Bilgisayar verileri delil değil

Genel & Güncel Konular

Bilgisayar verileri delil değil

İletigönderen Çetin Taş » Sal Tem 08, 2008 18:25

CHP Milletvekili Seyhan: ''Bilgisayar verileri bilgi ve delil değildir.Çünkü kanunen yedeklenip sanıkların avukatlarına bilgisayar-lap topların verilmesi gerekir.''

Kaynak: ULUSAL KANAL 19:00 ANA HABER BÜLTENİ
Kemalistim.Vatanımı her şeyden çok seviyorum.
Kullanıcı küçük betizi
Çetin Taş
Üye
Üye

İletiler: 2354

İletigönderen tuba » Sal Tem 08, 2008 18:38

CHP’li Seyhan, Ergenekon soruşturmasında el konulan bilgisayarların hard disklerinin yedeklenerek hemen savunma avukatlarına verilmesi gerektiğini söyledi. Seyhan, “Aksi takdirde bu bilgisayarlardan elde edilen belgeler, delil olarak kullanılamaz” dedi.

ANKARA - CHP Adana milletvekili Tacidar Seyhan, Ergenekon soruşturmasının adli boyutuyla ilgili önemli bir iddia ortaya attı. Seyhan, gözaltına alınan zanlıların ev ve işyerlerinden polis tarafından alınan bilgisayarların hard disklerinin Ceza Muhakemeleri Usul Kanunu’nun 134. maddesine göre yedeklenerek hemen savunma avukatlarına verilmesi gerektiğini söyledi.

CHP’li Tacidar Seyhan’ın NTV’ye konuyla ilgili şu açıklamayı yaptı:

“Eskiden hakkında delil bulunamayan kişileri yola getirmek için cebine esrar koyarlardı. Bu işlem yapılmadığı anda hakkında suçlama yapılmak istenen kişinin bilgisayarı alınarak bu dosyalara aktarılabilir, alsın başına belayı, ondan sonra bunu ispatlaması mümkün olmaz. Son Ergenekon olayında emniyet güçlerinin el koydukları bilgisayarların hiçbirine yedekleme yapmadıklarını öğrendim. Böyle olmadığı için bunların sanığa ve avukatına verilmesi de mümkün olmamıştır, dolayısıyla daha sonradan bilgi aktarmak mümkün olduğundan o kayıtlar artık delil olmaktan çıkmıştır. Siyasi etki altında olsun olmasın, vatandaşlarımız bilgisayar kayıtlarına el konduğunda mutlaka el koyma sırasında kütüklerin yedeklenmesini ve bir kopyanın kendilerine verilmesini talep etsinler, aksi takdirde art niyetli bir soruşturma neticesinde haksız yere hüküm giyebilirler. Bu endişeyi taşıyorum.”

Kaynak
Kullanıcı küçük betizi
tuba
Üye
Üye

İletiler: 1113

İletigönderen Gilda » Sal Tem 08, 2008 18:53

Bu kadar insan konusursa ortaya cikan sonucta bir vahamet olucak ki ; oda kimsenin hicbirseye inanmayacagi...Bu halkin neye inanacagini degistirmez elbet.Malum Türk Milletiyiz ya bir son dakika golümüz elbet vardir bir yerde,yeri zamani gelince atacagimiz!
yalakalar cok oldukca aydinlik tabiki los isikta nazli kiz gibi olur....
Kullanıcı küçük betizi
Gilda
Üye
Üye

İletiler: 1078

İletigönderen luzismud » Sal Tem 08, 2008 18:55

yapilan seylerin hagisi yasal ki... Eminim birseyler bulurlar yada koyalarsa da kitabina uydurmaya calisacaklar..
Kullanıcı küçük betizi
luzismud
Çeviri Takımı
Çeviri Takımı

İletiler: 170

İletigönderen MansurSah » Sal Tem 08, 2008 19:00

Seyhan Bey de adamlara akıl öğretmesin şimdi, uyandırmasın :) Bunlar böyle kanunsuz iş yapmaya devam etsin de mahkeme, delil dediklerinin hepsini çarçaput edip yüzlerine fırlatsın.

Yahu ben de Age of Empires oynadığımda, düşmanları, RTE falan diye seçiyorum; yarın birgün başıma bela olmasın sonra :D
Fatih "Mansur Şah" Özaydın

Hem Cemaat hem Cumhuriyet olunmaz,
Ters mıknatıslanma yapar!!!
Kullanıcı küçük betizi
MansurSah
Bilim Adamı
Bilim Adamı

İletiler: 611

Şu dizine dön: Genel - Güncel Konular

Kİmler çevrİmİçİ

Bu dizini gezen kullanıcılar: Hiç kayıtlı kullanıcı yok ve 3 konuk

x