Bir Aşk İçin...

Forumda gereksiz, yanlışlıkla açılmış veya kilitlenmiş başlıklar buraya taşınır.

Bir Aşk İçin...

İletigönderen Sema » Pzr Nis 22, 2007 3:22

BİR AŞK İÇİN

Bir aşk için yapabileceğin her şeyi yaptığına inanıyorsan ve buna rağmen hâlâ yalnızsan, için rahat olsun. Giden zaten gitmeyi kafasına koymuştur ve yaptıkların onun dudağında hafif bir gülümseme yaratmaktan başka hiçbir işe yaramayacaktır.

Sen kendini paralarken o her zaman bahaneler bulmaya hazırdır. Hani ağzınla kuş tutsan "Bu kuşun kanadı neden beyaz değil?" diye bir soruyla bile karşılaşabilirsin..

İki ucu keskin bıçaktır bu işin. Yaptıklarınla değil yapmadıklarınla yargılanırsın her zaman. Bu mahkemede hafifletici sebepler yoktur. İyi halin cezanda indirim sağlamaz. Sen, "Ama senin için şunu yaptım" derken o, "şunu yapmadın" diye cevap verecektir. Ve ne söylesen karşılığında mutlaka başka bir iddiayla karşılaşacaksındır. Üzülme, sen aşkı yaşanması gerektiği gibi yaşadın. Özledin, içtin, ağladın, güldün, şarkılar söyledin, düşündün, şiirler yazdın. "Peki o ne yaptı" deme.

Herkes kendinden sorumludur aşkta. Sen aşkını doya doya yaşarken o kendine engeller koyuyorsa bu onun sorunu.

Bir insan eksik yaşıyorsa ve bu eksikliği bildiği halde tamamlamak için uğraşmıyorsa sen ne yapabilirsin ki onun için?

Hayatı ıskalama lüksün yok senin. Onun varsa, bırak o lüksü sonuna kadar yaşasın. Her zamanki gibi yaşayacaksın sen. "Acılara tutunarak" yaşamayı öğreneli çok oldu. Hem ne olmuş yani, yalnızlık o kadar da kötü bir şey değil. Sen mutluluğu hiçbir zaman bir tek kişiye bağlamadın ki....

Epeydir eline almadığın kitaplar seni bekliyor. Kitap okurken de mutlu oluyorsun unuttun mu? Kentin hiç görmediğin sokaklarında gezip yeni yaşamlara tanık olmak da keyif verecek sana. Yine içeceksin rakını balığın yanında. Üstelik dilediğin kadar sarhoş olma özgürlüğü de cabası....

Sen yüreğinin sesini dinleyenlerdensin ve biliyorsun aslolan yürektir. Yürek sesi ne bilmeyenler, ya da bilip de duymayanlar acıtsa da içini unutma; yaşadığın sürece o yürek var olacak seninle birlikte. Sen yeter ki koru yüreğini ve yüreğinde taşıdığın sevda duygusunu.

Elbet bitecek güneşe hasret günler. Ve o zaman kutuplarda yetişen cılız ve minik bitkiler değil, güneşin çiçekleri dolduracak yüreğini...

NAZIM HİKMET
Bizi öldürmedikçe bizim kafamızdaki cereyanı boğmadıkça, başladığımız inkılap ve ilerleme bir an bile durmayacaktır....
Kullanıcı küçük betizi
Sema
Üye
Üye

İletiler: 710

İletigönderen Hasta » Pzr Nis 22, 2007 7:57

Sema, daha önceden okumuştum ama hatırlamak güzeldi,sağol...Bu arada,buraya daha çok yakıştı sanırım,taşıdım... :wink:
Kullanıcı küçük betizi
Hasta
Satılmıştır

İletiler: 1

İletigönderen Sema » Pzt Nis 23, 2007 3:21

nurdi, Sende sağol :).. Haklısın buraya daha yakışmış :wink:
Bizi öldürmedikçe bizim kafamızdaki cereyanı boğmadıkça, başladığımız inkılap ve ilerleme bir an bile durmayacaktır....
Kullanıcı küçük betizi
Sema
Üye
Üye

İletigönderen Panzehir » Pzt Nis 23, 2007 3:30

Sema, abla, beni mahvettin... Keşke merak edip girmeseydim başlığa... Yazıyı alıyorum müsade edersen...

Gün gelir devran döner
Adımıza türküler söylenir bu şehirde!..
...
Kullanıcı küçük betizi
Panzehir
Site Yöneticisi
Site Yöneticisi

İletiler: 3483

İletigönderen Sema » Pzt Nis 23, 2007 3:33

Panzehir, Seni mahvettiğim için üzgünüm:oops: ama begendiğine sevindim, :) tabiki burada paylaşım yapıyorum begenilip kullanılırsa dahada memnun olurum..
Kullanıcı küçük betizi
Sema
Üye
Üye

İletigönderen Nurhan Orhan » Çrş Nis 25, 2007 15:30

hayatı yeterince erteliyenlere,daha ne kadar ertelemeyi düşünüyorsunuz

Çekici bir kişilik sevgi doludur. Sevgi, iyi bir kişiliği
minnettarlığı, dürüstlüğü güldürü yeteneğini içerir, şekillendirir.
Sevgi güç ve eylemdir. Tüm engelleri aşar, size tüm kapıları açar
çünkü sizin sevginizi başkalarında üretir ve çoğaltır.

Sevgiyle ilgili en iyi önerim çok basittir:

Bir kişiyi seviyorsanız bunu ona söyleyin. Çoğu kez bunu beceremeyiz.
Bunun yerine o kişinin bunu bildiğini veya duymaya gereksinimi
olmadığını düşünürüz. Bir toplantıda yaptığım konuşmadan sonra bir üst
düzey yönetici, sevgiden söz edişimden çok etkilendiğini söyledi ve
bana öyküsünü anlattı:

"Eşim ara sıra birlikte öğle yemeğine çıkmamızı önerirdi. Ama ben hep
aynı yanıtı verirdim:

İsterdim ama çok işim var.

Önemli bir iş toplantısının sabahında da aynı şeyi önerdi:

Bugün öğle yemeğine ne dersin?

Özür diledim. Sonra toplantı sırasında eşimin bir trafik kazasında
öldüğü haberini aldım."

Göz yaşlarıyla anlatıyordu:

"Tanrı eşimi, bir şekilde yalnızca bir saat için bana geri verseydi,
öğle yemeğine götürüp onu sevdiğimi söylerdim. Bu fırsata sahip
olabilmek için her şeyimden vazgeçebilirim."

Güzel şarkıcı ve oyuncu Mary Martin, Oscar Hommerstein'in
müzikallerinden birinin galası için sahneye çıkmak üzereydi. Tam o
sırada, kansere yakalanmış ve hastalığının son dönemini yaşayan
Hommerstein'dan bir mesaj aldı. Şöyle yazıyordu:

"Bir zil,sen onu çalana dek zil değildir.

Bir şarkı,sen onu söyleyene dek şarkı değildir.

Sevgi kalbine,orada durması için konmadı.

Sevgi,sen onu dağıtana dek sevgi değildir."
Kullanıcı küçük betizi
Nurhan Orhan
Üye
Üye

İletiler: 34

İletigönderen Sema » Çrş Nis 25, 2007 15:39

Nurhan Orhan yazdı:hayatı yeterince erteliyenlere,daha ne kadar ertelemeyi düşünüyorsunuz

Nurhan o kadar güzel ve anlamlı bir yazı eklemişsinki gerçekten "Hayat ertelenmeyecek kadar güzel bir o kadar da kısa" Elinden kayıp gitmeden dolu dolu yaşanmalı..Çok teşekkürler canım :wink:
Kullanıcı küçük betizi
Sema
Üye
Üye

İletigönderen Aslıhan » Çrş Nis 25, 2007 15:39

Abla beni ağlattın valla, sağolasın. :cry:
Resim
Kullanıcı küçük betizi
Aslıhan
Üye
Üye

İletiler: 151

İletigönderen Sema » Çrş Nis 25, 2007 15:42

Aslıhan, sen sağol canımmm:) ama ağlamana kıyamam ağlama daha sen o kadar gençsinki, hayatı doya doya yaşama cağındasın.. :P
Kullanıcı küçük betizi
Sema
Üye
Üye

Şu dizine dön: Güncel Meydan Çöp Tenekesi

Kİmler çevrİmİçİ

Bu dizini gezen kullanıcılar: Hiç kayıtlı kullanıcı yok ve 1 konuk

x