK) "Hatip Dicle'nin vekilliğinin düşürülmesi, tutuklu vekillerin tahliye edilmesi" gündemiyle bugün Diyarbakır'da toplanacak.

'Mezara gidip özür dileyeceğim'

BDP İstanbul milletvekili Sebahat Tuncel'in, 1996'da 8 askerin şehit olmasına neden olan eylemi gerçekleştirilen teröristi övmesi, o saldırıda yaşamını yitirenlerin yakınlarını üzdü. Tunceli'de gerçekleştirilen bombalı saldırıda yaşamını yitiren Celal Hatıl'ın babası Mehmet Hatıl, BDP'li vekilin sözlerini duyduğunda şaşkınlığını gizleyemedi. Karabük'te yaşayn Hatıl, "Bu sözler gerçek olamaz. Bir kez daha söyleyeyim, inanamıyorum" dedi. "Tuncel askerliğin nesini biliyormuş? 8 kişi öldü orada haberi var mı?" diye soran Hatıl, "Bu sözlerle acımın tazelenmesini istemiyorum" diye konuştu. Karabük Şehit ve Gazi Aileleri Derneği Başkanı Gürkan Çakır da, "Meclis çatısı altında, dokunulmazlık zırhıyla en değerli duygularımızı rencide eden açıklamalar karşısında ne diyebiliriz ki? Ben de şehit oğluyum. Teröristler istedikleri gibi konuşuyor. Bize gerginlik yaratmayın diyorlar. Biz basın açıklaması bile yapamıyoruz. Bir de onların söylediklerine bakın" diye konuştu. Asker babasını 1977'de kaybettiğini ve kendisinin de bir şehit oğlu olduğunu dile getiren Çakır, "Hassasiyetimiz çok büyük. Yaralanan diğer şehitlerimizi rencide etmek, bu açıklamaları duymak bizi üzüyor. Hepsinin mezarına gidip maneviyetlarını koruyamadığımız için özür dileyeceğim" dedi. Tunceli'deki şehitlerden Yusuf Yıldırım'ın memleketi Ordu'daki Şehit Derneği Başkanı Hasan Kaplan ise, "Sebahat Tuncel kim ki? Bunların eline silahı veren kimse, şehidin üzerinden siyaset yapmasın" ifadelerini kullandı.

Kaynak
Ey Türk istikbalinin evlâdı! İşte, bu ahval ve şerâit içinde dahi, vazifen; Türk İstiklâl ve Cumhuriyetini kurtarmaktır! Muhtaç olduğun kudret, damarlarındaki asil kanda mevcuttur!
Kullanıcı küçük betizi
Sabırlı_Vatandaş
Salık Takımı
Salık Takımı
 
İletiler: 101
Kayıt: Cmt Tem 31, 2010 9:42

Re: BDP'li Vekilin PKK ve Terörist Tanımı

İletigönderen Ram » Pzr Tem 03, 2011 14:04

Ayrıca Hasip adlı cani ortağı haydut şöyle diyor:

    Bu sorunu çözemezseniz ve Kürtler ’bu Ankara meclisi, bizim meclisimiz değildir artık’ duygusuna kapıldığı an, Tayyip Erdoğan iktidarı ve şurekası 6 ay ayakta kalamaz. O zaman halkın başkaldırı hakkı doğar, meşru hakkı doğar. Bunu bu noktaya getirmeye kimsenin hakkı var mı? Bizim, siyasi partilerin, cumhurbaşkanının, başbakanın hakkı var mı?

    BM’nin 665 sayılı kararı da vardır. Diktatör, hak ve özgürlükleri tanımıyorsa, zulüm ediyorsa, operasyon yapılıyorsa, ezilen hakların başkaldırı hakkı vardır. Oysa biz gelip Meclis’te çözelim diyoruz. Halk bizi bunun için gönderdi. Gelin halkın iradesini tutuklamayın, kelepçelemeyin. Sizin terörist dediğiniz bizim için kahraman, vatanseverdir. Ya irademiz çıkar özgür olur Meclis’e gelir, ya da Meclis’in iradesi yok olur kelepçelenir.

http://www.yg.yenicaggazetesi.com.tr/ha ... aber=52719


Sabahat adlı cani ortağı haydut ise şöyle demişti:

    Zilan yoldaş (*)  özgürlük hareketi açısından önemli bir isimdir. Sadece sisteme karşı kendi bedeninde bomba patlatmamış, aynı zamanda erkek egemen sisteme karşı kadın mücadelesine önemli bir çıkış yapmıştır. Sadece Zilan değil, Kürt özgürlük tarihine baktığımızda binlerce şehidimiz var. 18 bin gerilla bu 30 yıllık mücadele yaşamını yitirmiştir. Bunların arasında binlerce kadın arkadaşımız var. Bizim bugün rahat siyaset yapmamızı, bu kadar rahat konuşmamızı bu mücadeleye ve bu arkadaşlarımıza borçluyuz. 30 yılda çok büyük emekler ve çok büyük bedeller verildi. Ancak halen yolumuz var.

    Zilan yoldaşın canını ortaya koyarak sisteme karşı vücudunu bomba yapıp patlatmasını kendi mücadelemiz olarak görmeliyiz. Şehitlerimizi anarken sadece onların önünde saygı ile eğilmekle değil, onların yaşam idollerini kendimize yaşam idolu olarak görmeliyiz.

http://www.yg.yenicaggazetesi.com.tr/ha ... aber=52669


 (*) Zilan kod adlı cani hakkında: 30 Haziran 1996 tarihinde Tunceli kent merkezinde Cumhuriyet Meydanı’nda bayrak merasimi yapan askerlerin arasına hamile kılığında girerek vücuduna sardığı bombaları patlatıp intihar saldırısı düzenleyerek 8 askerin şehit olmasına, 29 askerin de yaralanmasına yol açan "Zilan" kod adlı PKK’lı Zeynep Kınacı
Mevzuubahs olan; millete saltanatını, hâkimiyetini bırakacak mıyız, bırakmayacak mıyız¿? meselesi değildir. Mesele, zaten emrivâki olmuş bir hakikati ifadeden ibarettir. Bu, behemehâl, olacaktır. Burada içtima edenler, Meclis ve herkes meseleyi tabiî görürse, fikrimce muvafık olur. Aksi takdirde, yine hakikat usûlü dairesinde ifade olunacaktır.

Fakat ihtimâl, bazı kafalar kesilecektir!
Kullanıcı küçük betizi
Ram
Zûlme Karşı İsyan!
 
İletiler: 8167
Kayıt: Sal Şub 20, 2007 1:06
Konum: Aç haritaya bak!


Şu dizine dön: Gazete Köşe Yazarları

Kİmler çevrİmİçİ

Bu dizini gezen kullanıcılar: Hiç kayıtlı kullanıcı yok ve 3 konuk

x