
Peygamberimiz (SAV) gökyüzüne yükselirken miraç gecesi o taş üzerinden gökyüzüne çıkıyormuş.O taştan yardım almış inerken taşa dur demiş ve taş o şekilde kalmış ve de kıyamete kadar o şekilde kalacakmış....
alıntıdır.
Muallak Kayası
Hadisin kaydına göre Hz. Cebrail, Resulullah'ı binadan çıkararak üzerine Mi'rac'ın indirildiği kayanın yanına götürür ve bundan sonra Mi'rac hadisesi vuku bulur. Gelenekte anlatıldığına göre üzerinden Mi'racın gerçekleştiği bu taş da Peygamber'i takiben yükselmek ister. Ancak ya Hz. Muhammed ya da Hz. Cebrail eliyle taşı tutarak yere rapteder. Taşın üzerinde ikisinden birinin el izi kalır böylece. Kubbetüssahra'nın altına girdiğinizde Müslümanların saygı ve heyecanla ellerini bir kovuktan içeri sokup sonra ellerini hürmetle öptüklerini görürsünüz. Burası Hz. Peygamber'in Mi'rac'a yükselirken ayak izini bıraktığı yer olarak tespit edilmiştir.
Muallak Kayası'nın havada asılı kaldığı inancının sonradan çıktığı besbelli.
İsra Suresi 60'ıncı ayeti Mi'rac'ın bir imtihan vesilesi kılındığını beyan eder. Bu da Mi'rac'ın şahitlerinin sessiz olmasını gerektirir. Eğer anlatıldığı gibi havada asılı bir taş olsaydı bu konuşan ve herkesi imana zorlayan bir şahit olacaktı. Muallak Kayası'nın havada asılı kaldığı geleneği hadiste ilk noktalarını bulsa da bütünlüğü itibariyle sonradan çıkmış bir gelenek olsa gerektir. Ancak Ortaçağlarda Araplar ve Yahudiler arasında Kuruluş Kayası'nın yerinden oynayıp havalarda dolaştığı hakkında inanışlar yaygındı. 1496 yılında Kudüs'le alakalı bir kitap yazan Kadı Mucireddin, 11. yüzyılın sonunda bir Kudüslü Arapın taşı havalanmış olarak gördüğünü kaydeder. 1641 yılında Kudüs'ü gezen Karait gezgini Samuel ebn Davud taşın sık sık yerinden oynadığını ve hamile kadınlar onu gördüklerinde korkup düşük yaptıklarından insanların etrafına duvarlar yaptıklarını anlatır.
1847 yılında Kudüs'ü ziyaret eden Binyamin Lilienthal isimli bir Yahudi hahamı Yahudiler arasında Muallak Taşı ile alakalı o dönemlerdeki bir inancı şöyle aktarır: Allah bu taşı Mesih'in geleceği zamanı insanlara bildirmek için bir işaret olarak havada sarkıtmıştır. Taş yere düştüğünde İsrailoğullarının Mesihi gelecek ve İsrailoğulları yeryüzüne hakim olacaklardır. Türkler bu taşın neden havada durduğunu öğrendiklerinde Mesih'in gelmesinden korkarak taşın altına destekler koymuşlar ve etrafını doldurmuşlardır. Bu şekilde İsrailoğullarının Mesihinin gelmesini engellemeye çalışmışlardır.
sevgili arkadaşlar,hani "güya" bilirkişiler varya,herşeye bilimsel bir açıklama getirdiğinde
Allahla ilgisinin olmadığını sanır....Bilmezlermiki zaten bilimin özünün ilk emirden geldiğini...
Bir toz parçası bile yerçekimine yenık düşerken..bu kadar büyük bir kitlenin havada değil kısa bir süre
kıyamete kadar asılı kalacağını düşünmek bile inançlarımızı tekrardan gözden geçirmemize belkide
real vesilelerden biri....
Şu dizine dön: Güncel Meydan Çöp Tenekesi
Bu dizini gezen kullanıcılar: Hiç kayıtlı kullanıcı yok ve 0 konuk