Bir Başbakan Ne Zaman İstifa Eder? / Sinan MEYDAN

Tarihçi - Yazar

Bir Başbakan Ne Zaman İstifa Eder? / Sinan MEYDAN

İletigönderen Türk-Kan » Sal Haz 22, 2010 22:00

Bir Başbakan Ne Zaman İstifa Eder?

A) İsrail'in "vururuz" açıklamasına karşın, Mavi Marmara Yardım Gemisi'ne insanları doldurup ölüme gönderdiği zaman ve 9 vatandaşı göz göre göre öldürüldüğü zaman!

B) İşsizliğin yüzde yirmiye vardığı, iş yerlerinin teker tedker kapısına kilit vurulduğu bir ortamda"Kriz teğet geçti..." diyebildiği zaman!

C) Bir taraftan İsrail'le "can ciğer kuzu sarması olup", askeri, siyasi ve ekonomik ilişkilere tam gaz devam ederken diğer taraftan, "One Minute", "Katil İsrail" diyerek İsrail'e sözüm ona kafa tuttuğu zaman!

D) "İsrail Filistin'de Müslümanları katlediyor!" diye İsrail'e bağırıp çağırırken, ABD'nin Irak'ta 1.5 milyon Müslümanı katletmesine seyirci kaldığı zaman!

E) ABD'nin bir dediğini iki etmeyip, "ABD bizim stratejik ortağımızdır" diye nutuk atarken, ABD'nin askerlerimizin başına "çuval" geçirmeleri karşısında sessiz kaldığı zaman!

F) Yetersiz delillerle, haksız ithamlarla, uzayan davalarla, insanlık dışı uyugulamalarla devam eden bir yargı sürecinde "işine gelmeyen" mahkeme kararlarını, "Yargıya güvenim kalmadı..." diyerek protesto ettiği zaman!

G) "Açılım" diye tutturup, terörle "müzakere" edip, İki ayda 50'den fazla şehit verildiği zaman!


İnşallah Üniveriste Sınavı'nda böyle bir soru sorulmaz?

Çünkü, "çağdaş" ve" demokratik" ülkelerde herbiri istifa nedeni olabilecek bu seçeneklerin hiçbiri bizim ülkemizde bırakın istifayı "özür" nedeni bile değildir?

"Türkiye demokratikleşiyor! Türkiye özgürleşiyor! Halkımız bilinçleniyor!" diye tutturan LİBOŞ ve YALAKA medyadan birileri bana yukarıdaki sorunun cevabını verebilir mi?

Not: Sakın bana "geçmişte de Türkiye'de büyük problemler vardı ama hiçbir başbakan istifa etmedi..." diye cevap vermeyin; çünkü ben geçmişteki onursuzluklardan değil, "cevval!", "cesur!", "halk adamı!", "onurlu!" Recep Bey'den bahsediyorum!!!




Sinan MEYDAN / 22 Haziran 2010
Türk Genci, devrimlerin ve cumhuriyetin sahibi ve bekçisidir. Bunların gereğine, doğruluğuna herkesten çok inanmıştır. Yönetim biçimini ve devrimleri benimsemiştir.

Bunları güçsüz düşürecek en küçük ya da en büyük bir kıpırtı ve bir davranış duydu mu, "Bu ülkenin polisi vardır, jandarması vardır, ordusu vardır, adalet örgütü vardır" demeyecektir. Elle, taşla, sopa ve silahla; nesi varsa onunla kendi yapıtını koruyacaktır.
Kullanıcı küçük betizi
Türk-Kan
Kuvva-i Milliye
 
İletiler: 6735
Kayıt: Pzt Şub 19, 2007 20:56

Re: Bir Başbakan Ne Zaman İstifa Eder? / Sinan MEYDAN

İletigönderen avrasya » Sal Haz 22, 2010 23:29

Bütün bu saydığınız şıklardan sadece bir tanesi dahi , herhangi bir ülkede bir Başbakanın istifa etmesi için yeter de artar bile..

Ama , bir ülkeyi, yöneten hükümetin başı, başka bir ülkenin, emperyalist ABD nin Projesinin Eşbaşkanı olduğunu , bu görevi yaptığını söylüyorsa , Başbakan olarak istifa etmesinin mümkünü yoktur.

Aslında 7 göbek sülalesine ve torunlarına yetecek yükünü tuttu , istifa edip çekilmek onun için bulunmaz nimet olurdu.

Kendi ülkesinin menfaatlerine zıt olan, başka bir ülkenin menfaati doğrultusunda bir projede görev almak bir nevi hizmet sözleşmesidir.
Sürece bakıldığında, sözleşmenin geriye dönüşünün İstifa seçeneğinin olmadığı görülmekte . Azledilmekten gayri...( Ne demişti Zapsu; Deliğe süpürmeyin ,kullanın )

İktidardan indiğinde, muhalefette kalma şansı bile yok.
Çünkü, ardındaki köprüleri yıka yıka, Devletin kurumlarını ve Milleti çiğneye çiğneye bu günlere geldi .
Gemisi olsa da , artık sığınacak bir limanı dahi yok.
Saltanat koltuğundan inip , Yüce Divan sandalyesine oturduğunda..
Amerika bile Onu kurtaramayacak.

Ne Markos, ne Şah .. Amerika hangisini kurtardı ki ...
Kullanıcı küçük betizi
avrasya
Üye
Üye
 
İletiler: 279
Kayıt: Prş Oca 15, 2009 23:08


Şu dizine dön: Sinan MEYDAN

Kİmler çevrİmİçİ

Bu dizini gezen kullanıcılar: Hiç kayıtlı kullanıcı yok ve 0 konuk

x