Bir başsağlığını esirgeyen AKP hükümetine yazıklar olsun!

Bir başsağlığını esirgeyen AKP hükümetine yazıklar olsun!

İletigönderen kush » Prş May 21, 2009 9:07

Türkan Hoca’nın hizmetlerinin Sağlık Bakanı ve Milli Eğitim Bakanı için hiç mi önemi yok? Artık ölüler de mi laik-muhafazakâr diye sınıflandırılıyor?

Dün gazeteleri okuduğumda gözlerime inanamadım: Kültür Bakanı Ertuğrul Günay, Prof. Dr. Türkan Saylan’ın öldüğü sabah saat 10.56’da Anadolu Ajansı aracılığıyla başsağlığı mesajını yayınlıyor: “Prof. Dr. Türkan Saylan’a, bütün hizmetleri ve gayretleri için ülkem adına, hükümet adına teşekkür ediyorum.” Ancak bu mesajdaki “hükümet adına teşekkür”, Başbakan Erdoğan ve kabine arkadaşlarını ziyadesiyle rahatsız etmiş olmalı ki, 4.5 saat sonra yine AA tarafından geçilen düzeltme yazısıyla “hükümet adına teşekkür”, “milletimiz adına teşekkür” olarak değiştirilmiş. Anlaşılan Başbakanımız bu işten hiç hoşlanmamış!
Bu mudur Müslümanlıktaki hoşgörü, herkesi kucaklama?
Bu mudur sizin ölüye saygınız?
Bu mudur sizin topluma hizmet anlayışınız?

Sağlık Bakanı’nın borcu
Toplumun en dezavantajlı kesimlerine hizmet götürülmesine bile laiklik-muhafazakârlık ekseninden bakıyorsanız, yazıklar olsun size!
Kimse dış ticaretten sorumlu Devlet Bakanı Zafer Çağlayan ya da Dışişleri Bakanı Prof. Ahmet Davutoğlu’ndan Türkan Hoca için başsağlığı mesajı beklemiyor. Ama Türkiye’de 20 yıllık bir uğraş sonucu cüzzamın kökünü kurutmuş, hayatını hastalarına -üstelik hastaların da en dezavantajlı kesimine- adamış, Anadolu’yu karış karış dolaşmış bir doktora Sağlık Bakanlığı’nın bir teşekkür borcu hiç mi yok?

Sizin hastanelerinizde başhekimlik yapmış bir mensubunuz için bu kadar mı duyarsızsınız Sayın Recep Akdağ?
Eski Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, Türkan Hoca’dan nefret ettiğini saklamıyordu. Hatta kız çocuklarının okullaşmasına yönelik Baba Beni Okula Gönder eğitim seferberliğini, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği ile yürütmekten vazgeçmemiz için epey ısrarcı olmuştu. Yapılan 29 kız yurdunun, eğitime başladığı an Milli Eğitim Bakanlığı’na teslim edileceğini bildiği halde, yurdun yoktan var edilme sürecinde bile ÇYDD adını duymaya tahammülü yoktu.

Çubukçu’yu kim engelledi?
Peki ya yeni Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu’ya ne demeli? Onbinlerce kızı çocuk yaşta evlenmekten kurtarıp eğitimle buluşturan Türkan Hoca için, bakanlığı adına bir teşekkür mesajı yayınlayamaz mıydı?
Çubukçu önceki akşam NTV’de “Neden?” programında, Can Dündar’ın bir sorusu üzerine Prof. Saylan’a, eğitime verdiği katkılardan dolayı teşekkür etti; ama sözler uçar, baki kalan yazılardır. Dahası ekranda gençlerle birlikteyken “Onun katkıları hükümetimizi ilgilendirmiyor” da diyemezdi herhalde...

AKP hükümeti, onbinlerce hastayı tedavi eden, onbinlerce kızı okutan bu bilim insanı ve sivil toplum önderinin ölümüyle hiçbir şekilde ilgilenmeyerek, ne kadar angaje olduğunu bir kez daha gösterdi.

Bu olay, Türkiye’deki bölünmenin, kırılmanın, hükümet eliyle nasıl derinleştirildiğini gösteriyor. Böyle bir cenazede birlikte ağlayabilmeliydik demiyorum; ama topluma malolmuş bir ölüye hükümet asgari saygıyı göstermeliydi.

AKP hükümetindeki tarafgirlik, ölüleri bile laik ve muhafazakâr diye ayırmasına kadar vardıysa, ben bu ülkenin geleceğinden korkarım.

Kaynak
kalbinizdeki vatan ve bayrak sevgisine selamım olsun!

ya istiklal ya ölüm!

Muhtaç olduğun kudret, damarlarındaki asil kanda, mevcuttur!
K. ATATÜRK 20 Ekim 1927
Kullanıcı küçük betizi
kush
Üye
Üye

İletiler: 905

İletigönderen antalyalim » Prş May 21, 2009 10:46

Ah akp vah akp.
sizlerin insan olarak bir degeriniz yok, onu anladik ama oturdugunuz koltuklarin hakkini verin en azindan.
Türkan Saylan kadar büyük bir varliga sizler "Misyoner" dediniz.Sizin gazeteleriniz bu insani Cezaevine göndermeye calisti.
Artik bi ayaga kalkin, silkinin, atin üzerinizdeki bu seytan postunu...
"Mustafa Kemal'in Askerleriyiz" :turkiye:
Kullanıcı küçük betizi
antalyalim
Çeviri Takımı
Çeviri Takımı

İletiler: 522

İletigönderen sessiz sedasız » Prş May 21, 2009 10:56

yahu katilden cenazeye gelmesi/taziyelerini iletmesi beklenir mi hiç ?
Sen ne kadar bilirsen bil,Senin bildiğin karşındakinin anladığı kadardır.
Kullanıcı küçük betizi
sessiz sedasız
Üye
Üye

İletiler: 988

İletigönderen kush » Prş May 21, 2009 11:50

sessiz sedasız yazdı:yahu katilden cenazeye gelmesi/taziyelerini iletmesi beklenir mi hiç ?

en azindan sucsuz görünmek icin beklenirdi bence.

antalyalim in
dedigi gibi sadece koltugun hakkini vermek icin katilmaliydilar. Ama yine de helal olsun iki yüzlü olanlara. Burada iki yüzlü davranmadilar. Cesarin hakini cesara vermek gerek !
kalbinizdeki vatan ve bayrak sevgisine selamım olsun!

ya istiklal ya ölüm!

Muhtaç olduğun kudret, damarlarındaki asil kanda, mevcuttur!
K. ATATÜRK 20 Ekim 1927
Kullanıcı küçük betizi
kush
Üye
Üye

İletiler: 905

İletigönderen maydonos » Prş May 21, 2009 15:04

Sasiranlara yazik !

Bu kadar mi koruz? Bu zihniyetten insanlik mi bekliyorsunuz? Halen tanimadiniz mi Turk Halkinin bir numarali dusmanini.

Tekrarlayayim su anda bizi yonetenler, yani akp ve saz arkadaslari...
Resim

Ne MuTLu TüRkÜm DiYeNe
Kullanıcı küçük betizi
maydonos
Üye
Üye

İletiler: 1651

İletigönderen Tugsy » Prş May 21, 2009 15:37

Hasta olmasa içeri alacaklardı.
Başsağlımı dileyecekler birde?
Kullanıcı küçük betizi
Tugsy
Üye
Üye

İletiler: 10

İletigönderen yigitler » Prş May 21, 2009 19:42

Bunlardan da baska birsey beklenmezdi zaten. Duyduguma gore ATV televizyoonundan bir muhabir cenazisine gitmis, ama onu goren biri muhabire dedi ki "Hangi yuzle geliyorsun buraya", muhabir de esek gibi ATV logosunu mikrofonundan cikarmis. Hic bir AKP milletvekili de gelmedi cenazeye, zaten o yandas medya kopekleri yillardir kin tuttu Turkan Saylan'a, mansetlerinde durmadan hakaret ettiler ona. Ama dur, Fethullah oldugunde ben de onun icin gozyasi dokmem!
Kullanıcı küçük betizi
yigitler
Üye
Üye

İletiler: 600

Şu dizine dön: Gazete Köşe Yazarları

Kİmler çevrİmİçİ

Bu dizini gezen kullanıcılar: Hiç kayıtlı kullanıcı yok ve 2 konuk

x